25 / 04 / 2024

evlere deprem testi

evlere deprem testi

Endişe büyük, hesaplar küçük… İstanbul’da hissedilen her sarsıntıda yürekler ağza gelse de kimse ‘Binam depreme dayanıklı mı?’ diye test ettirmiyor. Başlıca neden korkutucu: Çürük raporu çıkarsa evimin değeri düşer.

Deprem dayanıklılık testi başvuruları günde 300'den haftada 10'a düştü!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen deprem felaketinden sonra büyük bir artış gösteren deprem dayanıklılık testi başvurularında büyük düşüş yaşandı. 

Depremler vatandaşın konut tercihini değiştirdi! Çelik evlere talep artıyor!

Deprem sonrası vatandaşların konut tercihlerinin değiştiğini ve çelik evlere taleplerin arttığını açıklayan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya önemli açıklamalarda bulundu.

Hazine binasına deprem testi yapılacak...

Hazine ve Maliye Bakanlığı binası için ODTÜ’den son rapor da kötü geldi. Personeli dört 4 ayrı kuruma dağıtılan Hazine’nin boş gökdeleninde deprem testi yapılacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Trabzon'da deprem tehdidi! Binaların hiçbiri test edilmedi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki deprem felaketinin ardından, binaların depreme dayanıklılığı gündeme geldi, ülke genelinde bina dayanıklılık testi başvuruları arttı. Ancak son dönemlerde bu talepler 90 seviyesinde düştü.

Binasına deprem testi yaptıranlar hemen bakın! Ön inceleme sonuçları açıklanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kenti afetlere dirençli hale getirmek için başlattığı yapı ön inceleme çalışmasının sonuçları açıklanıyor. İşte ayrıntılar...

Mikro evlere olan talep artıyor! Mobil gecekondularda ise çöküntü alanlar doğuyor

İstanbul’da olası bir deprem olması durumu ve yaşanılan korku, fahiş konut fiyatları mikro evlere olan talebi ikiye katladı. Buna göre büyüklüğü 10 ile 30 metrekare arasında değişen Tiny House tipi evlerin rakamları 450 bin Türk Lirası ile 1 milyon Türk Lirası arasında değişiyor. İşte merak edilen a

Deprem korkusu konteyner ev talebini artırdı!

Türkiye'nin hemen hemen her yerinde deprem meydana gelmesi konteyner evlere talebi arttırdı. Konuyu değerlendiren Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer, depremlerden sonra konteyner evlere özel bir ilgi oluştuğunu belirtti.

Prefabrik deprem evleri ne kadar? 2023 prefabrik ev fiyatları kaç TL?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinden sonra birçok kişi evsiz kaldı. Geçici konut olarak ise prefabrik evlere yöneldiler. Peki, Prefabrik deprem evleri ne kadar? İşte detaylar...

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

Prefabrik evlere talep arttı! 85 bin TL’si olanlara müjde prefabrik ev sahibi olabilirsiniz!

Son olarak yaşanan Kahramanmaraş deprem felaketinden sonra prefabrik evlere de talep artmaya başladı. Özellikle maliyet, konfor açısından dikkat çeken bu prefabrik evlere devlet tarafından destek ödemesi de yapılıyor.

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Deprem bölgesindeki o konutlar İstanbul’da da inşaa ediliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından deprem bölgesinde yapılacak evlere örnek olarak gösterilen Üsküdar Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının 2023 sonunda tamamlanması hedefleniyor.

evlere deprem testi Haberi

evlere deprem testi

Üç gün önce Gökçeada açıklarında meydana gelen ve İstanbul’da da hissedilen 5.3 büyüklüğündeki deprem, megakentte yürekleri ağza getirdi. Korku büyük olsa da vurdumduymazlık had safhada. Binaların depreme dayanıklılığını test eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BİMTAŞ’a başvuruların sayısı yok denecek kadar az. 


BAŞVURU SAYISI 6’YA DÜŞTÜ


- İstanbul’da toplamda 1 milyon 600 bin yapı var. Son 9 yılda yapılan başvurular kapsamında 4 bin 260 bina incelemeye alındı. Geçen yıl sadece bin 947 başvuru oldu. 


- Van depreminden bir ay sonra 850 olan başvuru, 1 yıl sonra 184’e, bu yılbaşında da 6’ya kadar düştü. 


- Uzmanlara göre düşüşün nedeni ‘Ev çürükse değeri düşer’ korkusu. 


- Başvuruda istenen malzeme testi ücretleri şöyle: 8 katı geçmeyen binanın oturum alanı 500 m2’ye kadar yapılarda 3 bin TL+KDV, 500 m2’den...