16 / 04 / 2024

fetö izmir üniversite

fetö izmir üniversite

Çiğli’deki arsasını FETÖ’nün üniversitesine kaptıran 93 yaşındaki Hatice Bahriye Yağcı, isyan etti. Yağcı, “Ölmeden önceki son isteğim FETÖ''ye kaptırdığım arsamın geri alınması" dedi

İzmir Karabağlar'da üniversite ve konut alanı tartışması!

İzmir Karabağlar Belediyesi’nin üniversiteye vermek istediği alanın, mahkeme kararına rağmen konut yaptırmak istendiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Arslan, "Karabağlar üniversite mi istiyor, konut mu istiyor onun kararını versin" dedi.

İzmir Kınık’ın üniversite hayali gerçek oluyor!

İzmir'in Kınık ilçesinin uzun süredir beklediği üniversite hayali gerçek oluyor. Kınık Üniversitesi için çalışmalara başlanıyor.

FETÖ'nün İzmir'deki evlerinin akıbeti belli değil!

FETÖ'ye ait olan Yamanlar Koleji'nin yanındaki 3 müstakil evin akıbeti belli değil.

FETÖ'den İzmir'de 80 milyonluk arsa vurgunu!

Gediz Üniversitesi'ne hastane yapılması şartıyla 80 milyon lira değerindeki arsasını bağışlayan Hatice Bahriye Yağcı, üniversitenin FETÖ’nün kontrolünde olduğunu öğrenince hukuka başvurdu. FETÖ, arsaya hastane değil ama lunapark yapmış.

İzmir Torbalı'daki FETÖ binaları taşınıyor!

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında İzmir Torbalı'da el konan binalar, eğitim kurumlarına tahsis ediliyor. 3 kurumun taşınmasına onay verildiği belirtildi.

İzmir'de FETÖ yurtları hazineye devredildi!

İzmir'in Urla ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkili olduğu belirlenen 3 öğrenci yurdu ile 1 dershane hazineye bedelsiz olarak devredildi.

FETÖ'nün Gazipaşa'daki yurdu, devlet tarafından hizmete açılacak!

Gazipaşa’da FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle el konulan inşaat halindeki yurt, devlet tarafından üniversite öğrencilerinin hizmetine sunulacak. Böylelikle Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin barınma sorunu ortadan kalkmış olacak.

Irak'taki 38 FETÖ okuluna el konuldu!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bölgesinde faaliyet gösteren FETÖ’ye ait biri üniversite olmak üzere 38 okulun yönetimine el konuldu. Örgütün Irak imamının da bölgeye girişine yasak getirildi.

4 ilde 1 üniversite, 2 hastane, 59 okul kapandı!

Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı tespit edilen 1 üniversite, 2 hastane, 59 okul, 38 dernek ve 4 vakıf kapatıldı.

İzmir'de 3 üniversite, 41 özel okul ve 2 sağlık kuruluşu kapatıldı!

İZMİR'de, ilan edilen OHAL kapsamında alınan önlemlere yönelik çıkartılan ve Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile, 3 üniversite, 41 özel okul, 62 dernek, 8 vakıf ve 2 sağlık kuruluşu hakkında kapatma kararı verildi.

İzmir Bayraklı'daki cami aslına uygun kullanılacak!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu iddiasıyla kayyum atanan Şelale AŞ bünyesindeki İzmir Bayraklı ilçesindeki Yamanlar Koleji yerleşkesindeki caminin, kütüphane olarak kullanıldığı tespit edildi.

Gaziantep'te 7 okul, 1 üniversite ve 7 yurt hazineye devredildi!

Darbe girişimi ardından uygulanan OHAL’le birlikte gece çıkarılan kanun hükmünde kararname ile kapatılmalarına karar verilen FETÖ/PDY ile bağlantılı okullara sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon yapıldı.

Konak'ın parklarını üniversite öğrencileri tasarlayacak!

"Konak için tasarlıyoruz" atölye çalışmasına katılan üniversite öğrencileri, oturma alanlarından peyzaj düzenlemelerine kadar Konak’ın parkları için birçok farklı tasarım üretti.

fetö izmir üniversite Haberi

fetö izmir üniversite


Çiğli’deki arsasını FETÖ’nün üniversitesine kaptıran 93 yaşındaki Hatice Bahriye Yağcı, isyanını Yeni Asır’a anlattı. Yağcı, “Ölmeden önce son isteğim arsamın geri alınması Devletin de desteğiyle bir üniversite ve hastane kurulmasını sağlamak istiyorum” dedi


​İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından hazırlanan iddianamede 80 milyon lira değerindeki 44 dönümlük arsasını FETÖ kontrolündeki üniversiteye iyi niyeti suistimal edilerek kaptırdığı anlatılan Hatice Bahriye Yağcı (93) isyanını anlattı.


"HAYALLERİMİ YIKTILAR"


O dönemki üniversite mütevelli heyeti başkanı Abdullah Kavuk ve diğer örgüt mensuplarının kendisini kandırdığını ifade eden Yağcı, "Ben böyle çok tehlikeli bir silahlı terör örgütle karşı karşıya olduğumu bilmiyordum. Kavuk ve beraberindekiler bana buraya 'tıp fakültesi yapalım' dedi. Ben de bunu duyunca çok sevindim. Benim ve ailemin hayali gerçekleşecekti. Ben bu üniversitenin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatları...