25 / 04 / 2024

faizsiz konuta sermaye şartı 

faizsiz konuta sermaye şartı 

Hükümet gittikçe artan faizsiz konut alımı ile ilgili yasal düzenlemeye gidiyor. Faizsiz konut satışı yapan şirketlere sermaye şartı getirilecek.

Faizsiz konuta ve kripto paraya yeni düzenleme!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesine dair tedbirler hakkındaki yönetmelik kapsamına faizsiz konut şirketleri kripto para piyasaları da dahil edildi. Konuya ilişkin düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.

Faizsiz konutta sermaye gücü olmayan şirketler hizmet verebilecek mi?

BDDK verilerine göre faizsiz tasarruf sisteminde faaliyette bulunan 34 firmanın, 372 bin üyesi olduğu ifade ediliyor. Piyasa verilerine bakıldığında ise, 300 kadar firmanın, 800 bin - 1 milyon arasında da üyesi bulunduğu öngörülüyor. Peki sermaye gücü olmayan şirketler hizmet verebilecek mi?

Faizsiz konutta şartlara uymayan şirketler tasfiye edilecek!

Faizsiz konut sistemindeki 35 şirketin büyük bölümü yeni yasa ile gelen 100 milyon TL'lik sermaye koşuluna uyamıyor. Şartları sağlayamayan tasfiye edilecek. 

Faizsiz konutta yeni dönem başlıyor!

80’e yakın şirketin yer aldığı faizsiz konut sistemine ilişkin yasal düzenlemede sona gelindi. 100 milyon TL sermaye şartı ile merdiven altı şirketlerin kapanması bekleniyor...

Tasarruf finansman şirketlerine 100 milyon TL’lik sermaye şartı!

Faizsiz konut ve taşıt edindiren firmalarla ilgili yasa teklifi TBMM’ye sunuldu. Yeni düzenleme ile bu şirketlere 100 milyon TL’lik sermaye şartı,  zimmet suçu işleyenlere ise 12 yıla kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor.

Faizsiz konut sisteminde ‘eleme’ zamanı!

Faizsiz konut sahibi yapan şirketlerle ilgili yasa teklifi Meclis’e sunuldu. 100 milyon lira sermaye şartının etkisi ve BDDK incelemelerinin ardından firmaların büyük kısmının tasfiye edilmesi, müşterilerin kurumsal firmalara aktarılması planlanıyor.

Tasarrufa dayalı faizsiz finans sektörü devlet güvencesiyle hak ettiği değere kavuşacak!

Çözüm Tasarruf Genel Müdürü Ebubekir Kaplan, faizsiz konut sisteminde şirketlere getirilecek sermaye şartı ve sıkı denetimlerle yapısal olarak güçlü kurumların vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmelerinin önünün açılacağını dile getirdi.

Faizsiz eve sermaye şartı geliyor!

Faiz ve peşinat olmadan satılan konut kampanyalar için yasal düzenleme yolda. Bu düzenleme ile 857 şirketin toplanan paraları farklı amaçla kullanması önlenecek. 

Faizsiz konuta yasal düzenleme geliyor!

Hükümet gittikçe artan faizsiz konut alımı ile ilgili yasal düzenlemeye gidiyor. Faizsiz konut satışı yapan şirketlere sermaye şartı getirilecek.

Faizsiz konuta devlet güvencesi geliyor!

250 binden fazla kişinin katılım sağladığı faizsiz konut sistemi yasal düzenleme ile güvence altına alınacak.

Şehit aileleri ve yakınlarına faizsiz konut kredisi sağlanacak!

2008 yılının ekim ayından sonra memuriyete başlayan sosyal güvencelilerden, harp malülü olanlar ile Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamındaki olaylar sebebiyle aylık bağlanan er ve erbaşlar ile siviller de faizsiz konut kredisinden yararlanabilecek

Borova Yapı Endüstrisi'nden eleştiri yüklü sermaye açıklaması!

Borova Yapı Endüstrisi, sermaye artırımı ile ilgili bir izahname yayınladı

Anthill Sitesi Bomonti'de 24 ay faizsiz, 631 bin dolara 2+1!

Anthill Rezidans projesi kapsamında yer alan konutlar için yüzde 50 peşinat verildiği takdirde geri kalan kısmı 24 ay faizsiz ödeniyor...

faizsiz konuta sermaye şartı  Haberi

faizsiz konuta sermaye şartı 

Faizsiz konutlarda devlet güvencesinin olmaması  bu işi yapan şirketlerde sermaye şartı aranmaması sistemin geçmişte yaşanan saadet zinciri, Çiftlikbank gibi vatandaşların mağduriyetine neden olacağını düşünen hükümet bu sistemin yasa kapsamına almak için kanun teklifi hazırlıyor. Sabah'tan Eda Işık'ın haberine göre; önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacak taslağa göre bu işi yapan şirketlere öncelikli olarak 'sermaye şartı' getirilecek.

Şartları sağlayan şirketlere ise devlet güvencesi verilecek. Bu sistemde konut satın alan ve sıra bekleyen yaklaşık 250 bin kişi bulunuyor. Şirket sayılarında ise son 4-5 yılda ciddi artış yaşanarak 35'e ulaştı. Bu şirketlerin yasal altyapısı bulunmuyor. Yani şirketler kapılarına kilit vurup gitseler buraya para yatıran vatandaşlar mağdur olacaklar. Yapılacak yasal düzenleme ile ileride bu mağduriyetleri engelleyecek. 

DÜŞÜK GELİRLİ AİLELERİN TERCİHİ 


Banka kredi faizlerin fazla olması özellikle...