26 / 04 / 2024

Evratur turizmde helal sertifikası

Evratur turizmde helal sertifikası

Müslüman turisti Türkiye'ye getirecek TÜRKİYE'DE yurtiçi markası Evratur ve yurtdışı markası Halal Voyage için ilk helal sertifikayı alan Evra Turizm, bu sertifikayla Müslüman turistleri Türkiye'ye getirmeyi hedefliyor...

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Çeşme, turizmde resmen iflas etti! Son 20 yılın en kötü sezonu!

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, turizmde yaşanan durgunluğu şu ifadelerle anlattı: “Böyle bir durgunluğu son 20 senede yaşamadık. Pandemi sürecinde bile daha iyi bir sezon geçirmiştik.”

Turizmde hedef büyük: 60 milyon turist 56 milyar dolar gelir!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte turizmde hareketlilik artarken Grand Yazıcı Club Turban Thermal Genel Müdürü Cihan Baykara, “Doların yükselmesi olumlu etki yarattı. Hedefimiz 2028’de 100 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir” şeklinde konuştu.

Asgari ücret 13 bin 200 lira! Bomba dolar yorumları ile tanınan Selçuk Geçer'den ''helal olsun'' açıklaması!

Yapmış olduğu bomba dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den bu sefer asgari ücret yorumu geldi.  Asgari ücret için 13 bin 200 lira talep edilmesine karşılık ''helal olsun'' diyerek yanıt verdi. 

Turizmde karavan dönemi başladı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün en çok etkilediği sektörlerden biri turizm oldu. Tüketiciler tatil yapabilecek miyiz, nasıl seyahat edeceğiz sorularına cevap arıyor. Salgın sonrası dönem, turizmde yeni alışkanlıkların ön plana çıkmasına yol açabilir...

Türkiye’yi turizmde şaha kaldıracak yatırım önerileri!

Türkiye’nin turizmde hak ettiği değeri almasına yönelik analiz yapan Ulusal İktisadi Düşünce Kuruluşu Başkanı Ömer Niziplioğlu, Türkiye’de 700 tane 5 yıldız yüzlerce de 4 yıldızlı otel yatırımı olduğunu hatırlattı.

GYODER Çözüm Platformu'nun gündemi 'turizmde dönüşüm' oldu!

GYODER Çözüm Platformu’nun üçüncü toplantısı, ‘Turizmde Dönüşüm Arayışları’ başlığı altında gayrimenkul ve turizm sektörü temsilcilerinin yoğun katılımıyla düzenlendi. Toplantının gündemi 'turizmde dönüşüm' oldu.

GYODER Turizmde Dönüşüm Arayışları paneli 17 Şubat'ta!

GYODER Çözüm Platformu'nun, 'Turizmde Dönüşüm Arayışları' başlığıyla düzenlediği panelde turizmde dönüşüm senaryoları, bu dönüşümün gayrimenkul sektörü için önemi, farklı gayrimenkul sınıflarının turizm amaçlı dönüştürülmesi konuları konuşulacak...

Oya Narin: Turizmde çeşitlik, alternatif gayrimenkul türleri gerektiriyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin RE360 Konferansı’nda yaptığı konuşmada, "Turizmde çeşitlik, alternatif gayrimenkul türleri gerektiriyor" dedi.

Turizmde devrim niteliğinde karar!

Turizmde devrim niteliğinde bir karar alan hükümet, tahsisli otellerde odanın yüzde  20’lik kısmını satma hakkı tanıdı. 

Türkiye'deki helal otel sayısı artacak!

Helal turizme ilgi giderek artıyor. Türkiye bu kapsamda helal şehir otellerinin yapımına da hız verdi. Turizm Bakanlığı da sektörün büyümesi için harekete geçerek ‘Helal Turizm Strateji Planı’ hazırlıyor. 

Turizmde yatırım komisyonu kurulacak!

Turizmde 2023 hedeflerini gerçekleştirilmesi için çalışmalar başladı. 1-3 Kasım arasında gerçekleşecek 3. Turizm Şurası'nda 13 komisyon kurulacak. Komisyonların arasında yatırım-teşvik-finansman komisyonu da bulunuyor.

Tayland'ın ilk helal oteli El Meroz açıldı!

Bir yılda yaklaşık 30 milyon yabancı turist ağırlayan Tayland'da, ilk helal otel açıldı. Dört yıldızlı olan otelde oda fiyatları 116 dolardan başlayıp 1445 dolara kadar çıkabiliyor.

Evratur turizmde helal sertifikası Haberi

Evratur turizmde helal sertifikası

TÜRKİYE'DE yurtiçi markası Evratur ve yurtdışı markası Halal Voyage için ilk helal sertifikayı alan Evra Turizm, bu sertifikayla Müslüman turistleri Türkiye'ye getirmeyi hedefliyor. Bu yıl 18'incisi düzenlenen EMITT Fuarı'na da katılan Evra Turizm Genel Müdürü Cüneyt Çetin, turist geliş sıralamasında dünyada altıncı Türkiye'yi, hızlı gelişen helal turizm pazarı ile üst sıralara taşımak istediklerini söyledi. Evra turizm, dünyanın pek çok yerinde 300'e yakın İslami otel ile çalışıyor. 


Vatan...