25 / 04 / 2024

Fidem Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi

Fidem Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi

Fikirtepe Dumlupınar Eğitim Merdivenköy Mahalleleri sakinleri tarafından kurulan dernek, FİDEM; Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye hitaben Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde yaşanan sıkıntıları özetleyen ve çözüm isteyen bir mektup kaleme aldı.

Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurları yetkililere seslendi: Proje bitmiyor, yetkililer inisiyatif alsın! 

Kentsel dönüşüm mağduru Fikirtepeliler, AK Parti Fikirtepe seçim irtibat bürosunun önünde bir araya geldi ve tepki ile taleplerini tek tek sıraladı. 

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe kentsel dönüşüm projesindeki son durumla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Emlak Konut GYO Fikirtepe 3467 ada 1 parsel ve 3456 ada 1 parsel için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO, tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3467/1 parsel inşaatı işi ve 3456/1 parsel inşaatı işi sözleşmeleri 21 Ocak 2022 tarihinde imzalandı.

Emlak Konut GYO Fikirtepe 3463 ada 1 parsel için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO, tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3463/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Torkam İnş. ve Yatırım A.Ş. ile 17 Ocak 2022 tarihinde imzalandı.

Emlak Konut GYO Fikirtepe 3472 ada 1 parsel için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3472/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Maksem Yapı Tic. A.Ş. ile 4 Ocak 2022 tarihinde imzalandı.  

Emlak Konut GYO Fikirtepe projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3470/1 Parsel İnşaatı İle Park Düzenleme İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Egemen İnş. ve Tic. A.Ş. - Okyanus Enerji Üretim İnşaat ile 4 Ocak 2022 tarihinde imzalandı. 

Emlak Konut GYO Fikirtepe dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3464/1 Parsel İnşaatı İle Park Düzenleme İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Mustafa Ekşi İnş. - Aydur Yapı A.Ş. İş Ortaklığı ile 27 Aralık tarihinde imzalandı. 

Emlak Konut GYO Fikirtepe dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3464/2-3 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Kuzu Toplu Konut İnş. A.Ş. ile 8 Aralık tarihinde imza atıldı. 

Emlak Konut GYO Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3461/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Kuzu Toplu Konut İnş. A.Ş. ile 12 Kasım 2021 tarihinde imzalandı.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık Fikirtepe kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak, "Orada 15 bin bağımsız bölümü içeren 2024 yılına kadar inşallah tamamlayacağımız bir projeyi yürütüyoruz." dedi.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projelerinde ev tahsisleri başladı!

İstanbul Fikirtepe'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde kendilerine ev tahsisi yapılan 83 yaşındaki Nafiye ile kızı Leman Yavuz, yeni evleri için yaşadığı mutluluğunu dile getirdi. 

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde ışık göründü!

Kadıköy Fikirtepe'de 14 senedir süren kentsel dönüşümde 61 proje adasında ışık göründü. Bölgede bir an önce inşaatlara başlanması planlanırken, Ocak'ta bölgenin şantiye alanına dönmesi öngörülüyor.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde teslimler 2023'e kadar tamamlanacak!

İstanbul Fikirtepe'de yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm çalışmalarında sorunlar çözüme kavuşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın devreye girmesiyle konut teslimleri hızlandı. Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen çalışmalarda son gelinen durumu anlattı. 

Fidem Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi Haberi

Fidem Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi


Fikirtepe Dumlupınar Eğitim Merpenköy Mahalleleri Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği (FİDEM), Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sıkıntıları anlatan bir mektup kaleme aldı ve sorunların çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye gönderdi. 


FİDEM, Fikirtepe'de inşaat yapmak isteyen müteahhitlik firmalarının ruhsat sorunundan Fikirtepeli hak sahiplerinin muhatap bulamama isyanına, Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecini tıkanma noktasına getiren sorunlardan çözüm önerilerine kadar geniş perspektifte bir mektup yazdı. E-posta yoluyla Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin makamına ulaştırdıkları o mektup şöyle;


"Sayın Bakanım,


Zatıalinizin Bakanlık görevine başlamasıyla birlikte tıkanmakta olan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesine sahip çıkmanız ve yapmış olduğunuz düzenleme neticesinde Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesindeki süreç belirli bir hız ve ivme kazanmıştır.


Evvel emirde Bölge Halkı olarak Şahsınıza teşekkür ederiz.


Bununla  birlikte ;


Fikirtepe’de yapılan açılış ve temel atma...