26 / 04 / 2024

Finansman Şirketleri Kanunu

Finansman Şirketleri Kanunu

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi TBMM'de onaylanarak yasalaştı. 

Tasarruf finansman şirketleri 2024'te yüzde 75 büyümeyi hedefliyor!

Krediye erişim sıkıntıları ve yüksek faizli krediler, tasarruf finansman alanında ilgiyi yükseltti. Bu süreçte, sektörün 2023 yılını yüzde 107 büyüme ile kapattığını kaydeden Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı Genel Müdürü Merve Onarlı, devletin tasarruf finansmanına BES tarzı bir teşvik bekliyor.

Faizsiz konutta dönüm noktası: Yastık altı birikimler de ülke ekonomisine kazandırılacak!

Tasarruf finansman sektöründeki sözleşme tavan tutarının değişmesi hem sektörü hem de konut ve araba alıcılarını olumlu etkileyecek. Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Dayanışma Ekonomisi ile kredisiz, faizsiz ev sahibi olunmak mümkün!

FKB Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, herkesin alternatif bir finans modeli olan Dayanışma Ekonomisi ile kredisiz, faizsiz hatta peşinat dahi ödemeden ev sahibi olabileceğini söyledi. 

Türkiye'de konut fiyatının üst sınırı 10 milyon Türk Lirası'na yükseltilmeli

Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, tasarruf finansman sektörünün vatandaşları konut sahibi yapmaya devam ettiklerini kaydetti. İşte haberin detayları...

Tasarruf finansman sisteminde çekilişli modelin üst sınırı 10 milyon TL olmalı!

Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, konut fiyatları ve tasarruf finansman sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akbal, çekilişli sistemde üst sınırın 10 milyon TL olması gerektiğini söyledi. İşte detaylar...

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketlerinin akıbeti TBMM gündeminde! 

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketleri hakkında yürütülen çalışmalar Meclis gündemine taşındı. İyi Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

Tasarruf finansman şirketleri için kritik hafta!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK, TMSF ve tasarruf finansman şirketlerinin temsilcileri çözüm bulmak amacıyla toplanacak. 

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kimlik Tespiti Yöntemleri Yönetmeliği!

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerince Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

TMSF'ye devredilen tasarruf finansman şirketleri ne olacak?

2022 senesine yönelik hedeflerini açıklayan FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, tasarruf finansman şirketlerine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Sait Aytaç: Tasarruf finansman şirketlerinin sorumlulukları arttı!

Eminevim Genel Müdürü Sait Aytaç son zamanların gündem konuları arasında yer alan tasarruf finansman şirketleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Müteahhitlerden uygun maliyetli finansman talebi!

Kiralardaki fahiş fiyatlara karşı kiralama şirketleri gündeme geldi. Yeni uygulamaya sıcak bakan müteahhitler uygun maliyetli finansman gerektiğini dile getirdi. 

Faizsiz konut şirketlerindeki son durum mecliste!

Faizsiz ev satın alma sistemi olarak işleyen tasarruf finansman şirketleri meclis gündemine taşındı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, konuya ilişkin soru önergesi sundu. 

21 tasarruf finansman şirketi 53 bin kişiyi mağdur etti!

Mart'ta kanunlaşan Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu ile tasarruf finansman firmalarına 100 milyon Türk Lirası sermaye koşulu koyuldu, 21 tasarruf finansman şirketine ilişkin de tasfiye kararı alındı. Tasfiye kararının ardından 53 bin kişi mağdur oldu.

Finansman Şirketleri Kanunu Haberi

Finansman Şirketleri Kanunu

7292 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi TBMM'de kabul edilerek yasalaştı. 

FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİ KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

Kanun No. 7292

Kabul Tarihi: 4/3/2021      

MADDE 1- 21/11/2012 tarihli ve 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri” ibaresi “Kurumlar” şeklinde, (ı) bendinde yer alan “ve finansman” ibaresi “, finansman şirketleri ve tasarruf finansman” şeklinde değiştirilmiş ve fıkraya aşağıdaki bentler eklenmiştir.

“j) Organizasyon ücreti: Müşterilerin tasarruf finansman sözleşmesi kapsamında tasarruf finansman faaliyeti ve tasarruf fon havuzunun yönetimi karşılığında ödeyecekleri tutarı,

k) Tahsisat: Tasarruf finansman sözleşmesi uyarınca, tahsisata hak kazanılmasına ilişkin koşulların...