25 / 04 / 2024

Tasarruf finansman şirketleri için kritik hafta!

Tasarruf finansman şirketleri için kritik hafta!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK, TMSF ve tasarruf finansman şirketlerinin temsilcileri çözüm bulmak amacıyla toplanacak. 



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu; Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK, TMSF ve “Tasarruf Finansman Şirketleri”nin temsilcilerinin çözüm amacıyla bu hafta toplanacağını duyurdu. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; kurumun internet sitesinden gerçekleştirilen açıklamada, "Bu kapsamda, bu alanda faaliyet gösteren şirketlerden 21 tanesinin düzenleme çerçevesinde faaliyetlerine devam edemeyecek durumda olduğu anlaşıldığı için tasfiye kararı alınmıştır.

Tasarruf finansman şirketleri için kritik hafta!

Vatandaşlarımızın özel hukuk alanında inşa ettikleri sözleşmelerden doğan sorumlulukları karşılığında, hâlihazırda tasfiye sürecinde olan bu firmalarda biriktirdikleri meblağların akıbetinin belirlenmesi amacıyla; Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK, TMSF ve tasarruf finansman şirketlerinin temsilcileriyle yapılan toplantılarda, alternatif çözüm yolları bütün detaylarıyla masaya yatırılmış ve taslak çalışmanın sonuçlandırılması aşamasına gelinmiştir. Bu itibarla, bu hafta gerçekleştirilecek toplantılarla en hızlı ve etkin çözüm netleştirilecektir." denildi. 

Açıklamada, tasfiye işlemlerinin hızla devam edeceğine dikkat çekildi. Şirketler ile şirket ortaklarının mal varlıklarının satılmasının da sürdürüleceği belirtildi. 


Geri Dön