29 / 03 / 2024

Foça Zangoçunun evi küllerinden doğdu

Foça Zangoçunun evi küllerinden doğdu

Kapısında 'Foça zangocunun evidir' yazan 116 yıllık eski bir Rum evini satın alarak restore eden Ömer ile Şükran Torun çifti ilginç bir serüvenin peşine düştü.

Foça'da yüksek yargı üyeleri için deniz manzaralı kooperatif projesi: 4 ayda 400 bin TL kira getirisi!

Yargının üst düzey bazı isimleri kurdukları konut kooperatifiyle, İzmir Foça’da denize nazır konutlar hayata geçirmek için hazırlığa başladı. İşte gündeme gelen tüm detaylar...

Foça Club Med’in yerine lüks tatil köyü yapılacak! Tam 50 milyon dolarlık yatırım!

Foça'daki Club Méditerranée veya kısa ismiyle Club Med'in yerine 50 milyon dolar yatırımla lüks tatil köyü yapılması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

İzmir Foça ve Antalya Aksu'daki 13 adet arsa satılıyor! Belediyeler tarihleri açıkladı! 

İzmir Foça'da ve Antalya Aksu'da yer alan toplam 13 adet arsa satılıyor. Peki İzmir ve Antalya'da satışı yapılacak arsaların fiyatları ne kadar? İhaleleri ne zaman? 

İon Life Foça Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

İon Life Foça Gayrimenkul Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL Ahmet Budak tarafından kuruldu.

Foça'da konutların metrekare fiyatı 70 bin TL'ye çıktı!

EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Uzmanı Oğuzhan Karaarslan, İzmir Foça’da konut fiyatlarının 40-70 Bin TL/metrekare, tarla fiyatlarının da; 1000-12 bin TL/metrekare aralığında değiştiğini söyledi.

Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi tartışma yarattı! Ekoköy mü, lüks konut mu?

Foça'da hayata geçirilmek istenen 'Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi' tartışma yarattı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bölge halkı ve meslek odaları projenin ekoköy değil, rant projesi olduğunu belirtiyor.

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında son dakika: İmar mevzuatına aykırı dendi, yürütmeyi durdurma kararı verildi!

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre, mahkeme, Foça Sazlıca’daki aynı parseldeki yapı ruhsatı davasında yürütmeyi durdurma kararı aldı. İşte o kararın gerekçeleri...

Son dakika: 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı hizmete açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı'nı hizmete açtı.

Foça Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Foça Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 60 bin TL sermaye bedeli ile Pınar Ertaç, Başak Balaban ve Rana Anıl ortaklığında kuruldu.

Foça Port'ta 1+1 konutlar 7 milyon 150 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Foça Port projesinde 1+1 konutlar peşinde 7 milyon 150 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Peki Foça Port projesi nerede? İşte ayrıntılar...

Soytaş Foça'da yüzde 10 indirimle villa sahibi olma fırsatı!

Soytaş Foça'da teslimler ve oturum başladı. Peki Soytaş Foça projesinde konut fiyatları ne kadar? İşte proje ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

İzmir'de KDV'den muaf 2 arsa satılacak! Foça ve Buca'da 8 taksitle arsa fırsatını kaçırmayın!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Balçova Emlak Müdürlüğü ve Taşınmaz Geliştirme ve İmar Takip Emlak Müdürlüğü, İzmir Buca ve Foça'da yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı.

İzmir Foça'da 8 taksitle 3 arsa ve 1 arazi satılıyor! 

İzmir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İzmir ili, Foça ilçesinde yer alan 3 arsa ve 1 araziyi satıyor. Peki İzmir Foça'da yer alan arsalar ile arazinin fiyatları ne kadar? 

Foça Zangoçunun evi küllerinden doğdu Haberi

Foça Zangoçunun evi küllerinden doğdu

2004 yılında Kemal Anadol'un 'Büyük Ayrılık' kitabından etkilenerek bir zamanlar Türker'le Rumlar'ın iç içe yaşadığı Foça'dan eski bir ev almayı hedefledikten sonra, 116 Yıl önce inşa edilen eski, yıkık bir Rum evini satın alarak restore eden Ömer ile Şükran Torun çifti, tarihi evin cümle kapısı üzerinde Rumca yazan; 'Foça zangocunun evidir' kitabesinden yola çıkarak ilginç bir serüvenin peşine düştü. 



ZANGOÇ'UN YAKINLARINI ARIYOR


Yaptıkları araştırmalar neticesinde satın alıp adeta cennete çevirdikleri metruk evin Cumhuriyet tarihi öncesinde Foça'da gayrimüslimlerin ibadetlerini yerine getirdiği bir kilisede çan çalmakla görevli olan bir zangoç'a ait olmasından çok etkilenen Torun çifti, Avrupa'nın hemen her yerinde zangoç'un yakınlarını aramaya başladı. 


"ZANGOÇ'UN YAKINLARINI EVİMİZDE MİSAFİR ETMEK İSTİYORUZ"


Uzun bir süredir izini sürdükleri zangoç'un yakınlarına ulaşıp Türkiye'ye şeref konukları olarak davet etmek istediklerini...