24 / 04 / 2024

faiz indirimi kararı 2020

faiz indirimi kararı 2020

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini yüzde 9.75'ten 8.75'e indirdi. Peki faiz indirimi ne kadar işe yarayacak?

AYİDER Başkanı'ndan faiz indirimi açıklaması: Kentsel dönüşümü destekleyecek karar oldu!

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Hakan Şişik, faiz indirimiyle binaların depremle birlikte iklim krizine karşı da dayanıklı olacağını açıkladı.

Galericilerden faiz indirimi çağrısı geldi: Faizler ve vade süreleri revize edilsin!

Taşıt kredisi kullanacaklar yüksek faizlerden şikayet ederken, galericilerden faiz indirimi çağrısı geldi. Gazeteci Cem Küçük, konuya ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Tunç Şatıroğlu'ndan Fed faiz yorumu! Piyasa Fed'den mart ayında faiz indirimi bekliyor!

Dün ABD Merkez Bankası (FED) kritik faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler dahilinde 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Bu kararın ardından Tunç Şatıroğlu'ndan Fed'in mart ayı ile ilgili faiz yorumu geldi. 

Borsa İstanbul'da rekor yükseliş: TCMB faiz kararı etkili oldu! 20 Temmuz'da BİST'te en çok yükselen hisseler! 

20 Temmuz Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), beklenenin üzerinde bir faiz artış kararı açıkladı. Bu karar, yatırımcıların güvenini kazanarak Borsa İstanbul'u hareketlendirdi.

Faiz indirimi sonrası İslam Memiş'ten korkutan uyarı! Zarar edersiniz!

TCMB'nin faiz kararını açıklamasıyla birlikte piyasalar yeniden şekillendi. Faiz indirim kararının alınması ile birlikte İslam Memiş'ten beklenen değerlendirme geldi.

Fed'in faiz kararından sonra gözler TÜİK'te. Enflasyon rakamı doları nasıl etkileyecek?

Fed'in faiz konusundaki kararından sonra döviz piyasası üzerinde TÜİK'in açıklayacağı enflasyon rakamları da etkili olacak. Ekim ayı enflasyonu kaç çıkacak ve dolar üzerinde nasıl bir etkisi olacak?

Beklenen bomba patladı: Selçuk Geçer dolar tahminini açıkladı!

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararının ardından Selçuk Geçer'den "Dolar düşecek mi, yükselecek mi?" sorusuna yanıt geldi.

Çiftçiler dikkat! Faizsiz kredi limiti yükseltildi! Yüzde 100 faiz indirimi de uygulanıyor!

Geleneksel (yaygın) bitkisel üretime yönelik yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak işletme ve yatırım kredisinin üst limiti resmen yükseltildi. İşte geleneksel bitkisel üretim için faizsiz kredi ile ilgili o son dakika gelişmesi...

Faiz kararı sonrası piyasalarda en çok hangi hisse kazandırdı

Merkez Bankasının faizi 10,5’e indirmesi ile gözler borsaya döndü. Faiz indirimi kararının ardından piyasalar hareketlenirken hangi hissenin değerinde düşüş oldu hangi hissede değer arttı? Borsa’da bundan sonra neler olacak?

Selçuk Geçer bombayı patlattı, dolar için tarih verdi!

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararının ardından Selçuk Geçer'den "Dolar düşecek mi, yükselecek mi?" sorusuna yanıt geldi.

Altın için artık bu rakam konuşuluyor! Analistler resmen açıkladı! Görenlerin gözleri yuvalarından fırladı

Altın fiyatlarındaki düşüşler bugün de devam ediyor. Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararından sonra altın fiyatlarındaki düşüş ile ilgili analistlerden yeni rakam açıklamaları geldi.

Merkez Bankası'nın kararına ekonomistler ne dedi? İndirim furyası ne zaman bitecek?

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı beklentinin üzerinde geldi. Ekonomistler sıradan vatandaşın, dünya merkez bankalarının tersine bir politika uygulayan  Merkez Bankası'nın indirim kararından nasıl etkileneceğine dikkat çekti.

Faiz indirimi sonrası gözler bankalara çevrildi! İşte güncel kredi faiz oranları

Faiz kararı sonrası banka kredi faiz oranları gündemde merak edilmekte. Ziraat, Halkbank, Garanti, QNB ihtiyaç, taşıt, konut kredi faiz oranları değilecek mi? Peki; 20 Ekim kredi faiz oranları düştü mü?

faiz indirimi kararı 2020 Haberi

faiz indirimi kararı 2020

Sabah gazetesi yazarı Nurullah Gür, bugünkü yazısında faiz indirimini kaleme aldı. İşte Gür'ün o yazısı...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini yüzde 9.75'ten 8.75'e indirdi. Politika faizinin düşmesi kredi maliyetlerinin hafif de olsa aşağıya inmesini sağlayacaktır. Kredi maliyetleri zaten yaklaşık 6 aydır makul seviyelerde geziniyordu. Şu an mesele, faizin seviyesinden ziyade finansman imkânlarını reel sektöre eriştirebilmek. TCMB faizleri indirse de BDDK çeşitli düzenlemelerle kredi vermenin önünü açsa da bazı bankalar reel sektörü fonlamada gönülsüz davranıyorlar. Bankacılık sektöründe böylesi bir eğilim 2008'deki küresel kriz zamanında gelişmiş ülkelerde de görülmüştü. Merkez bankaları o dönemde çözümü bankaları aradan çıkarıp direkt sermaye piyasası üzerinden şirketleri fonlamada bulmuşlardı.


ALTERNATİF ARAÇLARA İHTİYAÇ VAR

Bizde sermaye piyasasının gelişmiş ülkelere kıyasla çok sığ olması TCMB'nin elindeki politika araçları...