23 / 04 / 2024

Buca'da 'İmar barışı' fırsatçıları ormanlık araziyi satılığa çıkardı!

Buca'da 'İmar barışı' fırsatçıları ormanlık araziyi satılığa çıkardı!

İzmir'in Buca Kırıklar’da 50 dönümlük arazi üzerine kurulmuş, içerisinde villa ve çiftlik evinin de olduğu 13 yapı yıkıldı. Havadan ve karadan görüntülerle tespit edilen kaçak yapıların yıkımında, bir fırsatçının hazine arazisinde yer alan ormanlık alana “satılık” ilanı koyması tepki çekti.



Yaz aylarında orman yangınlarıyla binlerce ağacını kaybederek ağır yara alan İzmir’in akciğerleri Buca ormanlarında fırsatçılar tarafından yapılan talana karşı mücadele sürüyor. Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Buca Belediyesi tarafından kurulan özel ekip, ilçenin kırsal bölgeleri Kaynaklar, Kırıklar, Karacaağaç, Belenbaşı ve Doğancılar mahallelerinde incelemeler yaptı.

Buca da İmar barışı fırsatçıları ormanlık araziyi satılığa çıkardı!

50 DÖNÜMLÜK ORMANDA 13 VİLLA, ÇİFTLİK EVİ VE GECEKONDU

İnceleme sırasında, Kırıklar Mahallesi Doğancılar mevkiinde yaklaşık 50 dönümlük ormanlık Hazine arazisi üzerinde, “İmar Barışı” projesinin sona ermesine aldırmadan yapılan 13 yapı tespit edildi. Yasal işlemlerin gerçekleştirilmesinden sonra ormanları katlederek yapılan villa, çiftlik evi ve gecekondu tipi 13 yapı, Buca Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Buca da İmar barışı fırsatçıları ormanlık araziyi satılığa çıkardı!


2 BİN 800 METRELİK ORMAN ALANI 400 BİN TL’YE SATIYOR

Diğer yandan, yıkımı gerçekleştirilen yapılar içerisinde havadan ve karadan görüntü çekimleri
yapıldı. Çekimler sırasında, bir yapıdaki “satılık” ilanı dikkat çekti. Mülk sahibi olduğunu iddia eden ve söz konusu ormanlık arazideki 2 bin 800 metrekarelik alanı çitlerle çeviren şahıs, hazine arazisi ve içerisinde kaçak yapı için 400 bin TL para karşılığında satışını yapacağını belirtti.

Buca da İmar barışı fırsatçıları ormanlık araziyi satılığa çıkardı!


SUÇA ORTAK OLMAYIN


Yıkılan arazilerin en kısa sürede  İzmir  Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yeniden ağaçlandırılacağını dile getiren Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, vatandaşları devlet arazisini satanlara karşı uyardı.

Başkan Kılıç, “Yeşil alanlarımıza karşı fırsatçılar tarafından gerçekleştirilen talanı engellemek için seferberliğimiz devam edecek. Sadece ormanlık alanlarımızda değil, Bucamızın her yerindeki yeşil alanlarımızı koruyarak daha da arttıracağız. Bu mücadele, hepimizin mücadelesidir. İmar affından yararlanmak isteyen fırsatçılar maalesef hemşehrilerimizin hakkı olan ormanları işgal ederek yine hemşehrilerimize satıyor. Hiç kimse bu suça ortak olmasın. Hemşehrilerimizi özellikle ormanlık bölgemizde ev alırken belediye ile iletişime geçmeye davet ediyorum. Bizlerin amacı bu işgallere karşı mücadele ederken kandırılmış vatandaşlarımızı mağdur etmek değil. Tapusu, imarı olmayan hiçbir yapıyı, araziyi kesinlikle satın almayın; suça ortak olmayın” şeklinde konuştu.

 

İmar barışı fırsatçıları uyduya takıldı!


Geri Dön