26 / 04 / 2024

filyos limanı çalışmaları son durum

filyos limanı çalışmaları son durum

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2014 yılı yatırım programına alınan 43 yıllık hayal Filyos Limanı'nın 810 milyon liraya malolacak alt yapısının 2017 yılında tamamlanması hedefleniyor...

Galataport projesinde çalışmalar tamamlanıyor!

Galataport Kruvaziyer Liman projesinde çalışmalar son aşamaya geldi. Proje dahilinde ilk gemi Nisan ayında limana yanaşacak.

Filyos Limanı'ndaki çalışmalarda sona gelindi!

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı açıklamada şehirde yapımı devam eden Filyos Limanı'ndaki çalışmaların bitmek üzere olduğunu bildirdi.

Kanal İstanbul çalışmalarında sona gelindi!

Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Çıtak, "Kanal İstanbul ile ilgili proje çalışmalarımız son aşamaya geldi. Bu proje kapsamında Karadeniz'de lojistik merkez ve konteyner yük limanı, Küçükçekmece içinde de bir yat limanı planlamaktayız" dedi...

Altınoluk'ta liman genişletme çalışmaları başlıyor!

Balıkesir'in Altınoluk ilçesinde liman genişletme çalışmaları başlıyor. Altınoluk sahili çevre düzenleme ve iskele yapım işi çalışmalarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur inceledi.

İzmir Körfezi Rehabilitasyon Projesi için çalışmalar hızlandı!

Körfez’deki sığlaşmanın önüne geçmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi “İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi” için çalışmalarını hızlandırdı.

Başbakan Yıldırım: Filyos Limanı'nı 2019 Mayıs'ta açalım!

Filyos Limanı'nın temel atma törenine katılan Başbakan Yıldırım, "Sultan İkinci Abdülhamid'in hayali olan Filyos Projesi sonunda hayata geçiyor. 150 yıllık hayal gerçek oluyor" dedi. Yıldırım açılış tarihiyle ilgili de, "2020'yi bekleyemeyiz değil mi? 2019 Mayıs'ta açalım" dedi.

Tunus Finans Limanı projesinin çalışmaları başladı!

Aryana ilinde yaklaşık 3 milyar dolarlık "Tunus Finans Limanı" projesinin çalışmalarına başlandı

Mersin Taşucu Limanı'ndaki onarım çalışmaları tamamlandı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yönüyle daha yaşanılabilir bir Mersin yaratmak parolasıyla çıktığı yolda Taşucu Limanı bakım ve onarım çalışmalarını da tamamladı.

Zonguldak Filyos Limanı'nda altyapı çalışmaları başladı!

Filyos Limanı ihalesinin sonuçlanmasının ardından geçtiğimiz haftalarda yer teslimi yapılmıştı. İhale alan Şenbay Madencilik-Özgün Yapı İş Ortaklığı, bir hafta önce Çaycuma ilçesine bağlı Sazköy mevkiinde şantiye kurma çalışmalarına başladı.

Antalya Kruvaziyer ve Yat Limanı'nın çalışmaları başladı!

Antalya'nın vizyon projelerinden Kruvaziyer ve Yat Limanı Projesi için deniz ve kara zemin etüt çalışmalarına başlandı.

Antalya Kruvaziyer Limanı için zemin etüt çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden Kruvaziyer ve Yat Limanı Liman Projesi için deniz ve kara zemin etüt çalışmalarına başlandı.

Zonguldak Tieion'da kazı çalışmaları başladı!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinin Filyos beldesinde yer alan ve "Karadeniz'in Efes'i" olarak adlandırılan Tieion antik kentinde kazı çalışmaları yeniden başladı.

Gazipaşa Yat Limanı çalışmalarının yüzde 95'i tamam!

SON birkaç yıldır bürokrasi engeline takılan ve bir türlü yapımına başlanamayan yat limanına yapılacak olan mendirek çalışmaları en kısa zamanda başlayacak.

filyos limanı çalışmaları son durum Haberi

filyos limanı çalışmaları son durum


43 yıllık hayal olan Filyos Limanı yapımı 2014 yılı yatırım programına alındı.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2014 yılı yatırım programına alınan 43 yıllık hayal Filyos Limanı'nın 810 milyon liraya malolacak alt yapısının 2017 yılında tamamlanması hedefleniyor.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 1970'den beri Türkiye'nin gündeminde olan Filyos Limanı, Karadeniz'in en önemli aktarma limanlarından biri olarak öngörülüyor.


Sadece bir liman değil, etrafında bir endüstri alanı da oluşturulacak olan Filyos Limanı, enerjiden ağır sanayiye, imalat sanayine, lojistik alanlarına varıncaya kadar her şeyi içine alan endüstri ve liman projesi olacak.


Filyos Limanı, Çaycuma'nın denizle buluştuğu deltada kurulacak.


Yaklaşık 500 metrelik rıhtımı, ana mendireği ve tali mendireği, demiryolu yol bağlantıları olacak.


810 milyon liraya malolacak limanın alt yapısına bu yıl 140 milyon 600 bin lira harcanacak.


Limanın alt yapı...