19 / 04 / 2024

Filyos projesi Çandarlı Limanı

Filyos projesi Çandarlı Limanı

Türkiye yeni yılda dev liman yatırımlarında önemli yol almaya hazırlanıyor. Türkiye’nin en büyük limanlarından olan Çandarlı için üst yapı ihalesine çıkılacak. II. Abdülhamid’in hayali olan Filyos’ta ise çalışmalar hızlanacak.

Gayrimenkul Sektöründe Gözler Filyos’ta!

Türkiye'nin ilk mega endüstri bölgesi olan Zonguldak Filyos yatırımcıların ilgi odağı olmaya başladı. Filyos Liman Projesi’nin inşa edilmesinden sonra ilgi rağbet görmeye başladı. 

Aliağa-Çandarlı-Bergama-Yeni İzmir Demiryolu projesi mecliste!

Aliağa-Çandarlı-Bergama-Yeni İzmir Demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Vadisi Projesi meclis gündeminde!

Filyos Vadisi Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Vadisi Projesi TBMM'de!

Filyos Vadisi Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Limanı Projesi meclis gündeminde!

Filyos Limanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Liman Projesi TBMM gündeminde!    

Filyos Liman Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Limanı projesinde sona gelindi!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde 2016 yılında inşaatına başlanan Filyos Projesi'nin bu yıl tamamlanması hedefleniyor.

Filyos Liman Projesi ile ilgili 5 soru meclis gündeminde!

Filyos Liman Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Liman Projesi inşaatının yüzde 67’si tamam!

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit’ün rüya projesi olarak bilinen Filyos Liman Projesi’nde sona yaklaşıldı. Zonguldak Çaycuma'da yapılan projenin inşaatının yüzde 67’si tamamlandı.

Filyos Liman Projesi meclis gündeminde!

Filyos Liman Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Limanı'nda yüzde 67 ilerleme sağlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Filyos Limanı Projesi'nde yüzde 67 ilerleme sağlandığını söyledi.

Filyos Limanı Karabük ve Zonguldak'ın çehresini değiştirecek!

AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Filyos Liman Projesi'nin Karabük, Zonguldak ve Bartın bölgesinin çehresini değiştireceğini söyledi. Ünal, "Dünyaya açılmamıza olanak veren bu proje işçi kültürü ve sanayi altyapısı olan Karabük'ün daha fazla yararlanacağı bir yatırım" diye konuştu.

2'nci Abdülhamit´in rüya projesi Filyos Limanı 2020'de tamamlanacak!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde, 2. Abdülhamit döneminde ortaya atılan Filyos Projesi'nin önemli parçalarından biri olan Filyos Limanı inşaatının 2020'de bitirilmesi planlanıyor...

Filyos projesi Çandarlı Limanı Haberi

Filyos projesi Çandarlı Limanı

Denizcilik sektöründe kritik yatırımlara imza atan Türkiye, 2015 yılı hedeflerini de belirledi. Sektöre son 10 yılda 4.2 milyar liralık yakıt desteği sağlanırken, yeni liman yatırımları da artarak devam edecek.


Ekonomi yönetiminden edinilen bilgilere göre taşımacılığın geliştirilmesini hızlandıracak önemli yatırımlara imza atılacak. 2015 yılında önemli limanların yapımına devam edilecek. Türkiye'nin en büyük limanlarından biri olan Çandarlı Kuzey Ege Limanı'nda alt yapı biterken çalışmalar devam ediyor. 2015 yılında üst yapı ihalesine çıkılması planlanıyor. Uzun süredir planlanan Filyos Limanı için de çalışmalara başlanıldı. Filyos Projesi, II. Abdülhamid'in hayaliydi. Sultan Abdülhamid zamanında, deniz işletmeciliğinde ilk iş olarak, İdare-i Mahsusa kuruldu.


Limanların geliştirilmesi ve Osmanlı ticaret filosunun işletilmesi yetkisi tek elde toplandı. Sultan'ın, Nafia Nazırı Hasan Fehmi Paşa'ya hazırlattığı 'Anadolu'da Genel Üretim' başlıklı rapor Filyos'tan Gökçebey'e...