25 / 04 / 2024

Faizsiz Konut ve Taşıt Sistemi Kanun Teklifi

Faizsiz Konut ve Taşıt Sistemi Kanun Teklifi

Emin Grup Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Direktörü Mustafa K. Daldal, Faizsiz Konut ve Taşıt Sistemi Kanun Teklifiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! Faizsiz konut kredisinden kimler faydalanacak? Destek ödemeleri sıralandı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, faizsiz konut kredisinden kimlerin faydalanabileceğini duyurdu. Peki faizsiz konut kredisinden kimler yararlanacak? Faizsiz konut kredisi desteğini kimler alabilecek? İşte faizsiz konut kredisi faiz desteği ile ilgili ayrıntılar...

Faizsiz konut kredisi çekmek isteyenlere müjde! Bakanlıktan son dakika faizsiz konut kredisi desteği! Resmen açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda, şehit yakınları, gazi ve yakınlarına ücretsiz seyahatin yanında ayrıca, elektrik-su faturasında indirim ve faizsiz konut kredisi olanağına kadar çok sayıda destek veriyor.

Binlerce kişiye faizsiz konut kredisi müjdesi! Faizsiz konut kredisinde ve Toplu Konut Kanunu'nda kapsam değişiyor!

TBMM'ye sunulan Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında Teklif ile, 1005 sayılı Kanun kapsamında aylık bağlanan İstiklal Madalyası sahipleri ile Kore ve Kıbrıs gazilerinin de faizsiz konut kredisi hakkından yararlanmaları amaçlanıyor. 

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinde son durum ne?

BDDK tarafından tasfiyesine karar verilen ve TMSF'ye devredilen 21 şirketin iştiraklerine 765 milyon TL borcu var. Peki faizsiz konut şirketler tarafından mağdur edilen 49 bin 419 kişiye ödemeleri yapılacak mı?

Şehit, gazi ve yakınlarına faizsiz konut kredisi müjdesi!

Şehit yakınları, gazi ve ve gazi yakınlarının ev sahibi olması için hayata geçirilecek olan faizsiz konut kredisinin detayları belli oldu. İşte milyonlarca vatandaş tarafından beklenen yeni sistemin detayları...

21 faizsiz konut şirketi için komisyon kuruldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) tasfiyesine karar verilen 21 faizsiz konut şirketleri için tasfiye komisyonu kurdu. 

Faizsiz konut sistemi nasıl işliyor?

Kamuoyunda faizsiz konut ve taşıt edindirme sistemi şeklinde isimlendirilen 'tasarruf finansman' sistemiyle ilgili yasanın 7 Mart 2021'de Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla rahatlığa kavuşuldu. Peki son günlerde sık sık gündeme gelen faizsiz konut sistemi nasıl işliyor? İşte ayrıntılar...

Faizsiz konut şirketleri mağdurları ne yapmalı?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), faizsiz finansman modeliyle konut ve araç edindiren toplam 21 firmanın tasfiyesine karar verdi. Peki faizsiz konut şirketleri hangileri? Mağdurlar ne yapmalı?

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinde yatırımı olanlar dikkat!

Faizsiz finansman modeliyle konut ve taşıt sahibi olmaya imkan sunan tasarruf finansman şirketlerinin 21'i hakkında tasfiye kararı alındı. Peki, söz konusu şirketlerde yatırımı bulunanlar ne yapacak?

Faizsiz konut şirketleriyle ilgili son dakika kararı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 21 faizsiz konut şirketinin tasfiye edilmesine ilişkin karar aldı. BDDK tarafından alınan karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında duyuruldu.

Şehit yakınları ve gazilere 'faizsiz konut kredisi' müjdesi!

TBMM'ye sunulan Gaziler ile Şehit ve Gazi Yakınlarının Şartlarının İyileştirimesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile şehit yakınları ve gazilere faizsiz konut kredisi verilmesi planlanıyor.

Faizsiz konut edindiren şirketler ve kripto para için rehber hazırlandı!

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), faizsiz konut edindiren şirketler ve kripto para borsası için yeni bir rehber hazırladı.

Faizsiz konuta ve kripto paraya yeni düzenleme!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesine dair tedbirler hakkındaki yönetmelik kapsamına faizsiz konut şirketleri kripto para piyasaları da dahil edildi. Konuya ilişkin düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.

Faizsiz Konut ve Taşıt Sistemi Kanun Teklifi Haberi

Faizsiz Konut ve Taşıt Sistemi Kanun Teklifi

Faizsiz konut ve taşıt edindirmeyle ilgili tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınmasını kapsayan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis Başkanlığına sunuldu.

Tasarruf finansman şirketlerinin faaliyet gösterilebilmesi için asgari ödenmiş sermayelerinin 100 milyon Türk Lirası olması, kurumsal yapı, risk yönetimi ve bilgi teknolojileri altyapısı gibi yükümlülüklerini yerine getirilmesi gerekli.

Son birkaç sene içerisindeortaya çıkan 40’tan fazla firmanın varlığı aslında bu yasaya olan ihtiyacı ortaya koyuyor diye konuşan Emin Grup Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Direktörü Mustafa K. Daldal; “bizler Eminevim olarak 30 yıllık bir güvence ile bu işi, başarılı bir şekilde yapabiliyor olsak da işin ehli olmayan ve hızla yayılan firmaların bu pazara girmesi ve hizmette yaşatabileceği bir aksaklık, insanlardaki güven duygusunu zedeleyebilir. Bu...