25 / 04 / 2024

Filiz Bıldır türkiye otel

Filiz Bıldır türkiye otel

Irak’ın yıkıma uğrayan kentlerinden Basra’da otelden havalimanına, hastaneden üniversiteye bir çok yapıda imzası bulunan Dore Mimarlık’ın patronu Filiz Bıldır, Türkiye’de Hollandalılar’la ortak otel zincirine imza atmaya hazırlanıyor...

Japonya'da depremler doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izleniyor! Türkiye'de de böyle olabilir mi? 

Japonya'da 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sosyal medyada yer alan videoda depremlerin doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izlendiği görüldü. Peki Türkiye'de bu mümkün mü? İşte vatandaşların yorumları...

Türkiye ve Rusya, ihracatta Avrupa’nın öncüsü olacak!

OECD ve FAO’nun ortak hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunu paylaştı Rapora göre, Doğu Avrupa’daki tarımsal ürünlerin, özellikle tahılın, ihracatındaki büyüme, Türkiye ve Rusya’nın üzerinde yoğunlaşacak.

Böyle kredi Türkiye tarihinde görülmedi! İş Bankası'ndan flaş açıklama

İş Bankası'ndan kredi arayan vatandaşlara yönelik flaş bir açıklama geldi. Böyle kredi Türkiye tarihinde bile görülmedi. Kredinin detayları meraklandırdı.

Prof. Dr. Celal Şengör resmen uyardı: Türkiye ciddi bir deprem tehdidi altında! Ege ve Doğu Anadolu'yu işaret etti!

Prof. Dr. Celal Şengör, Türkiye’nin farklı bölgelerinin deprem riski altında olduğuna dikkat çekti ve yaptığı açıklamada Ege ve Doğu Anadolu'yu işaret etti. İşte Şengör'ün o açıklamaları...

Ünlü ekonomi profesörü: Türkiye Ekonomi Modeli istisnadan biri sanırım!

Kobe Üniversitesi Ekonomi alanı Profesörü olan Charles Yuji Horioka, 'Türkiye Ekonomi Modeli'ne dair bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Türkiye, 20 yıl vadeli borcu kimden alacak?

Merkez Bankası Başkanı Kocatopçu'nun "Hazine 20 yıllık tahvil çıkarmayı düşünmeli" sözlerinin üzerinden başlayan tartışma büyüyor. Türkiye uzun vadeli borcu dışardan bulabilir mi? İçerde bu tahvilleri alabilecek kim var? Bankalar buna zorlanırsa finans krizi yaşanır mı? İşte kulislerde konuşulanlar.

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"

Tayvan merkezli motosiklet devi KYMCO’NUN CEO’su İstanbul’da katıldığı lansmanda Türkiye’ye yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. KYMCO markasının yeni çıkan CV3 modelinin tanıtıldığı lansmandan müjdeli haberler geldi.

Dolar o rakam olacak kimse el süremeyecek! Böyle bir rakam görülmedi! Çok az kaldı

Türkiye’nin ünlü ekonomistlerinden biri olan Selçuk Geçer, son bir yıldır Türkiye’nin ilk gündem maddesi olan dolar ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçer,  şu anda 18.45 seyirlerinde olan doların ne zaman 30 TL olacağını açıkladı. İşte detaylar…

Yanlış duymadanız! Amazon, Türkiye'de personel alımlarına başladı

Amazon, yeni kurulan lojistik üssü için Türkiye'den personel alımı yapıyor. 4 yıldır Türkiye pazarında bulunan alışveriş devi Amazon bünyesinde çalıştıracağı personel alımları için görüşmelerini Tuzla'da yapmayı tercih etti.

Dolar euroya meydan okuyor! Makas gittikçe açıldı! Peki Türkiye bu durumdan nasıl etkilenecek?

Fed Başkanı mart ayından itibaren faiz artırımı kararları alırken dolar kuru hızla değer kazandı. Öte yandan Yüksek enflasyonun etkisi ile euro değer kaybediyor. Aradaki makas gittikçe açıldı. Peki Türkiye bu durumdan nasıl etkilenecek?

Türkiye'de 1.169 mahalle yabancı ikametine kapatıldı! Yabancıların girmesi yasaklanan iller ve mahalleler hangileri?

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından, 1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla Türkiye’de 1169 mahalle yeni yabancı ikametine kapatıldı. Peki Türkiye'de yabancıların girmesi yasaklanan iller ve mahalleler hangileri oldu? İşte yeni bir kararla yabancı ikametine yasak getirilen o iller ve mahalleler...

McDonalds Türkiye satıldı! Bakın yeni sahibi kimler?

Son günlerde de bu konuya ilişkin yeni bir hamle geldi ve McDonals Türkiye Katar’a satıldı. McDonalds Türkiye’nin bundan sonraki faaliyetleri Katarlı Boheme Investment şirketi altında olacak. Yapılan anlaşmada McDonalds Türkiye 54.5 milyon dolara satılmış oldu.

Volkswagen Golf R Türkiye'de! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Dünyanın en çok satan otomobil markası Volkswagen, Yeni Golf R modelini Türkiye'de satışa sunuldu. Peki modelin fiyat listesi ve özellikleri nasıl? İşte Volkswagen Golf R hakkında merak edilen herşey haberimizde... 

Filiz Bıldır türkiye otel Haberi

Filiz Bıldır türkiye otel

Irak'ın en çok yıkıma uğrayan kentlerinden Basra’nın şekillenmesinde ciddi rol oynayan mimar Filiz Bıldır, savaştan sonra harabeye dönen kentte pek çok bina inşa etti. Dore Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Bıldır, Balıkesir’den okumak için geldiği İstanbul’da iş kadını oldu. Kurduğu mimarlık şirketini yurt dışına açarak yakınlarının karşı çıkmalarına ve endişelerine rağmen risklerle dolu Irak’taki fırsatı başarıya çevirmek üzere yola çıktı. Amerikan hükümetinin teklifiyle askeri bir havalimanı inşaatı için Basra’ya gitti, kazandığı güven ve başarı ona başka projelerin kapısını açtı. Otelden havalimanına, hastaneden üniversiteye bir çok nitelikli yapıya imza atan Bıldır, şimdi de Hollandalı ortağı ile Türkiye çapında otel zinciri yatırımı için kolları sıvadı. Filiz Bıldır’la hikayesini, başarıya giden yolu, hedeflerini ve kentsel dönüşümü konuştuk.


- Sizi Irak’ta geliştirdiğiniz projelerden tanıyoruz....