26 / 04 / 2024

faruk özlü deprem açıklamaları

faruk özlü deprem açıklamaları

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü yaptığı açıklamada, "Yapmamız gereken depreme dayanıklı konutlar inşa etmektir" dedi.

Antalya'da depremle ilgili hızlı çalışma yapılmalı: Deniz fayları ve binaların risk durumları bilinmiyor!

Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Antalya’nın ulaşım, göç, deprem ve kentsel dönüşüm gibi önemli konularına ilişkin konuştu ve deprem için hızlı bir çalışma yapılarak veri toplanması gerektiğini söyledi. 

Deprem bölgesindeki 200 bin konutun yapımı son gaz devam ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, deprem bölgesinin hızlı şekilde ayağa kaldırılması için 850 bin bağımsız birimden 200 konutun yapımının hızlı bir şekilde devam ettiğini açıkladı.

Son dakika gelişmesi! Deprem sonrası yaşanan hırsızlık olayları için bakanlık harekete geçti!

Kahramanmaraş merkezli 10 ile yaşanan depremlerin ardından hırsızlık ve yağma haberleri artmaya başladı. Yaşanan bu olayların artışı üzerine Adalet Bakanlığı konuyla ilgili bir genelge yayımlayarak, başsavcılıklara gönderdi. İşte detaylar…

Düzce Eski Sanayi Sitesi'nde büyük dönüşüm başladı!

Düzce'de büyük problem haline gelen Eski Sanayi Sitesi'nde dönüşüm çalışmaları başladı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yeni sanayi alanına yönelik toplantı gerçekleştirecek. 

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi!

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi. TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''Yüksek teknolojiyi ve akıllı şehirleri deprem başlığıyla çok hızlı bir şekilde koordine etmek gerekiyor'' dedi.

İstanbul riskli yapı stokundan hızlı şekilde kurtulacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün bütçe toplantısında deprem konseyi çağrısını yineledi. Ekrem İmamoğlu, -İstanbullun riskli yapı stokundan garantili ve hızlı şekilde kurtulmasına destek olacağız" dedi.

Deprem değil depreme karşı kayıtsızlık öldürüyor!

İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan depremle ilgili açıklamalarda bulunan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, "Unutmamamız gereken yegâne gerçek; öldüren deprem değil, depreme karşı kayıtsızlıktır" dedi.

Faruk Özlü: Yapmamız gereken depreme dayanıklı konutlar inşa etmektir!

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü yaptığı açıklamada, "Yapmamız gereken depreme dayanıklı konutlar inşa etmektir" dedi.

Deprem açısından bakıldığında Türkiye'nin durumu tam bir felaket!

Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul ve çevresinin 7.2 büyüklüğünde bir deprem tehdidi altında olduğunu söylüyor ve, “Deprem açısından bakıldığında Türkiye'nin durumu tam bir felaket. Bu felaket geldiğinde maalesef bağımsızlığımızı kaybedeceğiz" diyor.

Ümraniye Ömer Faruk Darende Camii’nin temeli atıldı!

Ümraniye Esenkent Mahallesi’nde deprem riski nedeniyle yıkılan ve yeniden inşa edilecek olan Ömer Faruk Darende Camii’nin temeli Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın da katıldığı törenle atıldı.

Deprem dönüşümümüzü hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Tarihi kent meydanlarını tekrar gün yüzüne çıkaracak projeleri ve adımları atıyoruz. Deprem ile ilgili dönüşümümüzü hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Bingöl'de deprem sigortalı konut sayısı Elazığ depremiyle arttı!

Bingöl’de meydana gelen 5.8’lik deprem, hasara yol açtı. Fakat Bingöl'de yaralar hızlı sarılacak. Zira Bingöl’de her dört konuttan üçünün deprem sigortası bulunuyor. Şehirde zaten yüksek olan sigortalılık oranı Elazığ depremiyle daha da arttı

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul depremi için ‘Hızlı hareket edelim' çağrısı!

iBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Deprem Hackhaton'u açılışına telekonferans yöntemiyle katıldı. İmamoğlu, İstanbul depremi gerçeğine değinerek, Murat Kurum'a mektup yazdığını ve hızlı hareket edip çözümler bulunması gerektiğini söylediğini belirtti...

faruk özlü deprem açıklamaları Haberi

faruk özlü deprem açıklamaları

Merkez üssü Kaynaşlı ilçesi olan 12 Kasım 1999 tarihinde yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremin izlerini silen Düzce yeniden doğdu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, "Asrın felaketi" olarak tanımlanan ve 17 Ağustos 1999'da yaşanan  7,4 büyüklüğündeki Marmara Depremi'nden etkilenen Düzce, yaralarını sarmaya çalışırken bu kez 12 Kasım 1999'da 7,2 büyüklüğündeki depremle yeniden sarsıldı. Üç ayda iki büyük deprem yaşanan Düzce'de her iki afette toplam 980 kişi yaşamını yitirdi, konutların yüzde 82'si, iş yerlerinin yüzde 87'si hasar gördü.

Şehirde, aradan geçen 21 senede aynı acıların tekrar yaşanmaması için çeşitli önlemler alındı. Birinci derece deprem bölgesi olan ve fay hattı üzerinde yer alan Düzce'de vatandaşlara deprem bilinci eğitimleri de verildi.
Yüksek kat kriterleri belirlenerek yeni yapılanmanın bu şartlara uygun olması için titiz çalışmalar yürütülen şehir teşvik...