29 / 03 / 2024

Fransada nükleer enerjisi

Fransada nükleer enerjisi

Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Fransa'yı örnek göstererek toplam enerji ihtiyacının yüzde 74'ünü nükleerden elde ettiğini söyledi.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat raporuna onay!

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Akkuyu Nükleer Güç Santrali için onay verdi. Santralin inşaat lisansı başvurusu ön şartı olan saha parametreleri raporu kabul edildi.

STUK Akkuyu ve Sinop nükleer enerji santrallerinin güvenliği için çalışacak!

Finlandiya Radyasyon ve Nükleer Güvenlik Kurumu (STUK) Genel Müdürü Petteri Tiippana, Akkuyu ve Sinop nükleer enerji santrallerinin güvenliği için Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'yla (TAEK) iş birliğine hazır olduklarını bildirdi.

İran Buşehr'de 2 yeni nükleer santral inşa edecek!

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, ülkenin tek nükleer santraline ev sahipliği yapan Buşehr kentinde iki yeni nükleer santral inşa edileceğini açıkladı.

Türkiye’nin nükleer enerji karnesi dökülüyor!

Hükümetin ‘devletin güvenliğini’ gerekçe gösterip mahkemeden bile gizlediği, Akkuyu nükleer santraline ilişkin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın(UAEA) hazırladığı raporu Hürriyet ele geçirdi. İşte raporda bulunan uyarılar...

Taner Yıldız Akkuyu Nükleer'in ÇED raporu hakkında açıklama yaptı!

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA), Akkuyu nükleer santrali için hazırladığı raporun, bakanlık tarafından ÇED raporu ile ilgili mahkemeye verilmediği iddiaları üzerine Yıldız, "Bu rapor bir denetim raporu değildir. " dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali gecikiyor mu?

Akkuyu Nükleer Santralinin inşaatı bir türlü başlayamıvor. Son olarak Rusların Akkuyu'da (Mersin) yapacağı nükleer santral projesinde başvuru sorunu yaşanıyor.Rus şirketi Akkuyu Nükleer AŞ, inşaat işlemlerine başlamak için Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna (

Akkuyu Nükleer Santral'nin ÇED Raporu yakında kamuoyuna sunulacak!

Akkuyu'nun ÇED raporu önümüzdeki günlerde kamuoyuna sunulacak . Yılda yaklaşık 35 milyar kWh elektrik enerjisi üretilmesi planlanan Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın incelemesinin ardından kamuoyuna sunulacak.

Tahran ile Moskova yeni nükleer santral inşaatı için anlaştı!

Tahran ile Moskova yeni nükleer santral inşaatı için anlaştı. İran Atom Enerjisi Ajansı, İran ile Rusya arasında iki yeni nükleer santralin inşaatı için ön anlaşma sağlandığını duyurdu.

Akkuyu nükleer santralinin inşaatı yaza başlıyor!

Rusya Atom Enerjisi Kurumu'nun (Rosatom) Türkiye'de nükleer santral kuracak şirketi Akkuyu NGS AŞ Operasyon Müdürü Oleg Titov, Nisan-Mayıs aylarında santral ile ilgili Türk makamlarından ÇED'i alır almaz inşaata başlayacaklarını belirtti.

Rasatom Akkuyu nükleer santralinin inşaatına Mayıs ayında başlayacak!

Rusya Atom Enerjisi Kurumu'nun (Rosatom) Türkiye'de nükleer santral kuracak şirketi Akkuyu NGS AŞ Operasyon Müdürü Oleg Titov, Nisan-Mayıs aylarında santral ile ilgili Türk makamlarından ÇED'i alır almaz inşaata başlayacaklarını belirtti

Abbas Arakcı: Nükleer anlaşmanın ilk etabı 20 Ocak’ta uygulanmaya başlanacak!

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abbas Arakcı, İran ile 5+1 ülkeleri arasında 24 kasım 'da Cenevre’de imzalanan nükleer anlaşmanın ilk etabının 20 Ocak’ta uygulanmaya başlanacağını söyledi..

İran ikinci nükleer santral inşası için Rusya ile görüşüyor!

İran Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Ekber Salihi: "Rusya ile 1992'de imzalanan protokolün hayata geçirilmesi ve 4000 megavatlık yeni nükleer santralin yapımı için görüşmeler devam ediyor"

Fransada nükleer enerjisi Haberi

Fransada nükleer enerjisi

Nükleer santral için mevcut kıyı kanununda düzenleme yok. İnşaatta maliyeti düşürmek için gerekli kanun değişikliği teklifinin görüşüldüğü komisyonda muhalefet partileri itirazda bulundu. Bunun üzerine Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Fransa'yı örnek göstererek toplam enerji ihtiyacının yüzde 74'ünü nükleerden elde ettiğini söyledi. 


Akkuyu Nükleer Santrali asil için geri sayım başladı. Daha önce nükleer santral tecrübesi olmayan Türkiye'de santral inşaatı için özel kanunlar çıkartılması gerekiyor. TBMM'de önümüzdeki günlerde nükleer santral için görüşülecek kanun teklifleri Bayındırlık îmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda masaya yatırıldı. Uzun tartışmaların sonunda kanun teklifleri kabul edildi. Komisyonda CHP Mersin Milletvekili Serdar Kuyucuogulu nükleer santral için özel çıkartılacak kıyı kanunundaki değişikliğe tepki göstererek santralin turizme zarar vereceğini iddia edince Komisyon Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili...