19 / 04 / 2024

İBB Bakırköy Özgürlük Meydanı için tasarım yarışması açtı!

İBB Bakırköy Özgürlük Meydanı için tasarım yarışması açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı için 100 bin TL ödüllü kentsel tasarım yarışması açtı.




Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı için kentsel tasarım yarışması açtı. Sözcü'de yer alan habere göre, 100 bin lira ödüllü yarışmanın sonuçları, 8 Ağustos tarihinde açıklanacak.

Taksim Meydanı kentsel tasarım yarışmasından sonra Bakırköy Özgürlük Meydanı'nı için gerçekleştirilecek yeni düzenlemenin yarışma takvimi de belli oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı Altyapı Projeler Müdürlüğü tarafından Resmi Gazete'ye verilen ilana göre yarışma ulusal çapta olacak.

Bakırköy Özgürlük Meydanı ve yakın çevresinde yapılacak olan kentsel tasarım projesi; kuzeyde Bakırköy İDO-Kirazlı Metro hattı kuzey çıkışının bulunduğu Teyyareci Hayrettin Sokak ile başlayıp güneyde Ebuziyya Caddesi ile Bilgi Sokak kesişimine kadar devam eden yayalaştırılmış Fahri Korutürk Caddesi ve bağlanan sokak girişlerini kapsıyor.

ÖDÜL TAM 100 BİN TL

Yarışmaya katılacak olan ekiplerin, TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın şehir plancısı, TMMOB Mimarlar Odası'nın mimar, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası'nın peyzaj mimarı ve meslekten men cezalısı durumunda olmayan üyelerinden oluşması gerekli.

9 Mart 2020 tarihi itibari ile ilan edilen yarışmaya katılacak projelerin son teslim tarihi, 7 Temmuz 2020 olarak belirlendi. Kazanan projeler 8 Ağustos 2020'de düzenlenecek ödül töreni ile duyurulacak. Kazanan 3 projeye ise 100'er bin lira ödül verilecek. Düzenlenen yarışmada 5 projeye de 30'ar bin lira mansiyon ödülü de dağıtılacak.

JÜRİ HEYETİ


Mimar Feride Önal'ın başkanlığını yapacağı 5 kişilik jüride, peyzaj mimarı Enise Burcu Derinboğaz, şehir plancısı Gökçer Okumuş, mimar Kaya Sönmezer ve mimar Birge Yıldırım Okta bulunuyor. Yarışmanın danışman jüri üyeleri ise, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu, Mimarlar Odası Bakırköy Temsilcilik Başkanı Mustafa Fazlıoğlu ile İPA Yarışmalar Koordinatörü Ömer Yılmaz.

 

İlan için tıklayın


Geri Dön