24 / 04 / 2024

Evlenmeden önce ortak alınan ev

Evlenmeden önce ortak alınan ev

Evlenmeden önce ortak alınan eve aile konutu şerhi konularak ev; evliliğin iptali veya boşanma halinde mal rejiminin sona ermesi halinde eşler arasında eşit olarak paylaşılıyor...

Metin Şentürk villası için eski eşine dava açıyor!

Sanatçı Metin Şentürk eski eşi Fulya Kalkavan ile mal paylaşımı davası için yeniden dava açacak. Sarıyer'deki havuzlu villasını evlenmeden önce aldığını söyleyen Şentürk villasının yeniden mal paylaşımı yapılması gerektiğini dile getirdi.

Evliyken alınan konut boşanırken nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Eşimle boşanma aşamasındayız. Ben evlenmeden önce sahip olduğum evimi satıp, onun parasını kullanarak bu daireyi almıştım. Şimdi boşanma durumunda benim eve yaptığım bu katkı göz önüne alınır mı?' sorusunu yanıtladı.

Mirasta ikinci eşin hakkı nedir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam ikinci evliliğini yaptı. Üzerine tapuda kayıtlı olan yazlığı var. Yazlığı evlenmeden önce aldı. Babamın boşanması veya vefat etmesi halinde, ikinci eşi hak talebinde bulunabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Vasiyetname değiştirilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Evlenmeden önce gayrimenkulümü noter vasıtasıyla ölümümden sonrası için bağışta bulunmuştum. Daha sonra evlendim. Bu gayrimenkulü satıp başka almayı düşünüyorum. İleride sorun olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Vatandaş artık mega projelere ortak olabilecek!

16 senelik Bankacılık Yasası değişiyor. Kısa bir süre önce çıkarılan gayrimenkul sertifikasının kapsamı da genişliyor. Vatandaş artık büyük ölçekli projelere ortak olarak elde edilecek kardan pay alacak.

Meghan Markle'ın Los Angeles'taki evi 1.8 milyon dolara satışta!

Meghan Markle'ın Prens Harry ile evlenmeden önce Los Angeles'ta yaşadığı evi satışa çıkarıldı. Ev için 1.8 milyon dolar (Yaklaşık 10 milyon TL) isteniyor...

Boşanma durumunda daha önce alınan evden hak talep edilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Oğlum 3 yıl önce evlendi. Evlenmeden evvel bir araba ve kredi kullanmak suretiyle ev aldı. Ev borcunu halen de ödüyor. Boşanma durumunda eşi bu araba ve evden hak talep edebilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Evlenmeden öncesine ait mallar paylaşılmaz!

Evlenmeden önce edinilmiş mallar ile miras yolu ile intikal etmiş mallar üzerinde evleneceğiniz kişinin herhangi bir hakkı bulunmaz. 

Evlenmeden önce edinilen mallara haciz gelir mi?

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Faruk Erdem, bugünkü yazısında 'evlilikten önce kişilerin elde ettiği malların haczine ilişkin konuştu. İşte o haber..

Manisa Turgutlu altyapı yatırımlarıyla prestij kazanacak!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesi’nce ortak yürütülecek olan Prestij Caddeleri Projesi’nin altyapı çalışmaları MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor.

Gözde Girişim, Azmüsebat Çelik’in tamamını satın alıyor!

Yıldız Holding’e bağlı şirketlerden Gözde Girişim, 3 yıl önce ortak olduğu DERBY, TOKAI gibi markaların üreticisi Azmüsebat Çelik’in tamamını satın alıyor.

Galatasaray Üniversitesi’nin Ortaköy’deki binası restore edilecek!

Galatasaray Üniversitesi’nin 3 yıl önce çıkan yangında çatısı tahrip olan Ortaköy’deki 146 yıllık tarihi binasında restorasyon çalışmalarının 2 ay içerisinde başlaması planlanıyor.

Seyran Şehir'de teslimden önce son kampanya!

Seyran Şehir'de teslimden önce son kampanya ile satışlar devam ediyor. Makro & Akyapı Ortak Girişimi tarafından inşa edilen proje 220 adet daireden meydana geliyor.

Evlenmeden önce ortak alınan ev Haberi

Evlenmeden önce ortak alınan ev

Evlenmeden önce ortak alınan ev!

Evlenmeden önce ortak alınan ev için, evlilik sırasında tapuda "aile konutu şerhi" konulabiliyor. Bu şerh ile, evliliğin iptali veya boşanma halinde mal rejiminin sona ermesi hâlinde eşler arasında eşit olarak paylaşılıyor. 


Türk Medeni Kanununa göre, aile konutu "Eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı, anılarla dolu bir mekân” olarak tanımlanıyor.


Evlenmeden ortak tapu ve mal ayrılığı rejimi ile ilgili Medeni Kanunda yer alan esaslar şu şekilde sıralanıyor:


III. Aileye özgülenen mallar

1. Kural

 MADDE 250.- Eşlerden biri tarafından paylaşmalı mal ayrılığı rejiminin kurulmasından sonra edinilmiş olup ailenin ortak kullanım ve yararlanmasına özgülenmiş mallar ile ailenin ekonomik geleceğini güvence altına almaya yönelik yatırımlar veya bunların yerine geçen değerler, mal rejiminin sona ermesi...