28 / 03 / 2024

Münih Expo Real 4-6 Ekim'de!

Münih Expo Real 4-6 Ekim'de!

Avrupa’nın gayrimenkul alanındaki en büyük fuarlarından biri olan EXPO REAL, bu yıl Grand Plaza projesi ile yepyeni bir iletişim platformu oluşturacak. EXPO REAL’in 2016’da katılımcı ve ziyaretçi sayısını daha da artırması bekleniyor.



Gayrimenkul ve yatırım sektörünün Avrupa’daki en büyük iletişim ağı olarak gösterilen EXPO REAL bu yıl kapılarını 4-6 Ekim 2016 tarihleri arasında açacak. 2015’te 33 ülkeden 1700’den fazla katılımcıyı ve 74 ülkeden 38 bin ziyaretçiyi ağırlayan EXPO REAL’in 2016’da katılımcı ve ziyaretçi sayısını daha da artırması bekleniyor. 


Her yıl ekim ayında, ağını genişletmek isteyen ve somut iş projeleri hazırlayan sektörün önde gelenlerini, 3 gün boyunca Münih’teki Messe München fuar alanında bir araya getiren EXPO REAL Avrupa’nın bir numaralı gayrimenkul ve yatırım fuarı olarak lense ediliyor. Fuarın bu yılki en önemli yeniliği, fuar katılımcılarını ve ziyaretçileri bir şehir meydanı konseptinde buluşturacak olan Grand Plaza… Yaklaşık 500 metrekarelik bir alanda kurulu bulanan Grand Plaza, bu yıl fuara katılan katılımcı ve ziyaretçilerin daha fazla iletişime geçmesini sağlamakla kalmayacak, fuara katılan şirket ve şehirlere organizasyonları için de alternatif bir mekan oluşturacak. Ayrıca, EXPO REAL için büyük bir büyüme potansiyeli olarak görülen perakende sektörü de Grand Plaza ile teşvik edilecek, 


Gayrimenkulün uluslararası boyutu

Messe München Yönetim Kurulu Başkanı ve Ceo’su Klaus Dittrich, fuarın gayrimenkul sektörünün tüm değer zincirini kapsadığını belirterek “Gayrimenkul sektörünün finans ve yatırım merkezi olan EXPO REAL, sektörün tüm anahtar oyuncularını ve karar vericilerini bir araya getiriyor. Ayrıca EXPO REAL yerel yönetimler ve siyasetçiler için de son derece cazip bir organizasyon. Bölgelerinin pazarlanması, yatırımcılar ile buluşmak ve siyasi girişimlerinin iletişimini sağlayan bir mecra” dedi.


EXPO REAL’de ayrıca gayrimenkul sektörünü ilgilendiren tüm konuların uluslararası boyutta ele alınacağını kaydeden Klaus Dittrich “İster Avrupa Merkez Bankası’nın faiz politikası olsun, ister bir gayrimenkul balonu hakkında tartışma ya da göç nedeni ile konut sektörünün karşılaştığı sorunlar olsun, tüm ekonomik ve sosyal konular EXPO REAL’de tartışılacak” diye konuştu.


‘Yepyeni bir pazar yaklaşımı’

EXPO REAL Proje Müdürü Claudia Boymanns ise fuar ekibinin müşteriye olan yakınlığından dolayı sektörün ihtiyaçlarını çok iyi bildiğini kaydederek “Bu sebeple 2016’da ilk kez sektörün bayileri ve iş ortakları için yepyeni bir pazar yaklaşımı geliştiren EXPO REAL ekibi, yaklaşık 500 metrekarelik bir alanda kurulu bulunan Grand Plaza’da çekici bir iletişim ağı platformu oluşturuyor” açıklamasında bulundu. 


Perakende sektöründe, EXPO REAL için çok büyük bir büyüme potansiyeli gördüklerini ve bu potansiyeli Grand Plaza ile teşvik etmek istediklerini belirten Boymanns şunları söyledi:

“Grand Plaza projemiz, bir şehir meydanına benzer şekilde, yüksek kaliteli alanda yer alıyor. Genişleme odaklı bayi, zincir mağazalar, gayrimenkul geliştiricileri, şehir plancıları, belediye temsilcileri, gayrimenkul danışmanları ve diğer kişiler için bir cazibe merkezi olması planlanan Grand Plaza projemiz gastronomi ve çekici bir destek programı konsepti tamamlayacak.”


Roma ve Stockholm ilk kez katılacak

EXPO REAL’in her yıl giderek büyün bir ivme gösterdiğini dile getiren Boymanns, 2016 için katılım sayısının oldukça memnun edici olduğunu söyledi. Şimdiden stand alanlarının hollerde yüksek yoğunlukta yerleştirildiğini anlatan Boymanns, katılacak yeni firmalara ek olarak bu yıl, Roma ve Stockholm gibi kentlerin ilk defa EXPO REAL’de yer alacağını açıkladı. Ayrıca birkaç yıldır fuardan uzak kalan Budapeşte ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden proje geliştirici Nakheel’in de bu yıl fuara geri döneceğini belirten Boymanns “2015’te 33 ülkeden 1700 den fazla katılımcı ve neredeyse 74 ülkeden 38 bin ziyaretçi geldi. 2016 trendi büyümeyi işaret ediyor” dedi. 




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Gayrimenkul ve yatırım sektörünün Avrupa'daki önemli iletişim ağı olarak gösterilen EXPO REAL bu yıl kapılarını 4-6 Ekim 2016 tarihleri arasında açacak. 2015'te 33 ülkeden bin 700'den fazla katılımcıyı ve 74 ülkeden 38 bin ziyaretçiyi ağırlayan EXP0 REAL'in 20l6'da katılımcı ve ziyaretçi sayısını daha da artırması bekleniyor. Türk şirketlerinin de fuara katılım için hazırlıklara şimdiden başladığı belirtiliyor. 




Yeni Şafak



Geri Dön