23 / 04 / 2024

filistin inşaat izni

filistin inşaat izni

Kovid-19 salgınının işgal altındaki Filistin topraklarında sıkıntılar oluşturuyor. Filistinlilere Yardım Koordinatörü Mahmud Elhafif, Filistinlilerin kendi topraklarında inşaat yapma izni alamadığını belirtti.

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

ABD'de inşaat izni sayısı yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi!

Açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de verilen inşaat izni sayısı ise Kasım ayında aylık bazda yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi

O ilde 3 yılda 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildi! Dağ, taş inşaat oldu!

Bilimsel toplantılarda çarpık yapılaşmasıyla örnek gösterilen Kuşadası’nda, koronavirüs pandemisinin başladığı 2020'den bu güne 5 milyon 856 bin 908 metrekaresi konut olmak üzere 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildiği belirlendi. Plansız yapılaşmaya dikkat çekildi ve riskler tek tek a

Ukrayna’da inşaat izni başvuruları 24 saat içinde yanıtlanıyor!

Ukrayna'da binlerce inşaat için hazır olma beyanı, çalışmanın başlangıcına dair mesajlar ve uygulanması için izinler yayınlandı.

İstanbul Yeşilyurt'ta kaçak inşaat gerginliği!

İstanbul Bakırköy ilçesine bağlı Yeşilyurt sahilinde imar izni olmadan yapılan inşaat çevre halkını rahatsız etti. Konuyu İBB ve Bakırköy Belediye'ye bildiklerini söyleyen bölge sakinleri henüz bir dönüş alamadıklarını dile getirdi. 

Filistinliler kendi topraklarında inşaat izni alamıyor!

Kovid-19 salgınının işgal altındaki Filistin topraklarında sıkıntılar oluşturuyor. Filistinlilere Yardım Koordinatörü Mahmud Elhafif, Filistinlilerin kendi topraklarında inşaat yapma izni alamadığını belirtti.

Yusufeli Barajı inşaatında çalışan işçilere ev izni!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, Çoruh Nehri'nde yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı inşaatında çalışan ve koronavirüs önlemleri kapsamında 3.5 aydır şantiyede kalan işçilerin evlerine gidip gelmeleri için izin çıktı. 

Batı Şeria C bölgesinde Filistinlilere inşaat izni verilmeyecek!

Netanyahu, "Batı Şeria’nın yüzde 30'unu ilhak edeceğiz. Ayrıca 4 yıl boyunca hem İsraillilere hem de Filistinlilere C bölgesinin geri kalan yüzde 50'sinde inşaat  izni vermeyeceğiz" dedi...

Malezya'da inşaat sektörüne çalışma izni verildi!

Malezya hükümeti, Kovid-19 sebebiyle 18 Mart tarihinde ilan edilen ve dün ikinci kez uzatılan kısmi sokağa çıkma yasağı kapsamında otomotiv, makina ve ekipman, inşaat, elektronik, kuru temizleme ve kuaförlük gibi sektörlere çalışma izni vererek yasağı gevşetti.

Gazze'de inşaat sektöründe ekonomik kayıp görüldü!

Filistin'in Gazze Şeridi'nde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve İsrail ablukasının inşaat sektöründe ekonomik kayba neden olduğu belirtildi.

Amerikalılar inşaat projeleri için Filistin'i mi feda edecek?

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "Yüzyılın Anlaşması" kapsamında değerlendirmelerde bulundu. Zarif, "Amerikalılar, Filistin halkının temel haklarını ve isteklerini kendi inşaat projeleri için feda etmeyi düşünecek bir konumda değildi" dedi...

İzmir Karaburun'da yapılaşma izni olmayan meydanda inşaat başladı!

İzmir Karaburun'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izni olmadan yapılaşma yapılamayan ilçe meydanında CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan kafe inşaatına başladı...

Bank Asya hissedarına özel inşaat izni mi verildi?

Ankara TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO), eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in döneminde yapılan plan değişiklikleriyle Asce İnşaat adlı şirkete önemli izinler verildiğini söyledi. Asce İnşaat adlı şirketin kurucusunun eski Bank Asya hissedarı olduğu öğrenildi. 

filistin inşaat izni Haberi

filistin inşaat izni

Birleşmiş Milletler (BM) Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının, işgal altındaki Filistin topraklarındaki mevcut "ağır ekonomik koşulları" daha da kötüleştirdiğini belirtti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; UNCTAD'ın açıkladığı yeni raporda, Kovid-19 salgınının işgal altındaki Filistin topraklarında büyük sıkıntı oluşturduğu ve zorlu ekonomik koşulların iki devletli çözümü tehdit ettiğine dikkat çekildi. 

- Kendi topraklarında inşaat izni alamıyorlar"

Filistinlilere Yardım Koordinatörü Mahmud Elhafif ise Filistinlilerin kendi topraklarında inşaat yapma izni alamadığına vurgu yaparak, "Ancak buna ek olarak, 2018'de İsrail, (yahudi) yerleşimcilerin şiddetiyle, Batı Şeria'daki 622 Filistinli yapıyı yıktı veya el koydu" dedi. 

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait 2 evi...