23 / 04 / 2024

Faiz indirimi kredi faizlerine yansıyacak mı

Faiz indirimi kredi faizlerine yansıyacak mı

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Faiz indirimi kredi faizlerine yansımalı" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 11 maddelik analizi...

Galericilerden faiz indirimi çağrısı geldi: Faizler ve vade süreleri revize edilsin!

Taşıt kredisi kullanacaklar yüksek faizlerden şikayet ederken, galericilerden faiz indirimi çağrısı geldi. Gazeteci Cem Küçük, konuya ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Merkez Bankası faiz artışı: Kredi faizleri ikiye katlandı, ne olacak?

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 25'e yükseltmesi sonucunda, kredi faiz oranlarında büyük bir dalgalanma yaşandı. Özellikle seçim öncesinde yüzde 20 oranında olan taşıt kredi faizleri, yüzde 46'ya fırlayarak iki katından daha fazla artış gösterdi. 

Çiftçiler dikkat! Faizsiz kredi limiti yükseltildi! Yüzde 100 faiz indirimi de uygulanıyor!

Geleneksel (yaygın) bitkisel üretime yönelik yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak işletme ve yatırım kredisinin üst limiti resmen yükseltildi. İşte geleneksel bitkisel üretim için faizsiz kredi ile ilgili o son dakika gelişmesi...

Halkbank'tan gençler için faizsiz 300 Bin Türk Lirası kredi

KOSGEB’in Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni tamamlayan genç girişimciler, esnaf ve sanatkarlara, onaylanan projelerini Halkbank’a getirmeleri durumunda yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak kredi limiti ise 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltildi.

Faiz indirimi sonrası gözler bankalara çevrildi! İşte güncel kredi faiz oranları

Faiz kararı sonrası banka kredi faiz oranları gündemde merak edilmekte. Ziraat, Halkbank, Garanti, QNB ihtiyaç, taşıt, konut kredi faiz oranları değilecek mi? Peki; 20 Ekim kredi faiz oranları düştü mü?

Merkez Bankası’ndan faiz indirimi bekleniyor! 22 Eylül’de açıklanacak

Bloomberg HT’nin yapmış olduğu ankette Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın 22 Eylül 2022’de yapacağı toplantıdan 50 baz faiz indirimi sonucu çıktı. İşte detaylar…

Merkezin kredi hesabı tutmadı

Ağustos ayında sürpriz bir şekilde faiz indirimi yaparak piyasaları şaşırtan Merkez Bankası böylelikle ticari kredilerin önünü açmayı ve büyümeyi desteklemeyi hedeflemişti ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Sanayicilere göre bankalar faizlerde yüzde 30'a uysa da kredi vermekten kaçınıyor.

Çin’den bir faiz indirimi daha! Ekonomik yavaşlamaya karşı gardını aldı!

Yavaşlayan ekonomik göstergeler ve emlak sektöründe borç kriziyle karşı karşıya kalan Çin, kilit faiz oranlarını düşürdükten sonra kredi standardı olarak kabul edilen gösterge faiz oranını da düşürdü.

Kredi almak için faiz indirimi bekleyenler dikkat!

Merkez Bankası'nın ikinci hamlesinden sonra krediler artacak mı? Bireysel kredi faizleri düşecek mi? Bankalar kredi musluklarını açacak mı yoksa tam tersine kredilerdeki durgunluk daha da artacak ve bankalar güvenli alanda kalmayı mı seçecek? İşte uzmanların görüşleri.

Faiz indirimi sonrası ekonomiyi neler bekliyor? İşte kredi faizlerinin düşeceği tarih!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası piyasaların yakından takip ettiği faiz kararını geride bıraktığımız perşembe günü açıkladı.

Kredi çekecekler aman dikkat! İşte faiz indirimi sonrası Merkez Bankası kararı!

Merkez Bankası tarafından alınan faiz kararı gündemde yer alıyor. Merkez Bankası bankalar özellikle krediler için bu tutumun geliştirebileceği iddia ediliyor. İşte detaylar!

Merkez Bankası'nın faiz indirimi sonrası ekonomist Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken yorum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indirimine Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken bir yorum geldi. Sosyal medya hesabından faiz indirimi kararına tek cümlelik bir paylaşımla yapan Demirtaş, "Delilik: Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek" paylaşımını yaptı.

Halkbank’tan faizsiz kredi ve yüzde 50 faiz indirimi!

Halkbank tarafından vatandaşları sevindirecek güzel haber geldi. Yatırımcılara faizsiz kredi imkanı sağlarken devam eden kredilere de yüzde 50 faiz indirim gelecek...

Faiz indirimi kredi faizlerine yansıyacak mı Haberi

Faiz indirimi kredi faizlerine yansıyacak mı

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den "Faiz indirimi kredi faizlerine yansımalı" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 11 maddelik analizi...

1) Merkez Bankası bu hafta faiz oranlarını 100 baz puan daha indirdi. Politika faizi yıllık 8.75'e düştü. Bu güzel bir gelişme. Katkısı olanları tebrik etmek gerekiyor. Umarız devamı gelir.

2) Ama bu faiz indirimlerini özellikle yabancı sermayeli özel bankalar ve katılım bankalarının bir kısmı faiz oranlarına yansıtmıyor. Yansıtmakta geç davranıyor. İşi ağırdan alıyor. Bu da işin kötü tarafı. Üzücü tarafı.

3) Bundan daha büyük sorun ise kredi yeniden yapılandırmalarında yaşanıyor. Bankalar kredileri yeniden yapılandırırken masaya yüzde 15-20 yıllık faiz oranıyla oturuyor. Hızını alamayıp yeniden yapılandırmalarda yüzde 30 yıllık faiz isteyen bankalar...