28 / 03 / 2024

Finike Mermer Ocağı çed raporu

Finike Mermer Ocağı çed raporu

Antalya’nın Finike İlçesi’nde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası’ndaki bir mermer ocağına valilikçe verilen ’ÇED Gerekli Değildir’ raporunu iptal etti, Finike’de taş ocağı yapılacak alandaki sedir ağaçları kurtuldu.

Marmaris’te mermer ocağı projesinin ÇED süreci sonlandırıldı!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde özel bir firma tarafından yapılması planlanan mermer ocağı işletmesi için başlatılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci, proje sahasının orman alanında yer alması ve aynı zamanda da yerleşim yerlerine yakın olması gerekçesi ile sonlandırıldığı açıklandı.

Adıyaman Mermer Ocağı projesinin ÇED toplantısı 19 Ağustos'ta!

Dimer Mermer İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Adıyaman İli, Merkez İlçesi, Kömür Beldesi sınırları içerisinde Mermer Ocağı ve Mermer Kesme, İşleme ve Sayalama Tesisi Kapasite Artışı projesinin yapılması planlanıyor. Projesinin ÇED toplantısı 19 Ağustos'ta.

Konya Mermer Ocağı Kapasite Artışı projesinin ÇED toplantısı 25 Ağustos'ta!

Hamman Mad. Enj. İnş. San. ve Tic. A.Ş tarafından, Konya İli, Beyşehir ve Derebucak İlçeleri'nde Mermer Ocağı Kapasite Artışı ve Mermer İşleme Tesisi projesinin yapılması planlanıyor. Projenin ÇED toplantısı 25 Ağustos'ta Göynem Belediye Kırathanesi'nde yapılacak.

Adıyaman Mermer İşleme ve Sayalama Tesisi'nin ÇED toplantısı 19 Temmuz'da!

Adıyaman İli, Merkez İlçesi, Kömür Beldesi tarafında yapılacak olan Mermer Ocağı ve Mermer Kesme, İşleme ve Sayalama Tesisi Kapasite Artışı projesinin ÇED toplantısı 19 Temmuz'da yapılacak.

Adıyaman'da mermer ocakları protesto edildi!

Adıyaman'da vatandaşlar mermer ocaklarının doğal hayatı etkilediği ve yolları bozduğu için eylem yaptı. Daha önceden yol kapatma eylemi yapan köylüler bu kez beldenin hemen yanında açılan mermer ocağına tepki gösterdi.

Antalya Finike'deki mermer ocağına Danıştay'dan ret kararı!

Antalya'nın Finike İlçesi'nde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası'ndaki bir maden ocağında faaliyetin sürmesi için mahkeme kararının yürütmesinin durdurulma talebi, Danıştay tarafından reddedildi.

Antalya Kalkan betonlaşma tehdidi altında!

Akdeniz’in en önemli turistik beldelerinden olan Kalkan da aynı Kaş gibi rant odaklarının hedefi haline gelmeye başladı. Kalamar Koyu’nda yapılmak istenen otel yüzünden dağın büyük bölümü kazılarak adeta mermer ocağına haline getirildi.

Isparta Maden ve Mermer Ocağı projesinin ÇED toplantısı 21 Nisan'da!

Isparta İli, Sütçüler İlçesi'nde yapılması planlanan Maden ve Mermer Ocağı projesinin ÇED toplantısı 21 Nisan günü saat 11:00'da gerçekleşecek...

Isparta Mermer Ocağı projesinin ÇED toplantısı 7 Nisan'da!

Isparta İli, Eğirdir İlçesi'nde Mermer Ocağı projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı7 Nisan günü saat 11:00'da gerçekleşecek...

Antalya Gündoğmuş'daki mermer ocağına ÇED gerekli değildir raporu verildi!

ANTALYA’nın Gündoğmuş İlçesi’nde bir firmanın mermer ocağı başvurusuna, ‘yaban hayatı mutlak koruma alanı’ olarak belirlenen bölge için başka bir alana ait ruhsatla ‘ÇED gerekli değildir’ raporu verildiği ortaya çıktı.

Ekizce Yaylası'ndaki mermer ocağı çalışmaları ormanı etkiledi!

EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayıkın doğal yaşam alanı, sedir ormanlarıyla kaplı Ekizce Yaylası'nda 1 yıldır çalışmalarını sürdüren mermer ocağı, Sarıçınar Dağı'nı kaplayan sedir ormanını yok etti.

Isparta Mermer Ocağı projesinin ÇED toplantısı 25 Şubat'ta!

Isparta İli Aksu İlçesi'nde yer alan Mermer Ocağı projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 25 Şubat 2016 günü saat 13:30'da gerçekleşecek.

Burdur Mermer Ocağı Kapasite Artışı projesinin ÇED toplantısı 18 Şubat'ta!

Burdur İli Yeşilova ilçesi'nde yer alan Mermer Ocağı Kapasite Artışı projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 18 Şubat 2016 günü saat 14:30'da gerçekleşecek.

Finike Mermer Ocağı çed raporu Haberi

Finike Mermer Ocağı çed raporu

Antalya’nın Finike İlçesi’nde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası’ndaki bir mermer ocağına valilikçe verilen ’ÇED Gerekli Değildir’ raporu ve maden arama izin belgesi, mahkemece iptal edildi. Bu dava, çevreyi korumanın anayasal bir hak olduğu gerekçesiyle bilirkişi ücretinin Hazine’den tahsil edilmesi ve yürütmeyi durdurma vermeksizin direkt iptal kararının çıktığı ilk dava oldu. Mahkeme kararının iki yönüyle Türkiye’de ilk niteliği taşıdığını belirten Toroslar ve Akdeniz Kıyıları Çevre Derneği Taş Ocaklarıyla Mücadele Platformu Sözcüsü Ali Ulvi Büyüknohutçu şunları söyledi:


Yeni bir dönem

“İlk defa yürütmeyi durdurma kararı verilmeden direkt iptal verilen ilk dava oldu. İkinci önemi de, bilirkişi ücretlerinin Hazine tarafından karşılanmasının sağlandığı ilk dava olması. Bu anlamda bundan sonra çevre mevzuatına dayanılarak açılan davaların artık köylüler adına daha kolay yürütüleceği ve çevre...