23 / 04 / 2024

Ferdi iskan neden alınır

Ferdi iskan neden alınır

Bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için ferdi iskan alınması gerekiyor. Peki ferdi iskan nedir, ferdi iskan nasıl alınır? Detayları haberimizde...

Bir eve iskan neden verilmez?

İnşaat çalışmaları sona erdikten sonra alınması gereken iskan belgesi düzenleniyor. Ancak bazı binalar iskan belgesini alamıyor. Peki, bir eve iskan neden verilmez?

Antalya'nın üç büyük merkezinde inşaat sektörü düşüş yaşıyor!

Göçün de etkisiyle son 10 yılda büyük bir ivme yakalayan inşaat sektöründe, yıllar sonra ilk kez büyümede ibre eksiye döndü. Bu düşüş ferdi iskan rakamlarına da yansıdı.

Ferdi iskan zorunlu mu?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki, ferdi iskan zorunlu mu?

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli? İşte, ferdi iskan için gerekenler!

Ferdi İskan nasıl düzenlenir?

Yeni almış olduğunuz dairenizin inşaatı bitmiş oturulur vaziyete gelmiş olduğunda Ferdi İskan almanız gerekiyor. Ferdi İskan belgesi oldukça önemi bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ferdi İskan nasıl düzen

İskan nereden alınır?

İskan belgesi, inşaat çalışmaları biten yapılar için yapının oturum izninin verildiğini gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki söz konusu iskan belgesi nasıl alınır? İskan nereden alınır?

İskan neden verilmez?

İnşaat çalışmaları yeni biten bir yapıya iskan iznin alınması gerekiyor. Ancak kimi müteahhitler inşa ettikleri yapıya iskan belgesi alamıyor. Peki müteahhitler neden iskan alamaz? İskan neden verilmez?

İskan belgesi olmayan binadan daire alınır mı?

İskan belgesi, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. Peki binanın iskanı yoksa ne olur? İskan belgesi olmayan binadan daire alınır mı?

Myndos Antik Kenti'nin içinden geçen yolun açılmaması tepkilere neden oldu!

Helenistik Döneme ait 2 bin 200 yıllık üç mezar çıkan Muğla'nın Bodrum İlçesi Gümüşlük Mahallesi'ndeki Myndos Antik Kenti'nin içinden geçen yolun tekrar açılmaması tepkilere neden oldu.

İskan sınırı nedir?

İskan sahası, yerleşme alanı olarak tanımlanıyor. Yerleşme alanı ise, imar sının içindeki yerleşik alanla gelişme alanlarının tümünü kapsayan alan olarak ifade ediliyor. Peki, iskan sınırı nedir?

Ferdi Tayfur, Borvo Resort Condo projesinin yüzde 10'una ortak oldu!

Ferdi Tayfur, Bolu Abant'ta 410 dönüm Jeo Termal arazi üzerinde kurulu, Aben Grup tarafından hayata geçirilen Borvo Resort Condo projesinin yüzde 10'luk kısmına ortak oldu.

Marmaray çalışmaları, Zübeyde Hanım Caddesi’nde 100 metrelik çatlağa neden oldu!

Marmaray çalışmaları, Zübeyde Hanım Caddesi’nde yer yer 15 cm’yi bulan 100 metrelik çatlağa neden oldu. Pazartesi günü aniden oluşan çatlak aynı gün beton dökülerek kapatıldı. Dev çatlak çevre sakinlerini korkuttu...

Müteahhit iskan almak zorunda mı?

Arsasını kat karşılığı müteahhide veren kimseler, inşaat bitimi sonrasında iskan problemi yaşayabiliyor. Peki müteahhit iskan almak zorunda mı? müteahhit iskan almazsa ne olur? İşte müteahhit iskan sorunu..

Ferdi iskan neden alınır Haberi

Ferdi iskan neden alınır

Ferdi iskan nasıl alınır?

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir konutta oturumun başlaması için binaya iskan belgesinin alınması gerekiyor. İskan belgesi alındıktan sonra bağımsız bölüm sahiplerinin de ferdi iskan belgesi alması gerekiyor. Peki ferdi iskan nasıl alınır?


Elektrik, su ve telefon gibi aboneliklerin onaylanması için aranan şartlardan biri olan ferdi iskan belgesinin masrafları, belediyeden belediyeye farklılık gösteriyor. Bu ücretin belirlenmesindeki bir diğer kıstas ise, söz konusu bağımsız bölümün metrekaresi oluyor. Öyle ki metrekare sayısı arttıkça ödenecek ferdi iskan masrafı da artıyor.


Ferdi iskan nasıl alınır?

Ferdi iskanın alınabilmesi için ilk olarak söz konusu ana yapının iskan belgesine sahip olması gerekiyor. Aksi takdirde iskan belgesi olmayan yapılarda bulunan daireler için ferdi iskan belgesi verilmiyor. İskan belgesi alındıktan sonra bağımsız bölüm sahibi kimsenin bağlı olunan belediyeye istenilen...