25 / 04 / 2024

FETÖ davaları

FETÖ davaları

Terör örgütünün Ege Bölgesi'nde yeniden yapılanmasından sorumlu olduğu iddiasıyla hakkında "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan dava açılan tutuklu sanık Halil Karagöz ile aynı soruşturma kapsamında tutuklanan eşi hakim karşısına çıktı...

FETÖ'cü Akın İpek İngiltere’deki evini kliseye çevirdi!

İngiltere’de dört malikâne alan FETÖ’cü Akın İpek'in bir evi kiliseye çevirdiği belirlendi. İpek’in İngiltere’de kaçmadan önce açtığı davaları kazanamadığı öğrenildi.

1870 parsel FETÖ’den kurtarıldı!

FETÖ'cüler tapuda ususüz devir işlemleri yaparken yakalandı. FETÖ tarafından ele geçirilen parsel sayısı 1.870’i buldu.

FETÖ'cü 5 emniyet müdürüne SİT alanını soruşturması!

FETÖ'cü 5 emniyet müdürüne SİT alanında konut yapmak istedikleri için soruşturma başladı. İşte haberin detayları...

İzmirli Hatice Bahriye FETÖ'ye kaptırdığı arsasını geri istiyor!

Çiğli’deki arsasını FETÖ’nün üniversitesine kaptıran 93 yaşındaki Hatice Bahriye Yağcı, isyan etti. Yağcı, “Ölmeden önceki son isteğim FETÖ''ye kaptırdığım arsamın geri alınması" dedi

FETÖ'den İzmir'de 80 milyonluk arsa vurgunu!

Gediz Üniversitesi'ne hastane yapılması şartıyla 80 milyon lira değerindeki arsasını bağışlayan Hatice Bahriye Yağcı, üniversitenin FETÖ’nün kontrolünde olduğunu öğrenince hukuka başvurdu. FETÖ, arsaya hastane değil ama lunapark yapmış.

FETÖ'cülerin yargılanacağı salonun inşaatı tamamlandı!

Gaziantep't tutuklanan FETÖ/PDY zanlıların yargılanacağı 367 kişilik duruşma salonunun inşaatı tamamlandı. İnşa edilen salon Türkiye'nin en büyük duruşma salonları arasında yer alacak.

FETÖ bağlantılı şirketlerinin satış bedeli Hazine'ye aktarılacak!

OHAL kapsamında yayınlanan 687 sayılı KHK ile FETÖ ile bağlantısı tespit edilen şirketler hakkında düzenleme yapıldı. El konulan şirketlerin satışıyla elde edilecek gelir, Hazine’ye devredilecek.

FETÖ'nün gayrimenkul devir işlemleri iptal edilecek!

OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile FETÖ’ye finans desteği sağlamak için eşe dosta yapılan taşınmaz ve hisse devirlerinin tamamı iptal edilecek.

Rize Belediyesi ihaleleri FETÖ bağlantılı şirkete mi verdi?

Rize'de FETÖ'ye finans sağlayan şirket ve iş adamlarına yönelik hazırlanan iddianamede, belediye ihalelerinin örgüte yakın şirkete verildiği ortaya çıktı

FETÖ'cülerin yargılanacağı salonun inşaatı bitiyor!

Ankara'daki 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi davalarının görüleceği Türkiye’nin en büyük duruşma salonu, 15 gün içinde tamamlanacak.

İzmir Torbalı'daki FETÖ binaları taşınıyor!

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında İzmir Torbalı'da el konan binalar, eğitim kurumlarına tahsis ediliyor. 3 kurumun taşınmasına onay verildiği belirtildi.

Kira uyarlama davaları arttı!

Döviz kurlarında oluşan artışla “kira” uyarlama davaları arttı. AVM’lerde dövizle kiralama yapan dükkan sahipleri ile kiracılar karşı karşıya geldi.

İşte FETÖ'nün Pensilvanya'daki yeni evi!

1999'dan bu yana Pensilvanya'da yaşayan FETÖ, ABD'deki mülk sayısını artırdı. Darbe girişiminin ardından terör örgütü üyeleri liderlerine yeni bir karargah kurdu.

FETÖ davaları Haberi

FETÖ davaları

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Ege Bölgesi'nde "Altınşehir" adı altında yeni yapılanmasını organize ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan sanık ile aynı soruşturma kapsamında tutuklanan eşinin yargılanmasına başlandı. 

İzmir 15. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Halil Karagöz ve eşi Meryem Karagöz ile avukatları katıldı. 

Tutuklu sanık Halil Karagöz, savunmasında, uzun yıllardır eğitimci olduğunu, dershanelerde öğretmenlik yaptığını ve 20 yılının "hareket" içinde geçtiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Mahkeme Başkanı'nın "Hangi hareket?" sorusu üzerine tutuklu sanık Karagöz, "Başkalarının FETÖ dediği, benim gönüllüler, fedakarlar, eğitimciler hareketi dediğim hareket. Hareket bize 15 Temmuz'da terörist olarak lanse edildi. 15 Temmuz'u lanetliyorum." cevabını verdi. 

Başkan'ın "Hareketin önderi kim?" sorusu üzerine Karagöz, "Fetullah Gülen olduğu söyleniyor." dedi.

"Darbeyi lanetlediğine göre Fethullah Gülen'in darbeyle alakalı olmadığını düşünüyorsun o zaman." ifadelerine...