19 / 04 / 2024

Fikirtepe 13 yapı adası

Fikirtepe 13 yapı adası

Başbakan Yıldırım, bugün Fikirtepe’de 13 adet yapı adasında temel atma, 2 yapı adasında ise yıkım işlemini başlatacak. İleri teknoloji ürünü çipli betonun kullanılacağı projelerle 9 bin 189 konut, 571 işyeri, 509 ofis hayata geçecek.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin paylaşım yaptı. Ercan, "Kadıköy Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur" diye ifade ederek "Depremi bahane eden, kentsel sömürüye dur de!" dedi.

Fikirtepe Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi Fikirtepe Rezerv Yapı Alanı ve Çevresine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Buca'da 'İmar barışı' fırsatçıları ormanlık araziyi satılığa çıkardı!

İzmir'in Buca Kırıklar’da 50 dönümlük arazi üzerine kurulmuş, içerisinde villa ve çiftlik evinin de olduğu 13 yapı yıkıldı. Havadan ve karadan görüntülerle tespit edilen kaçak yapıların yıkımında, bir fırsatçının hazine arazisinde yer alan ormanlık alana “satılık” ilanı koyması tepki çekti.

Dap Yapı İzmir projesine 13 bin 500 talep geldi!

Rotasını İzmir'e çeviren Dap Yapı, 400 milyon lira yatırımla 30 katlı 2 kulede 700 konut yapacak. Şirket, şimdiden 13 bin 500 talep aldı. Ziya Yılmaz, “Projemize tarihin en yüksek talebini bekliyoruz” dedi

Fikirtepe'de hava kalitesi ölçümü yapıldı!

Fikirtepe'de hava kalitesi ölçümü yapıldı. Kadıköy Belediyesi tarafından Fikirtepe’de yaptırılan hava kalitesi ölçümlerinin sonuçları ürkütücü düzeyde.

Uplife Teknik Yapı Fikirtepe fiyat listesi!

Uplife Teknik Yapı Fikirtepe fiyat listesi minimum 525 bin TL'den başlıyor. Konut ve mağazalardan oluşan proje Teknik Yapı imzası taşıyor...

Pana Yapı, Fikirtepe'de 4 bin konut inşa edecek!

2010 yılında ticaret hayatına başlayan, gerçekleştirdiği projeler ile son dönemde adını sıkça bahsedilen Pana Yapı-İnşaat firmasının Grup Başkanı Mahir Şaşmaz, Bebek Otel'de, Brooklyn projesini ve Fikirtepe'nin yenilenmesini anlattı.

Fikirtepe’de 13 yapı adasının temeli atıldı!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni gerçekleşti. Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ''Türkiye'nin her köşesinde konut projeleri hayata geçirmeye başladık'' dedi.

Fikirtepe’de 13 yapı adasının temeli bugün atılıyor!

Başbakan Yıldırım, bugün Fikirtepe’de 13 adet yapı adasında temel atma, 2 yapı adasında ise yıkım işlemini başlatacak. İleri teknoloji ürünü çipli betonun kullanılacağı projelerle 9 bin 189 konut, 571 işyeri, 509 ofis hayata geçecek.

İstoç Yapı Kooperatifi'nin ince inşaat ihalesi 13 Şubat'ta!

İstoç Yapı Kooperatifi, 8 bin 300 metrekare alandaki E3 Blok İnce İnşaatı işini kapalı teklif usulüyle ihale edecek. Tekliflerin en geç 13 Şubat'a kadar teslim edilmesi gerekiyor.

Ordu Fatsa'da 1 yılda 13 bin 923 tapu işlemi yapıldı!

Ordu’nun Fatsa İlçe Tapu Müdürü Erdoğan Atik, “2016 yılında toplamda dairemizde 13 bin 923 işlem yapıldı. " dedi.

Fikirtepe’de ilk daire teslimi Teknik Yapı’dan!

Kentsel dönüşümün pilot uygulaması Fikirtepe’de ilk daire teslimini yapan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Durbakayım “Concord İstanbul projesinde 617 dairenin teslimini 2 ayda yapacağız” dedi.

Sur Yapı Marka AVM 13 Nisan 2017’de açılıyor!

Sur Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Sur Yapı, Ekart ortaklığıyla hayata geçirdiği 650 milyon dolar yatırım hacmine sahip karma kullanımlı Marka projesinin Alışveriş Merkezini, 13 Nisan 2017 tarihinde ziyaretçileriyle buluşturacak.

Fikirtepe 13 yapı adası Haberi

Fikirtepe 13 yapı adası

Başbakan Binali Yıldırım, kentsel dönüşüm uygulamalarının en büyük etaplarından Fikirtepe'de bugün törenle 13 adet yapı adasında temel atma, 2 yapı adasında ise yıkım işlemini başlatacak. Projeler tamamlandığında 9 bin 189 konut, 571 işyeri, 509 ofis olmak üzere 10 bin 269 adet bağımsız bölüm vatandaşa teslim edilecek. Fikirtepe'de temel şuan sadece Afyonkarahisar, Karaman ve Düzce'de pilot olarak uygulanan çipli beton sistemi ile atılacak. Mart'ta 81 ilde uygulanmaya başlanacak sistem böylece ilk kez Başbakan Yıldırım tarafından başka bir ilde uygulanarak, hayata geçirilecek. Projelerde kullanılacak çipli betonlar, inşaatın tüm yapım aşamasının anında kontrol edilmesini sağlayacak. Fikirtepe ve çevresi ilk olarak 2007'de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nce kentsel dönüşüm alanı olarak belirlendi.


ANLAŞMA ORANI YÜZDE 90

Fikirtepe riskli alan ilan edildikten sonra Çevre Bakanlığı koordinatörlüğünde ilgili...