19 / 04 / 2024

Malatya Yeşilyurt'ta kentsel dönüşüm talebi!

Malatya Yeşilyurt'ta kentsel dönüşüm talebi!

Malatya Yeşilyurt Belediyesi sınırları içinde bulunan Yeşiltepe Yeşilkaynak ve Fatih Mahalle sakinleri uzun zamandır kentsel dönüşümün başlamasını bekliyor.



Malatya Yeşilyurt Belediyesi sınırları içinde bulunan Yeşiltepe Yeşilkaynak ve Fatih Mahalle sakinleri uzun zamandır kentsel dönüşümün başlamasını bekliyor. Malatya Sonses Gazetesi'nde yer alan habere göre; kentsel dönüşümün gelmesini isteyen mahalle sakinleri hem hizmet alamamaktan hem de beklenti içinde olmaktan dolayı şikayetlerini dile getirdiler.

Mahallelerin müdavimlerinden önce yıllarda Malatya Belediyesi tarafından yapılan çalışmalardan dolayı arsalarını da satamadıklarını sözlerine ekleyerek bu konuda da çalışma yapılması beklentisi içinde olduklarını belirttiler. Öncelikle durumdan şikâyetçi olan Yeşilkaynak ve Fatih mahalle sakinleri, “Ne arsamızı satabiliyoruz, Ne dev yeniden yıkıp yapabiliyoruz. Bir yandan şuulandırma beklentisi bir yandan da kentsel dönüşüm beklentisi içinde olduğumuzdan dolayı evlerimiz yıkılacak duruma geldi” şeklinde konuştu.

NE SATABİLİYORUZ NE YAPABİLİYORUZ

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında beklenti içinde olan mahalle sakinleri istek ve görüşleriyle ilgili şunları söyledi: “Yeşilkaynak  ve Fatih mahalle sakinleri olarak  kentsel dönüşümün bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz.  Mahalleye dışardan bakıldığında özellikle kömür tevzi bölgesi ile Fatih Mahallesi yan yana incelendiğinde yapılan pozitif ayrım dikkatlerden kaçmıyor. Başkan Selahattin Gürkan’dan bu konuda bir çalışma yapmasını bekliyoruz. Konuyu daha önce Başkan Hacı Uğur Polat’a açmıştık. Eğer hizmet gelmezse teren yolunun altı sakinleri olarak yeni belediye olması için çalışma yapacağımızı söylemiştik. Bize verilen cevap ise ‘Ayrılırlarsa ayrılsınlar’  sözlerine mahalle sakinleri olarak hale tepkimiz sürüyor. Şimdi ise tek umudumuz kentsel dönüşüm diyoruz.”

GÜRKAN’DAN DESTEK BEKLİYORUZ

Mahalle sakinlerinden Nurettin Os,  60'ı aşkın yıldır aynı mahallede yaşadıklarını belirterek görüşlerini şu şekilde paylaştı: “Merkez ve ilçe belediyeleri bu konuda bir an evvel karar vermeliler. Mahalle sakinleri ne evi satabiliyor. Ne de ev yapabiliyor. Burada bir belirsizlik var. Kimse ne yapacağını bilmiyor. Evini satamıyor. Yenisini de yapamıyor. Komşularımız bu konuda sıkıntı içinde. Şuulanmdirma iptal edilmeli. Planlama acilen yapılmalı ve vatandaşlar rahatlatmalı. Bu konuda da Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’dan konu ile ilgilenmesini bekliyoruz.” 
 


Geri Dön