29 / 03 / 2024

evin amortisman süresi

evin amortisman süresi

Ev alacaklar dikkat! Uzmanlar uyardı. Ev alırken evin kendini kaç yılda amorti edeceğine dikkat edin....

Amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Yatırım için gayrimenkul almayı düşünen yatırımcıların ilk baktığı kriterlerden biri, amortisman süresi olarak biliniyor. Peki, amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut için amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut amortisman süreleri merak edilip araştırılıyor. Borsacı Sima Kocatepe, konut için amortisman süresinin nasıl hesaplandığını açıkladı.

Konutta amortisman süresi kısalıyor! 

Gayrimenkul yatırımlarında en önemli faktör amortisman süresidir. Alınan evin kiraya verilmesi durumunda, satış fiyatının kaç senede geri kazanılacağı hesaplanarak bu süre belirleniyor. 

Konutta en hızlı amortisman süresi o 3 ilçede!

Konutta kira geliri üzerinden hesaplanan amortisman sürelerine bakıldığında kazandıran şehirler arasında zirvede 16 yıllık geri dönüş süresi ile Edirne bulunuyor. Ev fiyatlarının uçuşa geçtiği ortalamanın da 20 yıl olarak belirlendiği İstanbul'da 3 ilçe yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Ev alacaklar dikkat! Amortisman süresi en düşük iller belli oldu!

2019 yılı konut satış ve kira rakamlarına bakılarak yapılan ‘konutta amortisman süresi’ araştırmasına göre en avantajlı iller belli oldu. İşte o iller...

Türkiye'deki emlak yatırımlarında amortisman süresi 19,5 yıl!

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,02 azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5,79 oranında artış kaydetti. Aralık ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 19,5 yıl, yıllık brüt getiri oranı ise yüzde 5,24 olarak açıklandı. 

MİNT Kağıthane ve MİNT Çağlayan’da amortisman süresi 16.5 yıl!

MİNT’in hayata geçirdiği MİNT Kağıthane ve MİNT Çağlayan’da amortisman süresi 16.5 yıl olarak belirtildi. Tüm projelerinde 48 ay kira garantisi veren MİNT, ilk yıl yatırımcısının konut bedelinin yüzde 6’sını geri almasını sağlıyor. 

Beyoğlu'nda konutların geri dönüş süresi 13,5 yıl!

Beyoğlu konutta 13,5 yıllık geri dönüş süresiyle yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Bakırköy ise 31,5 yıllık amortisman süresiyle geri dönüş süresi en uzun ilçe oldu. 

Konutta en hızlı amortisman süresi Esenyurt ve Beylikdüzü'nde!

TUVİMER araştırmasına göre, İstanbul'da konut amortisman süresi en kısa olan ilçelerin başında 17 yıl ile Esenyurt ve Beylikdüzü geliyor.

Amortisman süresi en hızlı ilçe Beyoğlu!

Dünyanın sadece gelişmekte olan ülkelerdeki gayrimenkul piyasalarına odaklanan ilk uluslararası bilgi şirketi REIDIN’in raporlarına göre, amortisman süresinde 10.9 yıl ile en hızlı ilçe Beyoğlu oldu.

Urankent'te konutların amortisman süresi 8 yıl azaldı!

Bir gayrimenkulün kira değeri genellikle kendisini 20 yılda amorti etmesi ile hesaplanır. Ancak, değeri benzerlerinden çok daha yüksek olan konutlarda amortisman süresi çok daha kısalabiliyor.

Urankent'te konutların amortisman süresi kısaldı!

Bir gayrimenkulün kira değeri genellikle kendisini 20 yılda amorti etmesi ile hesaplanır. Ancak, değeri benzerlerinden çok daha yüksek olan konutlarda amortisman süresi çok daha kısalabiliyor.

İstanbul'da yeni konutların amortisman süresi arttı!

Konutta kira gelirinin kendini toplamda geri ödediği süreyle ölçümlenen amortisman süresi, emlaka yatırım yapan herkesin en çok dikkat ettiği konuların başında geliyor.

Kısa vadeli al-sat amortisman sürelerini artırıyor!

Emlakta amortisman süreleri (yatırımın kira gelirleri ile kendisini ödeme süresi) artıyor. İstanbul'da bu süre 10 seneyi aşıyor.Kısa vadeli al-sat amortisman sürelerini artırıyor.

evin amortisman süresi Haberi

evin amortisman süresi

Ev alırken kaybetmemek için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Uzmanlar, ev alacakların yatırım yapayım derken zarara uğramaması için evin kendini kaç yılda amorti edeceğini hesaplamaları gerektiği konusunda uyardı.

Ak Gündem'de yer alan habere göre, ev alırken amorti süresine dikkat edilmesi gerekiyor. İster oturmak için ister kiralamak için olsun evi amorti değerine bakarak alanlar uzun vadede kazanıyor. 

Ev sahibi olmak isteyenlerin ileri de zarar etmemesi için amorti süresinin en fazla 15 yıl olması gerekiyor. Uzmanlar gayrimenkul alacakları uyardı. 

Amorti 15 yılı geçmemeli

Emlak Danışmanı Tahsin Ünal, ''Almak istediğimiz gayrimenkul bizim kira çarpanımızla 15 yılı geçmemeli. Daha geç getireceği için paramızı karlılığı daha da düşer'' diye konuştu. 

Araştırmalara göre, İstanbul'da bir ev kendini 20,4 yılda, Ankara bir ev 19 yılda, İzmir'de bir ev 18,8 yılda amorti...