26 / 04 / 2024

fast sınırında işlem limiti

fast sınırında işlem limiti

Kullanıma açılan yeni nesil 7/24 anlık ödeme sistemi Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) Sistemi'nde işlem üst limiti 1.000 TL’ye yükseltildi.

TÜRK-İŞ açıkladı! Yoksulluk sınırı 50 bin lirayı geçti...

TÜRK-İŞ'in şubat ayına yönelik açlık ve yoksulluk sınırı doğrultusunda yaptığı araştırma kapsamında; açlık sınırı 16 bin 257 lira, yoksulluk sınırı ise 50 bin liraya çıktı. Buna göre, bekâr bir çalışanın ‘yaşama masrafı’ de aylık 21 bin 189 TL’ye kadar çıktı. 

Kirada yüzde 25 zam sınırını kaldırmak çare olmaz, sorun kaynağından çözülmeli!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu gündemdeki yerini koruyor. Hükümet tarafından net bir açıklama yapılmazken, ev sahibi- kiracı sorununun çözümü için yasa değişikliği önerisi geldi.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor! Ev sahibi kiracı savaşı asıl şimdi mi başlıyor? 

Ev sahipleri ve kiracıların zam savaşı hız kesmeden devam ederken 2022 yılında kira artış oranına getirilen yüzde 25 zam sınırı için son tarihin 1 Temmuz 2024 olduğu açıklandı. Peki yüzde 25 zam sınırının sona ermesi neleri değiştirecek?

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? TÜFE uygulanacak mı? Ev sahipleri: Kiracılar bedavaya oturuyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırı sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? İşte konuyla ilgili o paylaşım ve ev sahiplerinin yorumları...

Yeni yılın ilk ayında açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı 51 bin 998 TL oldu!

BİSAM'ın açlık yoksulluk sınırı raporunda yer alan rakamlara göre; Ocak 2024'te Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı ise 51 bin 998 Türk Lİrası olarak belirlendi. 

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

Tebernüş Kireçci sordu: Kiralarda yüzde 25 sınırı işe yaradı mı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten takipçilerine '' Kiralarda yüzde 25 sınırı işe yaradı mı?'' sorusunu sordu. Peki vatandaş ne dedi? İşte gelen cevaplar...

Yoksulluk sınırı 47 bin TL'yi geçti!

Türk-İş tarafından yapılan araştırmaya göre, Aralık ayında dört kişilik bir aile için açlık sınırı 14 bin 431 liraya, yoksulluk sınırı 47 bin 9 liraya çıktı.

Evim şirketlerine resmen yüzde 15 sözleşme sınırı geldi! Bu tutarı aşan sözleşmeler için uygulanacak!

Tasarruf finansman şirketlerine yüzde 15'lik sözleşme üst sınırı getiren düzenleme bugünkü 32414 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenleme, konut ve çatılı iş yeri için 5 milyon Türk Lirası'nı, taşıtlar için de 2 milyon Türk Lirası'nı aşan sözleşmeleri kapsayacak. İşte ayrıntılar...

Mesa Panorama Maltepe'de sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz fırsatı!

Mesa Panorama Maltepe projesinden ev sahibi olmak isteyenlere peşin ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatının yanı sıra, sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz imkanı sunuluyor. Peki Mesa Panorama'da konut fiyatları kaç TL?

Kira zammında yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? Son dakika açıklaması geldi: Gerek kalmayacak!

Ev sahipleri ve kiracılar tarafından, kira zamlarına yüzde 25 sınırı getiren uygulamanın devam edip etmeyeceği sık sık araştırılıyor. Konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Kasım ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 14 bin 25 TL oldu!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), kasımda 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırının 14 bin 25 TL olduğunu açıkladı. 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu açıkladı! Açlık sınırı 15 bin 548 lira...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamaya kapsamında yer alan verilere göre, kasım ayında açlık sınırı 228 lira daha fazlalaşarak 15 bin 648 liraya kadar çıktı. Yoksulluk sınırı da 1187 lira yükselerek ve 45 bin lirayı geçtiği kaydedildi. İşte ayrıntılar...

fast sınırında işlem limiti Haberi

fast sınırında işlem limiti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 8 Ocak itibarıyla kullanıma açılan yeni nesil 7/24 anlık ödeme sistemi Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) Sistemi'nde işlem üst limiti 1.000 TL’ye yükseltildi.

TCMB'den yapılan açıklamada, iç kaynaklarca geliştirilip işletilen ve 8 Ocak itibarıyla kullanıma açılan yeni nesil 7/24 anlık ödeme sistemi FAST Sisteminin yoğun bir ilgi ile karşılandığı, kısa süre içinde FAST üzerinden 9 milyon anlık ödeme gerçekleştirildiği ifade edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ödemelerin, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası (TCKN), telefon numarası ve e-posta adresi ile kolay ve hızlı bir şekilde başlatılmasını sağlayan Kolay Adresleme Sisteminde kayıtlı kullanıcı sayısının 5,3 milyona ulaştığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bugün itibarıyla FAST Sisteminde işlem üst limiti 1000 TL’ye yükseltilmiştir. FAST’ın ilerleyen dönemlerde...