16 / 04 / 2024

FED başkanı konut piyasası

FED başkanı konut piyasası

ABD konut piyasası, mortgage krizinde. Merkez Bankası Başkanı Bernanke bu sürecin uzun süreceğini söyledi.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kademeli konut satışının emlak piyasasının nasıl etkileyeceğini Türkiye'nin ilk ve tek Emlak Haber Sitesi Emlakkulisi.com'a açıkladı. İşte ATEM Başkanı Akçam'ın o değerlendirmesi...

Cumhur İttifakı ABB Başkanı adayı Turgut Altınok'tan evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut müjdesi!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı adayı Turgut Altınok düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Altınok Ankara'daki emeklilere ayda 5 bin TL vereceklerini müjdeleyerek  evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut sahibi olacağını söyledi.

ABB Başkan adayı Turgut Altınok'tan dar gelirliye konut müjdesi!

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'tan dar gelirlilere konut müjdesi geldi. Altınok ayrıca Ankara'yı planlı bir sanayi şehri haline getireceklerini de söyledi.

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na tepki: '140 bin konut' deyip 5 bin konut yapamayan bir irade!

İBB Başkan adayı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun '140 bin konut yapacağım' diyerek 5 bin konutu yapamadığını dile getirdi. Kurum, İstanbul ile ilgili planlarını açıkladı. İşte detaylar...

İPA Başkanı Şahan'dan TOKİ Başkanı Bulut'un açıklamasına tepki: Kanal İstanbul'un konut projesi olduğunu duymuş olduk!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Resul Emrah Şahan, TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un İstanbul’da bazı yeni konut alanları açılması gerektiğine ilişkin açıklamalarına tepki verdi. İşte Resul Emrah Şahan'ın o açıklamaları...

KONUTDER Başkanı Kumova, konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek formülü açıkladı!

KONUTDER Başkanı Ramadan Kumova, konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek bir formülü açıkladı. İşte o formül...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

ATEM Başkanı Akçam: Konut satışları düşmeye devam edecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam konut satış rakamlarının daha da düşmesini beklediklerini açıkladı.

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışı kararından sonra Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, faizleri değerlendirerek, son faiz artışlarının konut satışlarını kısmet yavaşlatacağını açıkladı.

Kurul başkanı ve üyelerine yapılan konut yardımına Sayıştay denetimi!

Sayıştay Başkanlığı bir üst kurulda yaptığı denetimde Kurul Başkanı ve üyelere gerçekleşen konut tahsis katkısı tutarlarının kamu zararı olduğuna karar verdi. Yeni Şafak gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Ünlü ise bu konuyu ele alan bir yazı paylaştı. İşte detaylar...

O belediye başkanın arsasına imar vurdu! 74 dairelik arsaya şimdi 50 konut daha eklendi!

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'ya ait yaklaşık 16 dönümlük arsaya imar vurdu. 74 dairenin yapılabileceği arsaya günümüzde 50 konut daha yapılabilir duruma geldi.

Konut almak isteyenler dikkat! AYİDER Başkanı uyardı: İnşaat firmalarından YeS-Tr belgesi talep edin!

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yurt dışındaki gibi binanın enerji verimliliğini gösteren ‘YeS-Tr (Yeşil Bina Sertifikası’ isimli bir sertifikası'nın konut almak isteyenler tarafından inşaat firmasından bu belgeyi talep etmelerini söyledi.

FED başkanı konut piyasası Haberi

FED başkanı konut piyasası

Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, ABD ekonomisinin 2007 yılının ikinci yarısında ''ılımlı'' bir şekilde büyüyeceğini, büyümenin 2008 yılında hız kazanacağını belirtti.

Bernanke, Temsilciler Meclisi'nde yaptığı yarı yıllık ekonomik görünüm sunumunda, ABD ekonomisinin 2007 yılının ikinci yarısında ''ılımlı'' şekilde büyüyeceğini, 2008 yılında hız kazanacağını ifade ederek,

ekonominin bu yıl yüzde 2,25 ile 2,50 aralığında, önümüzdeki yıl ise yüzde 2,5 ile 2,75 aralığında büyümesini beklediklerini belirtti.

Ekonominin karşı karşıya kalabileceği riskler konusunda uyarılarda bulunan Bernanke, ABD konut piyasasındaki yavaşlamanın tahmin edilenden daha uzun sürede sona erebileceğine söyledi.

Bernanke, ayrıca enerji ve emtia fiyatlarındaki daha fazla artışın enflasyonu hızlandırabileceğine ve yakından takip edilen çekirdek enflasyonu tetikleyebileceğine işaret etti.

FED Başkanı Bernanke, politika yapıcıların, fiyat baskıları konusunda tetikte olacağını...