29 / 03 / 2024

İzmir Kırıklar’da 13 kaçak yapı yıkıldı!

İzmir Kırıklar’da 13 kaçak yapı yıkıldı!

İzmir Buca Belediyesi Kırıklar bölgesinde tespit edilen 13 kaçak yapının yıkımını tamamladı. Bir fırsatçının da hazine arazisine ‘satılık’ ilanı koyduğu görüldü.



İzmir'in akciğerleri konumunda bulunan Buca ormanlarında yaşanan işgale karşı seferberliği başlatan Buca Belediyesi, Kırıklar'da 50 dönümlük arazi üzerine inşa edilen ve içerisinde villa ve çiftlik evinin bulunduğu 13 kaçak yapıyı inceledi. 

Sabah Bölgeler Gazetesi'nde yer alan habere göre; yasal işlemlerin tamamlanmasıyla ormanları katledip inşa edilen villa, çiftlik evi ve gecekondu tipi 13 yapı, Buca Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. 

Havadan ve karadan görüntülerle belirlenen kaçak yapıların yıkımında, bir fırsatçının Hazine arazisindeki ormanlık alana "satılık" ilanı koyması dikkat çekti. Mülk sahibi olduğunu söyleyen ve söz konusu ormanlık arazideki 2 bin 800 metrekarelik alanı çitlerle çeviren şahıs, Hazine arazisi ve içerisinde kaçak yapı için 400 bin TL para karşılığında satışını yapacağını kaydetti. 

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, vatandaşları devlet arazisini satanlara karşı uyarılarda bulundu. Kılıç, "Suça ortak olmayın" diye konuştu. 
 


Geri Dön