16 / 04 / 2024

feriköy Haldun Dormen Sahnesi ne kadara satılıyor

feriköy Haldun Dormen Sahnesi ne kadara satılıyor

Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın haberine göre Feriköy'deki 'Haldun Dormen Sahnesi', faks yoluyla 2 milyon 100 bin dolara satılığa çıkartıldı. Usta tiyatrocu Dormen, "Ne olur adımı silin" diye isyan etti.

İBB tapulu arsaya el mi koydu?

Şişli Feriköy Mahallesinde, dedesinden kalan arsasının İBB tarafından el konulduğunu öne süre Reis ailesi, belediyeden haklarını talep ediyor.

Şişli Feriköy Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı çıktı!

Şişli İlçesi, Feriköy Mahallesi, 1263 ada, 20 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 22.12.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Şişli Feriköy parselasyon planı askıya çıktı!

Şişli İlçesi, Feriköy Mahallesi, 10521 ada, 9 parsel, 10526 ada, 1, 2, 3 ve 4 parsel sayılı taşınmazları içeren Parselasyon Planı askıya çıktı.

Tarihi Bomonti'den yeni Maslak'a!

Bomonti'nin tarihi 1890'lı yıllarda Feriköy'ün göbeğine bira fabrikası kurulması ile başlıyor. Fabrikanın semte adını vermesi ile Bomonti ismini kazanıyor. Köklü tarihine ek olarak son eklenen parçalar ise rezidanslar ve şehrin popüler mekanları olarak yerini alıyor...

Feriköy'de 8 kat için imar izni isteniyor!

İstanbul Feriköy'de 27 yıl önce, 5 katlı olarak yapılması gereken bina, 8 kat inşa edildi. Elektrik, su, doğalgaz gibi tüm hizmetleri alan binanın 4 ay önce kolonları çatlayınca apartman sakinleri tahliye edilip bina yıkıldı.

Feriköy'deki 27 yıllık kaçak apartman tahliye edildi!

27 yıl önce İstanbul'un Feriköy ilçesinde inşa edilen Polat Apartmanı'nın kolonları çatlayınca bina sakinleri tahliye edildi. Apartman sakinleri kaçak inşaatın 27 yıl sonra ortaya çıkan ağır bedelini ödüyor.

Feriköy'den bakınca Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet görünürdü!

Prof. Dr. Hatemi, "Feriköy'den bakınca Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet bizim sokaktan görünürdü. Diğer tarafa bakınca da Balkan Harbi'nden kalan istihkamlarla Okmeydanı'na kadar açıktı. 1950-1951'de yüksek apartmanlar görüldü" dedi...

İbn Haldun Üniversitesi Süleymaniye Yerleşkesi açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İbn Haldun Üniversitesi Süleymaniye Yerleşkesi Açılış Töreni’ne katıldı.

Mimar Ahmet Taner Bakay vefat etti!

Mimar Ahmet Taner Bakay vefat etti. Cenazesi yarın öğle namazına müteakip Feriköy Aile Kabristanı'na defnedilecek.

İSKİ binaları yıkılıyor!

Feriköy’deki İSKİ binası yıkılacak ve yerine yeşil alan gelecek. İBB Başkanı Uysal, "Bir mahallede İSKİ binası olmaması hizmette aksama oluşturmuyor. İSKİ binalarının olduğu yerlerde binaları kaldırıp yeşil yapabiliriz" dedi.

Feriköy İSKİ binası yerine park geliyor!

2017'de İstanbul'a 2 milyon metrekare yeşil alan kazandıklarını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, Feriköy İSKİ binasının yerine park yapılacağını söyledi.

Şişli'ye Feriköy Kent Parkı yapılıyor!

Şişli'ye Feriköy Kent Parkı geliyor. İSKİ'ye ait boş binaların yıkılmasıyla yapılacakı parkın inşaat çalışmaları havadan görüntülendi. 

Haldun Dormen: AKM projesi için harika bir olay!

Yeni AKM projesini değerlendiren Haldun Dormen, "Yeni AKM projesi tüm İstanbullular için harika bir olay." dedi.

feriköy Haldun Dormen Sahnesi ne kadara satılıyor Haberi

feriköy Haldun Dormen Sahnesi ne kadara satılıyor


Usta tiyatrocu Haldun Dormen’in 1957’de Feriköy’de kurduğu 2007’ye kadar olan 50 yıllık süreçte 120 oyun sahnelenen Dormen Tiyatrosu, birçok tiyatrocunun yetişme merkezi oldu. Dormen, İstanbul’un başlıca kültür merkezlerinden biri haline getirdiği ‘Dormen Tiyatrosu’nu yüksek kirasını ödeyemediği için 2007’de kapatmak zorunda kalırken yerine İdil Sineması açıldı. Ne var ki dönemin Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Haldun Dormen’e jest yaparak sinema salonunun adını ‘Şişli Belediyesi Kültür Merkezi Haldun Dormen Sahnesi’ olarak değiştirdi. 


Sinema salonu olarak iş yapmayan ‘Haldun Dormen Sahnesi’nin satılması için geçtiğimiz günlerde Derya Uygun Gayrimenkul ile anlaşıldı. Emlak ofisi, İstanbul’daki bütün sinemacılara bir faks göndererek ilgilenenler için Haldun Dormen Sahnesi’nin sinema salonu olarak kullanmaya oldukça elverişli olduğunu belirtti. 750 koltuk kapasiteli ve kat mülkiyetine sahip salona 2 milyon 100 bin...