24 / 04 / 2024

Fikirtepede ilk kamulaştırma vartaş

Fikirtepede ilk kamulaştırma vartaş

Fikirtepe' de bir türlü formül bulunamayan kentsel dönüşüm sürecinde son viraja girildi. Yaklaşık 3 yıldır sorunlarla boğuşulan bölgede ilk kamulaştırma haberi Vartaş ' tan geldi...

Şanlıurfa Kale Eteği'nde kamulaştırma başlıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün 'ilk önceliğim' dediği Kale Eteğindeki evlerin kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

Gaziosmanpaşa'da kamulaştırma için tebligatlar gönderilmeye başladı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Bakanlar Kurulu'nun kendisine verdiği "Acele Kamulaştırma" yetkisiyle ilk tebligatını gönderdi. Gaziosmanpaşa'da acele kamulaştırma kararına 870 aile dava açmıştı.

5 soruda acele kamulaştırma!

Sur ve Silopi için verilen acele kamulaştırma kararlarına yenileri eklendi ve Şırnak, Hakkari, Mardin ve Diyarbakır’da da yeni bölgelerle ilgili acele kamulaştırma kararları için ilk adım atılmış oldu. İşte 5 soruda acele kamulaştırma:

1982 yılında Boğaziçi'nde kamulaştırma çalışmaları başlanmış!

1982 yılında Boğaziçi'nin korunması için Boğaziçi'nde kamulaştırılacak alanlar ve yapıların saptanmasına başlanmış. Kamulaştırma çalışmaları İstanbul Belediyesi tarafından yürütülecekmiş, kamulaştırmanın ilk yapılacağı alan Çamlıca Tepesi sırtlarıymış.

Kentsel dönüşümde 'ilk acele' kamulaştırma kararı!

Fikirtepe'de ilk kamulaştırma kararı uygulandı. Müteahhit şirket Vartaş'ın Renovia İstanbul projesinde, 36 ay boyunca anlaşmaya yanaşmayan iki kişinin elindeki arsa Çevre Bakanlığı tarafından mahkeme kararıyla satın alındı.

Ada bazında kamulaştırma dönüşümü kolaylaştırır!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe'de 5 hak sahibinin arazisini metrekaresi 9 bin liraya ada bazında kamulaştırdı. Fikirtepe'de ada bazında ilk kamulaştırma işlemi Vartaş'ın Renovia İstanbul proje arazisi üzerinde gerçekleştirildi.

Fikirtepe'de Vartaş'ın proje alanı için acele kamulaştırma kararı!

Fikirtepe’de anlaşma imzalamayan hak sahipleri için ilk acele kamulaştırma kararı Vartaş’ın proje alanına çıktı. Şua İnşaat, Selka NSK, Mutlu Turizm ve Maritaş’ın adalarında da acele kamulaştırma işlemleri başlatıldı..

Fikirtepe'de acele kamulaştırma işlemleri başlatıldı!

Fikirtepe’de anlaşma imzalamayan hak sahipleri için ilk acele kamulaştırma kararı Vartaş’ın proje alanına çıktı. Şua İnşaat, Selka NSK, Mutlu Turizm ve Maritaş’ın adalarında da acele kamulaştırma işlemleri başlatıldı

Fikirtepe'de ilk acele kamulaştırma!

Fikirtepe’de anlaşma imzalamayan hak sahipleri için ilk acele kamulaştırma kararı Vartaş’ın alanına çıktı. Şua İnşaat, Selka NSK, Mutlu Turizm ve Maritaş’ın adalarında da işlemleri başlatıldı.

Kentsel Dönüşüm'de ilk acele kamulaştırma kararı uygulamaya konuldu!

Kentsel Dönüşüm'ün sembol bölgesi Fikirtepe 'de ilk kamulaştırma kararı uygulandı. VARTAŞ'ın Renovia İstanbul projesi arazisi üzerindeki 2 hak sahibine mahkeme tarafından belirlenen kamulaştırma bedeli ödendi.

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

Fikirtepe'de ilk kamulaştırma Vartaş Yapı'dan!

Fikirtepe' de bir türlü formül bulunamayan kentsel dönüşüm sürecinde son viraja girildi. Yaklaşık 3 yıldır sorunlarla boğuşulan bölgede ilk kamulaştırma haberi Vartaş ' tan geldi...

Kentsel dönüşümde acele kamulaştırma!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen acele kamulaştırma süreci başladı. Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı, değer tespiti yapıldı.

Fikirtepede ilk kamulaştırma vartaş Haberi

Fikirtepede ilk kamulaştırma vartaş

Fikirtepe'de bir türlü formül bulunamayan kentsel dönüşüm sürecinde son viraja girildi. Yaklaşık 3 yıldır sorunlarla boğuşulan bölgede ilk kamulaştırma haberi Vartaş'tan geldi


Türkiye' de kentsel dönüşümün sembolü Fikirtepe'de nihayet düğüm çözüldü. Birçok kişi ve firma tarafından yapılıp yapılmayacağı tartışılan, bölgenin önünü açacak olan kamulaştırma gerçekleşti. İlk kamulaştırma haberi de Vartaş Yapı'dan geldi. Fikirtepe bölgesine 3/2 imzayı tamamlamış olan ada ve firmaları yakından ilgilendiren kararla bölgedeki inşaatların önünün açılması ve projelerin hızla yükselmesi bekleniyor. 


KARARA İTİRAZ HAKKI YOK 

Fikirtepe'deki ilk acele kamulaştırma kararı için Vartaş Yapı, anlaşmaya yanaşmayan hak sahibine iadeli taahhütlü tebligat göndermesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurdu. Bakanlık, hak sahibine 15 günlük süre verdi. Bu süre içinde sözleşme imzalanmadığı için olay mahkemeye yansıdı. Fikirtepe'de yapılan ilk kamulaştırma kararı olma özelliği...