18 / 04 / 2024

Eminevim'den Faizsiz Konut ve Taşıt Sistemi Kanun Teklifine destek!

Eminevim'den Faizsiz Konut ve Taşıt Sistemi Kanun Teklifine destek!

Emin Grup Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Direktörü Mustafa K. Daldal, Faizsiz Konut ve Taşıt Sistemi Kanun Teklifiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.



Faizsiz konut ve taşıt edindirmeyle ilgili tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınmasını kapsayan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis Başkanlığına sunuldu.

Tasarruf finansman şirketlerinin faaliyet gösterilebilmesi için asgari ödenmiş sermayelerinin 100 milyon Türk Lirası olması, kurumsal yapı, risk yönetimi ve bilgi teknolojileri altyapısı gibi yükümlülüklerini yerine getirilmesi gerekli.

Eminevim den Faizsiz Konut ve Taşıt Sistemi Kanun Teklifine destek!

Son birkaç sene içerisindeortaya çıkan 40’tan fazla firmanın varlığı aslında bu yasaya olan ihtiyacı ortaya koyuyor diye konuşan Emin Grup Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Direktörü Mustafa K. Daldal; “bizler Eminevim olarak 30 yıllık bir güvence ile bu işi, başarılı bir şekilde yapabiliyor olsak da işin ehli olmayan ve hızla yayılan firmaların bu pazara girmesi ve hizmette yaşatabileceği bir aksaklık, insanlardaki güven duygusunu zedeleyebilir. Bu yüzden sektöre yeni giren, sistemin işleyişi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan şirketlerin gelecekte yaşatabileceği sıkıntılar tüm sektöre mal olmamalı ve sermayesi olan, kendini kanıtlamış, uzun yıllar bu işi başarıyla yürütenler, yasal güvence altında yoluna devam edebilmelidir.” şeklinde konuştu.

 

Faizsiz konut edindiren şirketlere yasal düzenleme geliyor!


Geri Dön