20 / 04 / 2024

EXPO alanı

EXPO alanı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya EXPO alanının turizme katkı sağlayacak biçimde değerlendirilebileceğini belirtti. Çelik, 'atıl' alana otel yapılabileceğini söyledi.

EXPO alanına ilk ağaç dikildi!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 2016 yılında Antalya' da gerçekleştirilecek Dünya Botanik EXPO' sunun yapılacağı alana 350 yaşında bir zeytin ağacı dikti

Erdoğan Bayraktar: EXPO alanı İnciraltı'nın imar planı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, EXPO alanı İnciraltı'nın imar planını gerekli görüşleri almak suretiyle yaptıklarını belirtti...

Hatay EXPO alanı inşaatı Mart sonunda tamamlanacak!  

Hatay'da, "Medeniyetler Bahçesi" temasıyla gerçekleşecek alanda devam eden inşaat çalışmalarının Mart ayı sonunda tamamlanması bekleniyor. 

Hatay EXPO 2021'in düzenleneceği alanda inşaat hız kesmiyor!

Hatay'da, "Medeniyetler Bahçesi" temasıyla 10 Aralık 2021-30 Mayıs 2022'de yapılacak EXPO 2021'in gerçekleşti alan tanıtıldı.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum ne?

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından “EXPO 2016 Antalya” sebebiyle yapılan Antalya İkinci Etap (Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Alanı Hattı) Raylı Sistemin parasının Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinden kesilmeye başlandığını belirtti. 

Onikişubat'a 400 milyon liralık fuar alanı!

Kahramanmaraş’ın 415 bin nüfuslu ilçe belediyesi Onikişubat'ta yaklaşık 400 milyon liralık fuar alanı yatırımının yapılacağı açıklandı. Onikişubat, 2023’te Expo’yu düzenlemeye hak kazandı.

Antalya EXPO alanına otel mi yapılacak?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya EXPO alanının turizme katkı sağlayacak biçimde değerlendirilebileceğini belirtti. Çelik, 'atıl' alana otel yapılabileceğini söyledi.

Antalya EXPO özelleştiriliyor!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na devredilen EXPO 2016 Antalya alanı için Bakan Faruk Çelik, özelleştirilerek, turizme katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi.

EXPO 2016 Antalya özelleştiriliyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, "EXPO 2016 Antalya yeni bir sürece girdi. Bu alan özelleştirme kapsamına alınmış bulunuyor." şeklinde açıklama yaptı.

İstanbul Turizm Merkezi, ilk kez Expo Turkey By Qatar'da tanıtıldı!

İstanbul Turizm Merkezi, ilk kez Expo Turkey By Qatar fuarında tanıtıldı. Dev kompleks yaklaşık 500 bin metrekare bir alan üzerinde geliştiriliyor.

Münir Karaloğlu'ndan Acun Ilıcalı'ya Expo yanıtı!

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye'de ilki düzenlenen EXPO 2016 Antalya'nın 1121 dekarlık alanına Acun Ilıcalı'nın talip olduğu yönündeki iddialara açıklık getirdi.

EXPO 2016 Antalya'da hizmetler tam gaz!

Faruk Çelik "EXPO alanımız 31 Ekim’den itibaren aynen bu altı ay boyunca, nasıl hizmet verdiyse Antalyalılara ve bütün ülke turizmine, aynı şekilde hizmet sunmaya devam edecek” dedi.

Acun Ilıcalı, Antalya EXPO alanına talip!

Türkiye; tarihinin ilk EXPO’sunu Antalya’da gerçekleştirdi. 30 Ekim’de sona erecek organizasyon sonrası dev fuar alanının özelleştirilmesi yönünde bir formül üzerinde çalışılıyor. 3 milyar dolara mal olan EXPO alanının özelleştirileceği, talibinin de Acun Ilıcalı olduğu konuşuluyor.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ''Bin 100 dönümlük EXPO alanına yapılan yatırım, eski parayla 2 katrilyon lira. Ayrıca raylı sistemden, Altınova Bulvarı’na kadar EXPO’yu destekleyen pek çok altyapı çalışması yapıldı. Tüm bunlarla bütçesi 10 milyar lira''dedi.

Expo Real’e yeni platform!

Avrupa'nın gayrimenkul alanındaki en büyük fuarlarından biri olan Expo Real, bu yıl Grand Plaza projesiyle yeni bir iletişim platformu oluşturmaya hazırlanıyor.

EXPO alanı Haberi

EXPO alanı

Antalya'daki EXPO alanı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na devredildi. Antalya EXPO için oluşturulan alanın ne olacağı tartışmalarına Bakan Faruk Çelik'ten cevap geldi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik,  EXPO'nun atıl alanına otel yapılabileceğini açıkladı. EXPO alanının özelleştirilerek turizme katkı sunması hedefleniyor. 


EXPO alanının bakımı, güvenliği ve alanda yapılacak etkinliklere ilişkin sorumlulukların bundan sonra bakanlıkta olduğunu söyleyen Çelik, şu açıklamalarda bulundu: "Ama bir taraftan da Özelleştirme Kurumu bünyesinde olduğu için müşteri durumuna göre her an özelleştirme kapsamında duracak. Son derece kıymetli bir alan. Bu alanın Antalya başta olmak üzere Türk turizmine hizmeti noktasında elimizden gayreti gösteriyoruz. Şu anda bazı değişiklikler yapılarak oranın turizme kullandırılmasını amaçlıyoruz. İhtiyaç duyulan noktalara müdahale ederek, harika tabiat alanının, halkın hizmetinde, turistlerin hizmetinde olmasını devam ettireceğiz. Kongre...