20 / 04 / 2024

Fikirtepe pay satışı nasıl olacak

Fikirtepe pay satışı nasıl olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Fikirtepe için üç yeni uygulamayı ilan etti. Ruhsat başvurusunda bağımsız bölümlerin belirlenmesi, Bakanlıkça yetkilendirme ve pay satışı kurallara bağlandı...

Hisseli konutu olanlar aman dikkat! Satış ya da dava yoluna gidebilirsiniz!

Hisseli konutta satış kararının nasıl alındığı, hissenin tek başına satılıp satılamayacağı sık sık araştırılıyor. Peki hisseli konutta pay satışı nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

SPK'dan yatırımcılara uyarı! Yasa dışı para toplama girişimleri cezalandırılacak

SPK çeşitli mecralarda bazı sektörlerde yatırım yapılacağı gerekçesiyle SPK'ya izahname sunulmadan usulsüz olarak hisse ve pay satışı yoluyla para toplayan kişilerle ilgili kamuoyunu uyardı.

V Mall İstanbul AVM'de pay satışı başlıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Başakşehir'de hayata geçirdiği yeni projesi V Mall İstanbul AVM'yi 2024 yılında tamamlayarak açmayı planlayan İsra Holding, gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk getiriyor. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Yeni Fikirtepe satışta! 18 etapta 10 bin yeni konut geliyor!

Güvenli, konforlu evleri; sosyal alanları, parkları, bahçeleri, caddeleri, geniş bulvarlarıyla dikkatleri çeken Emlak Konut GYO Yeni Fikirtepe projesi satışa sunuldu. İşte Emlak Konut GYO Yeni Fikirtepe projesiyle ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Uber, Rus Teknoloji Şirketi Yandex ile Ortaklığını Bitiriyor!

Uber, Yandex Taxi'deki pay satışını hızlandırma kararı alarak, ortaklığı sonlandıracaklarını açıkladı...

Kızılbük GYO'dan pay satışı açıklaması!

Kızılbük GYO'nun ortaklarından Sinpaş Yapı Endüstrisi A.Ş. sahip olduğu 13 milyon 500 bin TL nominal değerle payı borsa dışında Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye sattı. 

Doğuş GYO'dan pay satış açıklaması!

Doğuş GYO ana hissedarı Doğuş Holding A.Ş. 19 Ağustos tarihinde Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. payları ile ilgili olarak 12 bin 894 adet 8,77 ve 3 bin 500 adet 8,70 TL fiyattan olmak üzere toplam 16 bin 394 adet satış işlemi gerçekleşti.

Ahmet Özderici, Özderici Holding'e 63.6 milyon TL'lik payını sattı!

Ahmet Özderici tarafından, sahibi olduğu Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin borsada işlem görmeyen hisse senetlerinin tamamını, 63 milyon 610 bin 253,814 TL nominal değerli pay, satış pazarında Özderici Holding A.Ş.'ye satıldı.

Ali Uğur Özderici, Özderici Holding'e 63.6 milyon TL'lik payını sattı!

Ali Uğur Özderici tarafından, sahibi olduğu Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin borsada işlem görmeyen hisse senetlerinin tamamını, 63 milyon 597 bin 754,204 TL nominal değerli pay satış pazarında Özderici Holding A.Ş.'ye satıldı.

Torunlar GYO'nun borsadaki paylarıyla ilgili flaş açıklama!

Aziz Torun ve Mehmet Torun'a ait payların borsada işlem gören niteliğe dönüştürülmesine ilişkin pay satış bilgi formu onaylandı. İlgili paylar Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde borsada işlem gören niteliğe dönüştürülecek.

Torunlar GYO'nun sermayesinin yüzde 10'u borsada işlem görecek!

Torunlar GYO'nun sermayesinin yüzde 10'unu aşan borsada işlem gören nitelikte olmayan payların borsada işlem gören niteliğe dönüştürülebilmesi için hazırlanan Pay Satış Bilgi formu Kurul onayına sunuldu.

Nurol GYO pay satış fiyatı için Borsa'ya başvurdu!

Nurol GYO, TSP Prosedürü çerçevesinde sermaye artırımına konu bir adet payın satış fiyatının hesaplanabilmesi için Borsa'ya başvuruda bulundu. 

Nurol GYO'dan 190 milyon TL'lik pay satışı! 

Nurol GYO'nun toplam satış tutarı 190 milyon TL olacak şekilde Borsa İstanbul A.Ş.'nin (Borsa) Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedürü (TSP Prosedürü) çerçevesinde belirlenecek pay satış fiyatına göre hesaplanacak nominal sermaye tutarı kadar artırılmasına karar verildi. 

Fikirtepe pay satışı nasıl olacak Haberi

Fikirtepe pay satışı nasıl olacak


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe'de yeni düzenlemelere gitti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yeni kurallara göre; yapı ruhsatı için başvuran firmalar, maliklere verilecek bağımsız bölümlerin belirlenmesi için SPK'ya kayıtlı değerleme kuruluşu ile anlaşmak ve bu anlaşmayı İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne göstermek zorunda olacak. 


Her yazı, yetki değil!


Fikirtepe'de yapılan iş, işlem ve uygulamaların muaf olduğu vergi, harç ve ücretlere ilişkin çeşitli firmalara verilmiş yazılar, o firmaların riskli alanda uygulama yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirildiği anlamına gelmeyecek.


Pay satışı nasıl olacak? Netleşti!


Kamulaştırma sürerken 2/3 çoğunluğa uymayanların hissesi, 2/3 içindeki maliklere açık artırma ile satılacak...


Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kritik uyarıları madde madde şöyle;


6306 sayılı Kanun kapsamında Riskli alan olarak ilan edilen...