20 / 04 / 2024

Fikirtepe projeleri MIPIM

Fikirtepe projeleri MIPIM

Fikirtepe’de proje üreten firmaların, bu yıl MIPIM’e çıkarma yapması düşünülüyordu. Yabancıların ruhsat ‘endişesi’ nedeniyle bundan vazgeçilirken, bu plan 2016’ya ertelendi..

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İstanbul Fikirtepe’de yarım kalan kentsel dönüşüm projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bitiriliyor. Bakanlık, 2020 Kasım'da yarım kalan projeleri bitireceğini duyurmuş ve 60 bin kişiyi ilgilendiren ‘Yeni Fikirtepe’ için harekete geçmişti. Peki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Esas Gayrimenkul'ün projeleri MIPIM 2019’da tanıtıldı!

Esas Gayrimenkul, dünyanın en büyük gayrimenkul yatırımcılarının buluştuğu MIPIM 2019’da bu yıl 5'inci kez yer aldı. Firma, hayata geçirmeyi planladığı projeleri tanıttı.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çilesi!

Fikirtepe’de 2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılan evlerin sahipleri, projelerin başlamamasından şikayet ediyor. Firmaların vaatlerini yerine getirmediğini söyleyen mağdurlar sorunun çözülmesini istiyor.

Fikirtepe'de projeleri Kiptaş ve İller Bankası tamamlayacak!

Fikirtepe’de yaşanan sıkıntılar hakkında en net çözüm Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığı ile getirişiyor. Bakanlık mevcut sıkıntılı projeleri Kiptaş ve İller Bankası aracılığıyla tamamlanacağını açıkladı. 

Kiptaş Fikirtepe'de satış ofisi açtı!

İller Bankası ve İBB iştiraki olan Kiptaş ile Fikirtepe'de proje yapan Vartaş ve Anka Yapı’nın projeleri için ortaklık kurulmuştu. Kiptaş projeler için Fikirtepe'de satış ofisi açtı.

Antalya'nın vizyon projeleri MIPIM 2017'de tanıtıldı!

Antalya Büyüksehir Belediyesi'nin projeleri Fransa’nın Cannes sehrinde düzenlenen dünyaca ünlü ‘Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’ MIPIM’in gözdesi oldu.

Beyoğlu projeleri MİPİM 2017’nin gözdesi oldu!

Beyoğlu, 35 yatırımcı ve 47 proje ile MİPİM 2017 Gayrimenkul Fuarı’na damgasını vurdu.

Beyoğlu projeleri 1 trilyon dolarlık global şirketlerin radarına girdi!

MIPIM 2017 Fuarı dün başladı. Fuara katılan Beyoğlu Yatırımcılar Grubu’nun, değeri 20 milyar doları bulan projeleri, 1 trilyon dolarlık global şirketlerin radarına girdi

Fikirtepe’de 13 yapı adasının temeli atıldı!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni gerçekleşti. Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ''Türkiye'nin her köşesinde konut projeleri hayata geçirmeye başladık'' dedi.

Kiptaş Fikirtepe'de sahaya iniyor!

Fikirtepe’de zora düşen Vartaş ve Anka’nın projeleri için ‘çözüm’ imzaları atıldı. Finansman desteğini İller Bankası verecek, inşaatları Kiptaş yapacak. Kiptaş, 5 Şubat’a kadar sahaya inecek

Babacan Holding'ten Fikirtepe'ye 2 bin 500 yeni konut!

Babacan Holding, şimdi de kentsel dönüşüm projeleri için kolları sıvadı. Kadıköy Fikirtepe’de iki ayrı dönüşüm projesine start veren Babacan Holding, toplam 950 milyon TL değerindeki yatırımla 2 bin 500 konut inşa edecek.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm için özel çözüm!

Dönüşümün pilot bölgesi Fikirtepe’de bakanlıktan sonra direksiyona özel sektör geçmeye hazırlanıyor. Teknik Yapı Başkanı Durbakayım, “Sorunlu projeleri bakanlık devraldı. Bölgedeki sorunlu adalara biz de talibiz” dedi.

Efekta Mimarlık, Fikirtepe’de 6 proje birden yapıyor!

Kuruluşundan bu güne yaptığı kentsel dönüşüm projeleri ile dikkat çeken Efekta Mimarlık dönüşümün sembol lokasyonu Fikirtepe’ye damgasını vurdu.

Fikirtepe projeleri MIPIM Haberi

Fikirtepe projeleri MIPIM

Fikirtepe’de proje üreten firmaların bir araya gelerek Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’na (MIPIM) katılmayı düşündüklerini ancak yabancı yatırımcıların ‘ruhsat ve kat irtifakı’ndan kaynaklı endişeleri nedeniyle bu fikirden vazgeçildiğini belirten Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, “2016’da bu sorunları çözmüş olarak MIPIM’e damgamızı vuracağız” dedi. Nuhoğlu, şunları söyledi:

“Mipim’e katılmak 2016’da daha uygun olacak, bölgede ruhsat çalışmaları, inşaat süreçleri belli bir aşamaya gelecek, yabancılar daha garanti, ruhsatı, kat irtifakı uygun projelere geliyorlar, o zaman o boyutuyla gelirseniz bu fuara damga vurursunuz. Gelecek yıl da bunu sağlamış olacağız” diye konuştu.

Bölgede ruhsatını alan ya da alma aşamasında olan 15 firma olduğunu dile getiren Nuhoğlu, “Fikirtepe’de dönüşüm 4 yıldır tartışılıyor. Süreç bu yıl hızlanacak ve yıl içinde 30 firma bölgede inşaata başlayacak” dedi.


Platform kuruldu

Fikirtepe’de kentsel...