28 / 03 / 2024

FIA-ETCR yarışması ne zaman

FIA-ETCR yarışması ne zaman

Otomobil sektörü hız kesmeden büyüyor. Türkiye'de yapılacak olan FIA Elektrikli Otomobil Dünya Kupası FIA-ETCR yarışması, ülkemizi olumlu yönde tanıtacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Türkiye otomotiv sektörü hedefini büyüttü! 30 milyar dolarlık ihracat!

Otomobil sektörü hız kesmeden büyüyor. Türkiye'de yapılacak olan FIA Elektrikli Otomobil Dünya Kupası FIA-ETCR yarışması, ülkemizi olumlu yönde tanıtacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

İzmir Konak Belediyesi'ne mimarlık yarışmasından 4 ödül!

İzmir'e bağlı Konak Belediyesi, 'The International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) mimarlık proje yarışmasında dört ödülün sahibi oldu. 

SCADA Mimari Tasarım Yarışması sonuçlandı!

Kalyon Holding tarafından 1 milyar dolar yatırımla kurulan Karapınar Güneş Santrali’nin Denetleme, Kontrol ve Veri Merkezi (SCADA) için açılan mimari tasarım yarışması sona erdi. Yarışmanın birinci "Vaha" isimli proje oldu. 

Kalyon Holding, Karapınar SCADA Merkezi için mimari proje yarışması düzenliyor!

Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası ve Türkiye’nin en büyük güneş santrali Karapınar GES ile yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarını büyüten Kalyon Holding, Karapınar SCADA Merkezi için mimari proje yarışması düzenliyor.

Ekrem İmamoğlu'ndan Taksim Meydanı Tasarım Yarışması açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı Tasarım Yarışması'nda son 20 projenin analiz edildiğini söyledi. İmamoğlu, projelerin Taksim’in bütününe hizmet eden beton ağırlıklı görüntüyü ortadan kaldırmaya odaklandığını belirtti...

Stonelıne Fuar Stand Tasarımı Öğrenci Yarışması 2020’de!

Stonelıne Fuar Stand Tasarımı Öğrenci Yarışması’nı düzenleyecek olan Stoneline, farklı disiplinlerden öğrencileri doğal taş ve mermer konusunda yeni ve yenilikçi fikirler üretmeye davet ediyor…

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarım Yarışması'na 35 ilden 76 başvuru!

Türkiye'de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak amacıyla DASK tarafından düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın dördüncüsüne Türkiye genelinde 35 ilden başvuru geldi..

Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması başladı!

Bandırma'daki, Kurtuluş Savaşı döneminde 61. Tümen emtia, mühimmat depolama alanı ve seyyar piyade intikal noktası olarak kullanılan askeri alanının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin ardından alana tematik park yapımı için “Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması” açıldı.

Selçuk Gençlik Merkezi Projesi yarışması için 260 başvuru!

İzmir'in tarihi, doğal ve kültürel değerleriyle öne çıkan ilçesi UNESCO Kenti Selçuk'ta, mülkiyeti belediyeye ait olan 7263 m2'lik arazi içerisinde özellikle genç nüfusa hitap edecek Kültür ve Gençlik Merkezi proje tasarım yarışmasına rekor seviyede başvuru oldu.

Can Pirinçal ve Miraç Eyüboğlu'na Mobilya Tasarım Yarışması'ndan ödül!

İZMİR Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 4. sınıf öğrencileri Can Pirinçal ve Miraç Eyüboğlu, 9. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'nda, Ofis Mobilyaları Lisans Öğrencisi Kategorisinde Kastamonu Entegre Altın Ödülü'ne layık görüldü.

Antalya En Güzel Balkon Yarışması son başvuru tarihi 29 Nisan!

Antalya “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması”na başvurular 29 Mart’ta başladı Toplam 35 bin lira para ödüllü yarışmaya katılmak isteyenler formlarını 29 Nisan’a kadar elden Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edebilecek.

Seramik Tasarım Yarışması'nın birincisi Mehmet Birtane oldu!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin düzenlediği Seramik Tasarım Yarışması'nda görünmeyen sifon sistemi ve kullanıcı çantalarını asma noktaları ile öne çıkan seramik lavabo birinci oldu.

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması son gün ne zaman?

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başlıyor. DASK, geleceğin inşaat mühendislerinde depreme dayanıklı bina tasarımı becerisini geliştirmeye yönelik Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın ikincisini düzenleyecek.

FIA-ETCR yarışması ne zaman Haberi

FIA-ETCR yarışması ne zaman

Ülkemiz otomobil sektörüne önemli biz pazar payına sahip. Türkiye'nin otomobil sektöründeki pazar payı hakkında bazı değerlnedirmelerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Otomotiv sanayinde hâlihazırda ciddi bir kapasiteye sahibiz. Türkiye 30 milyar dolarlık otomotiv ihracatı yapabilen Avrupa'nın üreticilerinden bir tanesi" belirtti. 

FIA Elektrikli Otomobil Dünya Kupası FIA-ETCR yarışması, 20 ila 22 mayıs tarihleri arasında ülkemizde başlayacak. Bu yarışa ev sahipliği yapacak olan Beyoğlu Belediyesi konuya ilşkin bir tanıtım toplantısı yapılacağını duyurdu.

Bu toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı, Gençlik ve Spor bakan yardımcısı,  FIA-ETCR Seriler Direktörü Xavier Gavory, eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız katılanlar arasında. Toplantıda bazı açıklamalarda bulunan Hamza Yerlikaya, Türkiye'de...