26 / 04 / 2024

Finlandiya ve Estonya tünel

Finlandiya ve Estonya tünel

Finlandiya ve Estonya çok iddialı bir projeye hazırlanıyor. İki ülkenin başkentleri dünyanın en uzun demiryolu tüneliyle su altından birleşecek.

Konya'da ev satıp Finlandiya'dan müstakil ev ve araba alınır mı? 12 kat şişirilen ev balonu bir patlarsa, tam patlayacak

Türkiye'deki konut fiyatları ile yurt dışındaki konut fiyatları son günlerde sık sık karşılaştırılıyor. Konya'da ev satıp Finlandiya'dan müstakil ev ve araba alınır mı? İşte sosyal medyada gündem olan o video ve gelen yorumlar...

Almanya ve Finlandiya'dan 75.241,37 TL maaşla çalışma fırsatı! Personel alımı başvuru ekranı açıldı!

Yurt dışında çalışma hayali kuranlar için Almanya ve Finlandiya'dan sevindirici haberler var! Almanya ve Finlandiya, ortaöğretim mezunu olan adaylar içinden personel alımı yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bozdağ peş peşe o şartı net açıkladı: İşi düşen herkes geliyor evet demeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalaet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girmelerine "olumsuz" bakışıyla ilgili peş peşe açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Kusura bakmasın ikna etmeye gelmesinler" derken Bozdağ, "İşi düşen herkes geliyor" dedi.

Avrupa ülkeleri İsrail'e ek konut inşaatından vazgeçmesi için çağrıda bulundu!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) üyeleri Almanya, Fransa, Belçika ve Estonya ile konseye gelecek sene katılacak Norveç ve İrlanda, İsrail'e Doğu Kudüs’teki ek  konut inşası planından vazgeçmesi için çağrıda bulundu.

Avrupa Birliği'nde evsizlerin sayısının düştüğü tek ülke Finlandiya!

Finlandiya, Avrupa Birliği ülkeleri arasında evsizliğin azaldığı tek ülke. 10 yıl önce Housing First adlı bir girişim, artan evsizlik ve barınma sorununu kökünden değiştirdi...

Evrim Kırmızıtaş Başaran Finlandiya'da tatil yaptı!

Başaranlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran ve ünlü gayrimenkul danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran Finlandiya'da tatil yaptı.

Finlandiya ve Estonya'nın çılgın projesi!

Finlandiya ve Estonya çok iddialı bir projeye hazırlanıyor. İki ülkenin başkentleri dünyanın en uzun demiryolu tüneliyle su altından birleşecek.

3 ülke ortak nükleer enerji santrali kuracak!

Üç Baltık ülkesi Litvanya, Letonya ve Estonya’nın ortak kurulacak olan nükleer enerji santralinin gerçekleşmesi için görüş birliğinde ve kararlılığında oldukları belirtildi.

STUK Akkuyu ve Sinop nükleer enerji santrallerinin güvenliği için çalışacak!

Finlandiya Radyasyon ve Nükleer Güvenlik Kurumu (STUK) Genel Müdürü Petteri Tiippana, Akkuyu ve Sinop nükleer enerji santrallerinin güvenliği için Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'yla (TAEK) iş birliğine hazır olduklarını bildirdi.

Finlandiya'da 1 avro'ya satılık arsa!

Finlandiya'nın Tohmajärvi kasabasındaki hazine arazileri, bir avrodan satışa çıkarıldı. Belediye Başkanı Olli Riikonen, hazine arazilerine ev yapacaklara su, elektrik ve kanalizasyon hizmetlerinin ücretsiz getirileceğini söyledi.

Faruk Güllüoğlu Balkanlar'da 5 yılda 8 mağaza açacak!

Faruk Güllüoğlu, Azerbaycan ve Estonya’nın ardından yurtdışı yatırımlarını genişletme stratejisi kapsamında Kuzey Kıbrıs pazarına girdi. Firma Kıbrıs'ta master franchise sistemi kapsamında ilk mağazasını açtı..

Faruk Güllüoğlu 5 yıl içinde 8 mağaza açacak!

Faruk Güllüoğlu, Azerbaycan ve Estonya ’nın ardından yurtdışı yatırımlarını genişletme stratejisi kapsamında Kuzey Kıbrıs pazarına girdi.

Bakan Güllüce, Finlandiya Bakanı Toivakka ile görüştü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Finlandiya Avrupa İşleri ve Dış̧ Ticaret Bakanı Lenita Toivakka ile makamında görüştü. Güllüce, Farklı uçlarda yer almalarına rağmen dost iki ülke olduğunu söyledi.

Finlandiya ve Estonya tünel Haberi

Finlandiya ve Estonya tünel

Finlandiya ve Estonya çok iddialı bir projeye hazırlanıyor. Hürriyet'ten Güven Alp'in haberine göre, iki ülke, başkentlerini dünyanın en uzun demiryolu tüneliyle su altından birleştirecek proje çalışmalarına başladı. Finlandiya’nın başkenti Helsinki ile Estonya’nın başkenti Tallinn’i birleştirecek üçlü tünelin 102 kilometre uzunluğunda olması planlanıyor.


MANŞ'IN İKİ KATI OLACAK

Projenin ilk fizibilite çalışması yayımlandı. Hizmete girmesi durumunda iki başkent arası mesafe 30 dakikaya kadar inecek. Tünel, Manş Tüneli’nin iki katı uzunluğunda olacak.


YAPAY ADALAR OLUŞTURULACAK

Tünellerin inşa edilebilmesi için Finlandiya Körfezi’nde iki yapay ada oluşturulacak. Tünel inşaatında zaman zaman 200 metre derinliğe inecek. Tünelin hem yolcu hem de yük taşımasında mevcut verileri ikiye katlayacağı...