25 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Taksim Meydanı Tasarım Yarışması açıklaması!

Ekrem İmamoğlu'ndan Taksim Meydanı Tasarım Yarışması açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı Tasarım Yarışması'nda son 20 projenin analiz edildiğini söyledi. İmamoğlu, projelerin Taksim’in bütününe hizmet eden beton ağırlıklı görüntüyü ortadan kaldırmaya odaklandığını belirtti...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nda incelemeler yaptı. İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın Taksim Meydanı'nda “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” sloganı başlattığı kampanya kapsamında kurulan standa ziyarette bulundu.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; ziyareti esnasında İmamoğlu’na çiçek satışı yapan esnaflardan birisi çiçek hediye ederek, “Başkanım bir ricamız var senden. Biz karanlıktayız” dedi. İmamoğlu ise, “Hepsini konuşuyoruz. Onun için geldik. Haberleşeceğiz sizinle” diye yanıt verdi. Bunun üzerine İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, İmamoğlu’na çiçekçilerin yeni şartlarıyla ilgili bilgilendirdi ve “Hepsini çağdaş koşullara taşıyoruz” diye konuştu.

HALKIN OYUNA SUNULACAK

İmamoğlu, Taksim Meydanı Tasarım Yarışması'na ilişkin olarak şunları kaydetti:

- Yarışmada son 20’nin görüşmeleri sürüyor. 150 civarında proje katılmıştı, neredeyse yarısı uluslararası. Şimdi son 20 proje analiz ediliyor. Taksim’in bütününe hizmet eden beton ağırlıklı görüntüyü ortadan kaldıran, insanı içine çeken ve ısıtan…İnsanla zaten meydanların bir anlamı var.

- Bu şekilde saksılarda ağaç şekli ile bunların olgunlaşması olası değil. Onun bir ömrü var. Hele hele saksıda orman tipi ağaç koyarsanız hiç ömrü olmaz. Tüm bunların yorumlandığı estetik olarak hem İstanbul’un tarihi kurgusuna Taksim’in bütün hassasiyetlerini kollayan ve koruyan bir anlayışla inşallah çok güzel sonuçları en yakın zamanda sizlerle paylaşacağız.

İmamoğlu, son 3'e kalan projenin halkın oyuna sunulacağını söyledi.

“İŞGALLERE BAKIYORUZ”

İnşaatı devam eden caminin karşısında kilisenin önünde yer alan yapılar ile ilgili soru üzerine de İmamoğlu, şunları söyledi: 

- Bunların hepsini sorgulayacağız. Burada ciddi bir temizliğe değişime ihtiyaç var. Çokça aykırı yapılar var. Yani burada yapılan caminin etrafı gayet derli toplu. Karşısındaki kilise şu anda neredeyse görünmez durumda. Oradaki işgallere bakıyoruz. Çünkü hem uygun olan yapılaşmalar var hem uygun olmayan yapılaşmalar var.

- Baktığınızda oranın temizlenmiş ve tam da İstanbul'a yakışan inançlar arası yakınlığın, münasebetin, bütün evrensel değerlere uygun bir ilişkinin hissettirildiği bir sürece dönüşmesini arzu ediyoruz. Orası da ilgi alanımız içinde. İnşallah, hemen yarışma sonrası o tür noktalara da burada değineceğiz.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un gündemi depremdir!


Geri Dön