25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bozdağ peş peşe o şartı net açıkladı: İşi düşen herkes geliyor evet demeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bozdağ peş peşe o şartı net açıkladı: İşi düşen herkes geliyor evet demeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalaet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girmelerine "olumsuz" bakışıyla ilgili peş peşe açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Kusura bakmasın ikna etmeye gelmesinler" derken Bozdağ, "İşi düşen herkes geliyor" dedi.



Finlandiya hükümeti, NATO üyeliğine başvurmaya karar verdi.  Ülkenin yeni bir çağa girdiğini vurgulayan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö bugünü "tarihi bir gün" olarak niteledi.  Niinistö Başbakan Sanna Marin'le düzenledikleri basın toplantısıyla söz konusu kararlarını dünyaya duyururken Türkiye bu adımı veto etti. 

Finlandiya'nın NATO üyeliğine Türkiye'nin olumsuz bakması karşısında şaşkın olduklarını dile getiren Niinistö, "Şimdi çok net bir cevaba ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gündeme getirdiği sorunlar hakkında yeni bir görüşmeye hazırım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurularını değerlendirdiği açıklamasında "Her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık, net bir tavrı söz konusu değil.Türkiye'ye yaptırım uygulayanların NATO'ya girmelerine biz 'evet' demeyiz. Pazartesi günü Türkiye'ye geleceklermiş. Bizi ikna etmeye mi gelecekler, kusura bakmasınlar, yorulmasınlar" açıklamasında bulundu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön