24 / 04 / 2024

İstanbul Yeşilyurt'ta kaçak inşaat gerginliği!

İstanbul Yeşilyurt'ta kaçak inşaat gerginliği!

İstanbul Bakırköy ilçesine bağlı Yeşilyurt sahilinde imar izni olmadan yapılan inşaat çevre halkını rahatsız etti. Konuyu İBB ve Bakırköy Belediye'ye bildiklerini söyleyen bölge sakinleri henüz bir dönüş alamadıklarını dile getirdi. 



Bakırköy'e bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde kıyı şeridinde imar izni olmadan yapılan inşaat faaliyetleri nedeniyle çevre halkı harekete geçti. Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre; vatandaşlar kaçak inşaatı Bakırköy Belediyesi'ne bildirdi. Şikayet üzerine kaçak inşaatın yapıldığı bölgeye Bakırköy Belediyesi tarafından bölge mıntıka mühendisi ve zabıta ekipleri gönderildi. Bölgede inceleme yapan ekipler inşaattan sorumlu mimarı ve sorumlu muhatap bulamadıklarını söyleyerek inşaata mühür vurdu. Fakat sonrasında kaçak inşaat sahipleri inşaatın yapımına devam etti. Sonrasında kaçak inşaat alanına tekrar giden ekip inşaatı yeniden mühürledi. 

Çok ortaklı arsa sahipleri kendi aralarında anlaşmaya varamayınca kontrolü Deftarlık'a geçtiği, araziye de kayyumun atandığı kayyum'un da arsayı kiraya verdiği iddia edildi. Konuyla ilgili Bakırköy Belediyesi'nin Deftarlık ile iletişime geçtiği ancak olumlu yanıt alamadığı öne sürüldü. 

Ölçek ve bulunduğu yere göre imar mevzuatında, imar iznini ilçe belediyesi, Büyükşehir Belediyesi veya Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen inşaat sahibi bu izni tabelaya yazdırıp, arsanın görünen bir yere asılması gerekiyor.  Fakat kıyı şeridinde yapılan inşaatta "Burası özel mülktür" tabelasının asıldığı görüldü. 

Kaçak inşaatta çalışmalar aralıksız devam ederken İBB ve Bakırköy Belediyesi'nden umudu kesen vatandaşlar durumu CİMER'E bildirdi. Yapılan şikayete ise 29 Mart'ta zabıta müdürlüğü tarafından verilen cevapta "İlgili CIMER iletisinde belirtilen adreste ekiplerimizle yapılan kontrolde Yapımı devam eden çalışma ile ilgili belge sorulduğunda herhangi bir izin belgesi ibraz edilmediğinden çalışmalar durdurulmuştur. Bilgilerinize arz olunur" ifadelerine yerildi. 

İstanbul Yeşilyurt ta kaçak inşaat gerginliği!

İBB İLÇE BELEDİYESİNİ İŞARET ETTİ 

Çoğalan şikayetlerin ardından kıyı kenar bölgesinde yer alan arsada bulunan tüm ağaçlar kesilip inşaata tekrar başlandığı, bölge vatandaşlarında rahatsızlığın giderek artması sonrasında arsanın yola bakan bölümüne ilk önce boydan boya branda gerildiği daha sonra da tahta perdelerle kapatıldığı, mühürlerin sökülüp inşaat çalışmalarının devam ettiği inşaat sahipleri bununla da kalmayıp inşaatın görünürlüğünü kapatabilmek için arasının yola bakan bölümünde yaya yolunu da engelleyecek biçimde  yola beton dökerek otoparka dönüştürdüğü belirtildi. 

İnşaat hakkında konuşan semt sakinleri Akıllarınca inşaat görünmesin diye cadde tarafı brandalarla kapatılıyor. Arkada inşaat tüm hızıyla devam ediyor" diyerek İBB'ye tekrar şikayette bulundu. İBB ise buna cevap olarak kaçak inşaatın Bakrıköy sınırları içerisinde olduğunu kaçak inşaatı durdurma yetkisinin Bakırköy Belediyesi'ne ait olduğunu bu nedenle şikayetin Bakırköy Belediyesi'ne yöneltilmesi gerektiğini söyledi. 

Bakırköy Belediyesi ise konuyla ilgili olarak İBB'ye  "Bizim burayı yıkma ve inşaatı durdurma gücümüz yoktur. Bu işlemleri sizin yapmanızı arz ederiz" şeklinde yazı yazdığı iddia edildi. 

İstanbul Yeşilyurt ta kaçak inşaat gerginliği!

Semt sakinleri ise "İmar izinlerini 1000 ölçekliye kadar ilçe belediyesi 5000 ve ya üstü ölçekli imar planlarını ise büyükşehir belediyesi ve Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı verir. İmar izinlerini bu kurumlar verse de sorumluluk ve denetleme görevi ve yetkisi ilçe belediyesindedir. Ancak Bakırköy Belediyesi hiçbir şey yapmıyor. O kadar çok şikayet oldu ki belediyeye bize söylediklerine göre İBB'yi davet etmişler yıkımı gerçekleştirmek için… Bu bir bahane! İşine gelmeyen yeri hemen yıkıyorlar… Garibanın elinde olan bir yer olduğunda kimseyi dinlemiyor hemen yıkıyor. Mesela Bakırköy Spor Vakfı'nı yıktılar" diyerek tepkilerini dile getirdi. 

Konuyla ilgili Bakırköy Belediyesi sessiz kalırken yapılan şikayetlere rağmen inşaat sahiplerinin kim olduğu merak ediliyor. 

Fethiye'deki kaçak beach club inşaatı durduruldu!


Geri Dön