28 / 03 / 2024

Evinin değerini olduğundan düşük göstermek

Evinin değerini olduğundan düşük göstermek

Taşınmazı gerçek satış bedelinin daha altında bir bedelde satın almış göstermenin cezası var mı? Evin değerini olduğundan düşük göstermenin sakıncaları neler?

Emlak Konut GYO Saraçoğlu Mahallesi'nin değeri 5.4 milyar TL'yi aştı! 

Emlak Konut GYO, Saraçoğlu projesinin değerini duyurdu. Peki Saraçoğlu Mahallesi'nin değeri ne kadar oldu? Emlak Konut GYO Saraçoğlu Mahallesi projesi nerede? İşte tüm detaylar...

Kiler GYO Referans Pendik'in değeri 2.5 milyarı aştı!

Kiler GYO, İstanbul Pendik'te hayata geçirilen Referans Pendik projesinin 2023 değerini resmen açıkladı. Peki Referans Pendik projesinin 2023 değerine kadar oldu?

Referans Beylikdüzü'nün değeri 1 yılda 922.4 milyon TL arttı!

Kiler GYO, İstanbul Beylikdüzü'nde hayata geçirilen Referans Beylikdüzü projesinin 2023 değerini resmen açıkladı. Peki Referans Beylikdüzü projesinin 2023 değerine kadar oldu?

Özak Doa Göktürk'ün değeri 1.4 milyar TL oldu! 

Özak GYO, Doa Göktürk projesinin 2023 yıl sonu değerini açıkladı. İşte dudak uçuklatan o rakam...

Nurol Life, Nurol Residence ve Nurol Plaza'nın değeri 2 milyar TL'ye koşuyor!

Nurol GYO Nurol Life, Nurol Residence ve Nurol Plaza'nın 2023 yıl sonu değerini açıkladı. Peki projelerin değerleri ne kadar oldu? İşte o rakamlar... 

Akiş GYO Beykoz'daki arsalarının değeri 501.1 milyon TL oldu!

Akiş GYO Beykoz'daki 46 adet parselinin 2023 yıl sonu değerini açıkladı. İşte o rakam... 

Yeni Gimat GYO, Ankamall AVM ve CP Ankara Oteli'nin değeri 13 milyar TL'yi aştı!

Yeni Gimat GYO, Ankamall AVM ve CP Ankara Oteli'nin 2023 yıl sonu değerini açıkladı. Peki Ankamall AVM ve CP Ankara Oteli'nin değeri ne kadar oldu? İşte detaylar...

Halk GYO Kocaeli Şekerpınar Binasının 2023 yıl sonu değeri 600 milyon TL!

Halk GYO Kocaeli Şekerpınar Binasının değerini açıkladı. Bu kapsamda Halk GYO Kocaeli Şekerpınar Binasının 2023 yıl sonu değeri KDV dahil 600 milyon TL oldu.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinin değeri 5.90 milyar TL!

Emlak Konut GYO, Saraçoğlu Mahallesi Projesi'nin 2023 yıl sonu değerini açıkladı. Bu kapsamda Saraçoğlu projesinin 2023 yıl sonu değeri KDV dahil 5 milyar 90 milyon 654 bin 341 TL oldu. 

Halk GYO'nun Karaköy binası 1 yılda 178 milyon TL değerlendi!

Halk GYO İstanbul Karaköy binasının değerini açıkladı. 2022 yılında KDV dahil 236 milyon TL değeri olan bina 2023 yılında değeri 414 milyon TL oldu.

Halk GYO Antalya Arsalar'ının 2023 yıl sonu değeri yaklaşık 600 milyon TL!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Antalya'daki arsalarının değerini açıkladı. Bu kapsamda 3 adet arsanın toplam değeri belli oldu.

Mevduat faiz oranları yatırımların değerini katlama devam ediyor: Bu bankalar cazip fırsatlar sunuyor

Günümüzde tasarruflarını değerlendirmeyi düşünen birçok kişi için bankalardaki mevduat faiz oranları oldukça önemlidir. Mevduat hesapları, birikimlerini artırmak isteyen bireyler arasında giderek daha popülerleşmiştir. Bazı bankaların sunduğu mevduat faiz oranları yatırımların değerini artırıyor.

Bitcoin tarihi rekorunu kırdı! Son 4 yılda Türk Lirası değerini 22 kat yükseltti

Bitcoin, 2020 sene başından bu yana Türk Lirası cinsinden yüzde 2.140 değer kazanarak değerini, 22 kattan fazla artırdı ve tarihi bir rekor kırdı. İşte haberin ayrıntıları...

Evinin değerini olduğundan düşük göstermek Haberi

Evinin değerini olduğundan düşük göstermek

Türkiye'de tapu harcını ve gelir vergisini az ödemek amacıyla pek çok kişi, aldığı gayrimenkulün satış değerini gerçek bedelinin çok altında beyan ediyor. Peki bu durum sakıncalı mıdır?

Gayrimenkulü gerçek satış tutarının daha altında bir tutarda almış göstermenin satıcı açısından hukuki bir riski bulunur mu? Avukat Önder Meydan sık sık gündeme gelen konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Av. Önder Meydan konuyla ilgili olarak,  “Malumunuz olduğu üzere, taşınmaz satışlarında; satış bedelinin %4’ü oranında tapu harcı alınmaktadır.  Aksi kararlaştırılmadıkça bu bedel alıcı ve satıcı arasında eşit olarak paylaştırılmaktadır. Uygulamada ise genellikle taşınmazı satın alan kişinin tapu harcını ödediği yahut ödettirildiği görülmektedir. Tapu harcını az ödemek isteyen tüketiciler aslında bu davranışları ile telafisi olmayan hatalar da yapmaktadır" şeklinde konuştu.

Gayrimenkul satın alırken daha az tapu harcı...