27 / 04 / 2024

faiz oranları ocak 2020

faiz oranları ocak 2020

Bankaların konut kredisi faiz oranları 2019’un son çeyreğinde sert düşüş gerçekleştirdikten sonra yeni yıla son yılların en düşük seviyesinde başladı. Kredi faiz oranlarında son durum ne oldu?

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

Konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Kredi faizleri 2020 Ocak’ta da hız kesmeden düşüşünü sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta yedi bankanın konut kredisi faizleri düştü. Ocak’ın ilk haftasında kredi faiz oranları ne kadar?

Konut kredi faiz oranlarında son durum Ocak 2020!

Konut kredisi faiz oranları ocak ortasında ne kadar oldu? Yeni haftada en düşük konut kredisi faiz oranı hangi bankada? 

7 banka daha konut kredi faiz oranlarını düşürdü!

2019’da konut kredisi faiz oranlarının düşüşü hız kesmeden devam ediyor. Hareketli başlayan Ocak ayının ardından Şubatın ilk haftasında da 7 banka daha konut kredisi faiz oranlarını düşürdü.

Hangi bankaların konut kredisi faiz oranları yüzde 2’nin altında?

Ocak sonu itibariyle bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş ivmesi hızlandı. Güncel olarak yüzde 2’nin altında faizlerle konut kredisi kullandıran banka sayısı 10’a çıktı. 

Konut kredi faizleri güncellendi! İşte banka banka faiz oranları!

Konut kredisi faiz oranları 2019 Ocak'ta yeniden güncellendi. Peki düşüş eğilimi gösteren faiz oranları ne durumda? İşte banka banka konut kredi faiz oranları...

Konut kredi faiz oranlarında son durum Ocak 2019!

Ziraat Bankası’nın başlattığı yüzde 0.98 faizli konut sektörüyle işbirliği anlaşmasına katılan banka ve projeler her geçen gün artıyor. Özel bankalar konut kredisi faiz oranlarında art arda indirime gitmeye devam ediyor. 

Konut kredisi faiz oranları son durum Ocak 2017!

İş Bankası ve ING Bank, konut kredisi faiz oranlarını yükseltti. En düşük konut kredi faizi yüzde 0,90'dan başlıyor...

Faiz oranlarının artış eğilimi konut satışlarını etkiledi!

Faiz oranları konut sektörünü doğrudan etkileyen bir etken konumunda olmakla beraber 2015 yılı sonunda artış eğilimi gösteren faiz oranları sektördeki satış oranlarını etkilememişti ancak 2016 Ocak itibariyle bu etkinin hissedilebildiğini söyleyebiliriz.

HSBC konut kredisi faiz oranlarını arttırdı!

Aralık 2013’ten bu yana devam eden bankaların konut kredisi faiz oranları yarışına HSBC de katıldı. Banka en son Ocak ayında 60 ay vadeli oranlarını %1.05’den %1.15’e, 120 vadeli oranlarını ise %1.05’den %1.20’ye arttırmıştı.

Ev kredisi faiz oranları fırladı!

Ocak ayının ortasında yüzde 1'in üzerine çıkan konut kredisi faiz oranları, şubat ortasında ise yüzde 1.25'e ulaştı. Ocak 2014'te 10 yıl vadeli 100 bin TL'lik konut kredisinin faizi 77 bin 197 TL idi...

Konut kredisi faiz oranları 2014! Son durum!

29 Ocak'ta Merkez Bankası'nın faiz oranları ile ilgili aldığı yükseliş kararı konut kredisi faiz oranlarını da etkilemişti. Yükselişe devam eden faiz oranlarında yeni bir güncelleme meydana geldi...

Ziraat Bankası da konut kredisi faiz oranlarını artırdı!

Bankaların 2013 sonunda başlattığı ve Ocak ayında da devam ettiği konut kredisi faiz oranlarındaki artış kararına, Ziraat Bankası da katıldı. Ziraat Bankası da konut kredisi faiz oranlarını artırdı...

faiz oranları ocak 2020 Haberi

faiz oranları ocak 2020

Konut kredisi faizlerinde oldukça hareketli geçe bir yıl geride kaldı. Kredi faizlerinde 2019’un  yarısından sonra düşüş hareketini hızlandırırken özellikle son çeyrek oldukça ciddi indirimler yaşadı.

Geçen sene yüzde 2.32 seviyesinde başlayan bankaların tabela konut kredisi faiz oranları ortalaması 2020’ye yüzde 1.31 şeklinde başlangıç yaptı. En düşük kampanyalı konut kredisi faizi yüzde 0.79 olurken, en düşük tabela faiz oranı ise yüzde 0.98 seviyesinde yer alıyor. 

Senenin ilk indirim kampanyası Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank tarafından geldi. Kamu bankaları sıfır konutlar için 15 yıl vadeye kadar yüzde 0.79 faiz oranı kredi kullandırmaya başladı. 

Yeni yılda 200.000 TL tutarda konut kredisi için 15 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri yaklaşık 2.100 TL oluyor. Kredinin geri ödemesi ise 375.500 TL’ye karşılık geliyor. 

Kredi Pazarı'nın araştırmalarına...