20 / 04 / 2024

Koçtaş 6. Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması başvuruları sürüyor!

Koçtaş 6. Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması başvuruları sürüyor!

Her yıl içeriği ve kapsamı daha da geliştirilen Koçtaş “6. Açık Fikir İç Mekân Tasarım Yarışması”na başvurular devam ediyor. Başvurular 30 Aralık 2015’te sona eriyor.



Koçtaş’ın 2010 yılından bu yana devam ettirdiği ve bu yıl altıncısı düzenlenen “6. Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması”na, Türkiye çapındaki tüm üniversitelerden mimarlık, iç mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı ve diğer tasarım bölümü öğrencilerinin başvuruları devam ediyor. Yarışmada proje son teslim tarihinin 30 Aralık olacak.


Her yıl daha da yoğun ilgi ile karşılanan yarışmanın bu yılki konusu, bir konut içinde yer alan teras, balkon veya bahçe için ‘yaşam alanı tasarımı’ olarak belirlendi. Öğrenciler projelerinde yarışmanın amaçlarına uygun biçimde, yeme, içme, oturma, dinlenme, depolama gibi ihtiyaçların bütüncül olarak karşılandığı ve peyzajın düzenlenmesine katkı yapacak elemanları da içeren yaratıcı ve özgün fikirlerini ortaya koyacak. Yarışma sonrasında dereceye giren ürünler Koçtaş’ın üretim süreçlerine uygun olduğu takdirde üretilerek ürün yelpazesi içinde yer alabilecek.


Yarışmanın jüri üyeleri arasında; Yüksek Mimar Erol Evgin, Y. Doç. Dr. Saadet Aytis (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi), Endüstri Ürünler Tasarımcısı Ali Bakova (ODTÜ), Prog Dr. İnci Deniz Ilgın (Marmara Üniversitesi), Prof Dr. Gül Koçlar Oral (İstanbul Teknik Üniversitesi), Yüksek Mühendis Prof Dr. Hasan Şener ve Koçtaş Mobilya Satın Alma Grup Müdürü Zeynep Vural yer alıyor.


Katılımcılar başvurularını www.koctasacikfikir.com adresinden yapabilecek. Yarışmanın katılım şartnamesine ve başvuru ile ilgili bilgilere www.koctasacikfikir.com adresinden ulaşılabilir.


Bu yıl ödüllerinde artış olan yarışmada, birinci olan tasarımcı 10.000 TL para ödülü ve Koçtaş’ta 3 ay staj imkânı, ikinci olan tasarımcı 7.000 TL para ödülü, üçüncü olan tasarımcı ise 5.000 TL para ödülü kazanacak. İlk üç ödüle ek olarak, her biri 2.500 TL değerinde 5 adet de mansiyon ödülü bulunuyor. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenecek bir törenle verilecek.



Haber AA'da şu şekilde yer aldı;


Koçtaş'ın bu yıl altıncısını düzenlediği "Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması" için başvurular 30 Aralık 2015'te sona eriyor.


Şirket açıklamasına göre, Koçtaş'ın 2010 yılından bu yana devam ettirdiği "Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması"nda proje son teslim tarihi 30 Aralık olacak. Her yıl içeriği ve kapsamı geliştirilen yarışmanın bu yılki konusu, bir konut içinde yer alan teras, balkon veya bahçe için "yaşam alanı tasarımı" olarak belirlendi.


Tasarım yarışmasına, Türkiye çapındaki tüm üniversitelerden mimarlık, iç mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı ve diğer tasarım bölümü öğrencileri başvurabiliyor.


Öğrenciler, projelerinde yarışmanın amaçlarına uygun biçimde yeme, içme, oturma, dinlenme ve depolama gibi ihtiyaçların bütüncül olarak karşılandığı ve peyzajın düzenlenmesine katkı yapacak elemanları da içeren yaratıcı ve özgün fikirlerini ortaya koyacak. Yarışma sonrasında dereceye giren ürünler Koçtaş'ın üretim süreçlerine uygun olduğu takdirde üretilerek ürün yelpazesi içinde yer alabilecek.


Başvurular "www.koctasacikfikir.com" internet adresinden yapılabilecek. Jüri değerlendirmesi sonucunda birinci olan tasarımcı 10 bin TL para ödülü ve Koçtaş'ta 3 ay staj imkanı, ikinci olan tasarımcı 7 bin TL para ödülü, üçüncü olan tasarımcı ise 5 bin TL para ödülü kazanacak. İlk üç ödüle ek olarak her biri 2 bin 500 TL değerinde 5 adet de mansiyon ödülü verilecek.


AA


Geri Dön