18 / 04 / 2024

fatih kentsel dönüşümü

fatih kentsel dönüşümü

FATİH ilçesi üzerindeki karabulut Yenileme adı altında yapılmak istenen Dönüşüm projeleri ile ilçemiz Turizm- Ticaret-Konaklama alanına dönüştürülecek. Ada bazlı yeni projelerle ilçenin konut sayısı azaltılıp, Turistik tesis sayısı çoğaltılacak.

Fatih’te ada bazlı kentsel dönüşüm yapılmamalı!

Kent mücadelesiyle tanınan İstanbul Milletvekili Mimar Gülay Yedekçi, çok tartışılan projeleri mimar gözüyle değerlendirdi. Yedekçi Tarihi Yarımada'nın imar planını yorumladı.

Mustafa Demir: Fatih'in yüzde 10'u yenileme alanı!

Radikal'in manşetini yalanlayan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, çark etti: Fatih'in yüzde 10'u yenileme alanı. Hata olmuş. Doğaldır

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2019'dan beri daire teslim edilmiyor! Projede usulsüzlük mü var? 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal'dan 2019'dan beri daire teslim edilmeyen Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Mf Kentsel Dönüşüm Mühendislik Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Mf Kentsel Dönüşüm Mühendislik Mimarlık Limited Şirketi Sancaktepe'de Fatih Arslan ve Mustafa Önder Sağlam ortaklığında kuruldu.

Küçükçekmece'ye yeni kentsel dönüşüm planı!

Küçükçekmece'deki Fatih Mahallesi'nin yeni kentsel dönüşüm planları düzenlendi. 3. derece arkeolojik sit alanı olan ve riskli alan ilan edilen mahallede daha önce iptal edilmiş plandaki inşaat alanı azaltıldı.

İstanbul ve Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projesi!

İBB iştiraki KİPTAŞ, 2017’de “riskli bölge” ilan edilen Bağcılar Kirazlı Mahallesi’ndeki 7 blok, 190 konuttan oluşan “As Fatih Kent Sitesi”nin depreme karşı kentsel dönüşümünü yapacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Türkiye’ye de anlatacağız bu modeli örnek olarak" dedi.

Vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm çabalarına destek vermeleri gerekir!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden beri yürüttükleri çalışmaları anlatan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm çabalarına destek vermeleri gerekir" dedi.

Kılıçaslan Kentsel Dönüşüm İnşaat ve Tekstil Limited Şirketi kuruldu!

Kılıçaslan Kentsel Dönüşüm İnşaat ve Tekstil Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli Osman Kılıçaslan tarafından kuruldu.

Malatya Yeşilyurt'ta kentsel dönüşüm talebi!

Malatya Yeşilyurt Belediyesi sınırları içinde bulunan Yeşiltepe Yeşilkaynak ve Fatih Mahalle sakinleri uzun zamandır kentsel dönüşümün başlamasını bekliyor.

Bozüyük'te kentsel dönüşüm adım adım ilerliyor!

Bilecik Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından Çarşı Mahallesi’nde başlatılan Çarşı Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızla sürüyor.

Samsun'da 4 mahallede kentsel dönüşüm yapılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Fatih Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelerek kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu...

Fermanoğlu Kentsel Dönüşüm İnşaat Onarım Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fermanoğlu Kentsel Dönüşüm İnşaat Onarım Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Fadaıl Ruhullayev tarafından kuruldu. 

Sancaktepe Fatih Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

İstanbul İli Sancaktepe İlçesi Fatih Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı oldu..

Bozüyük Kent Konseyi'nde kentsel dönüşüm konuşuldu!

Bilecik Bozüyük Kent Konseyinin Eylül Ayı toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı öncülüğünde gerçekleşti. Toplantıda kentsel dönüşüm konusuna değinildi.

Van Erciş'te kentsel dönüşüm ihalesi 15 Mayıs'ta!

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Van Erciş'te hayata geçecek kentsel dönüşüm projesiyle ilgili bilgi verdi. Çifti, dönüşüm ihalesinin 15 Mayıs'ta gerçekleşeceğini söyledi.

fatih kentsel dönüşümü Haberi

fatih kentsel dönüşümü

Süleymaniye yenileme DÖNÜŞÜM projesi için süreç hızlandı, Daha önce onaylanan projeler revize edilerek daha da rantibiyel hale getiriliyor. Endişelerimiz gerçek olursa 2017 sonuna doğru hayata geçirilmesi beklenen 6306 sayılı Afet yasası hükümlerine göre ilçedeki bina stokunun tamamına yakını 2007 deprem yönetmeliğine göre Rizk yapılardan oluştuğu için yıkılacak. Yıkılan binaları yeniden yapmak mümkün, Fakat ilçenin 50 yıllık çarpık kentleşmesinin faturası binaların son sahiplerine çıkarılarak parsel bazında yenilemeye izin verilmeyeceği, Ada bazlı yeni projelerle ilçenin konut sayısı azaltılıp, Turistik tesis sayısı çoğaltılacak. 


Başkan Mustafa Demir Ali ağaoğlu ile katıldığı İskele Sancak proğramında, Fatih için yapılmış Henri Prost planlarını uyguladıklarını. Bunun gerçekleşmesi halinde ilçenin nüfusunun 150 bine kadar ineceğini söylemişti. 

Bizde diyoruz ki Eminönü Turistik alan olunca nasıl %90 nüfusunu kaybetti ise Fatihte kaybederek...