26 / 04 / 2024

G20 ajandası

G20 ajandası

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan G20 ajandasına göre, dünya ekonomisinin KOBİ'lerle büyüyeceğini belirtti. Babacan; "Bu nedenle küçük işletmelere destek, yatırımlara finansman, büyümeye yatırım dopingi sağlanacak" dedi.

OECD'nin en hızlı büyüyen ikinci ülkesi Türkiye oldu!

Yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8'lik büyüme kaydeden Türkiye, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri içinde en yüksek oranda büyüyen ikinci, G20 ülkeleri arasında ise üçüncü ülke olma başarısını gösterdi.

Ticaret Bakanı Bolat resmen açıkladı! Suudi Arabistan’la ticarette iş birliği!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek” temasıyla Hindistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen G20 Zirvesi’ne katıldı. Bakan Bolat, Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı’nda diğer ülkelerden mevkidaşları ile görüşmeler yaptı.

Dünya Bankası Başkanı’ndan kredileri artırma planı!

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga G20 Maliye Bakanları toplantısında yeni mekanizmalar açıklayarak kredileri artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Seçim sonrası düğmeye basıldı! Maaşlara okkalı zam

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin sonrasında, yeni Meclis ve hükümetin, milyonlarca insanın gelirini artırabilecek yasal düzenlemeler de dahil olmak üzere yoğun bir ekonomi ajandasıyla çalışacağı ifade ediliyor. Yapılacak düzenlemelerle vatandaşın cebi rahatlayacak.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Hükümet maaşlar için düğmeye bastı

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından yeni kurulacak Meclis ve hükümet milyonların gelirini artıracak yasal düzenlemeler başta olmak üzere yoğun bir ekonomi ajandasıyla mesaiye girecek. İşte tüm detaylar...

Sofraların tadını kaçıracak! Kapıdaki büyük tehlike herkesi etkileyecek! Pirinç krizi geliyor…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde 'Gıda ve Enerji Güvenliği oturumunda konuştu. Dünyanın önümüzdeki yıl daha büyük bir gıda krizi ile karşı karşıya kalacağını söyleyen Erdoğan, "Buğday, ayçiçek yağı ve mısırdan sonra pirinç krizi çıkabilir" dedi.

İstanbullulara müjde! Ağır derecede çürük binalar yıkılacak, kira yardımı 3 kat artacak! Ekrem İmamoğlu resmen açıkladı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un depreme hazırlık ajandasını ve yeni çözüm önerilerini açıkladığı bir basın toplantısı gerçekleştirdi. İşte Ekrem İmamoğlu'nun dikkat çeken o açıklamaları...

ABD Hazine Bakanı Yellen'den gıda krizine karşı harekete geçin çağrısı: Kehanet gerçek mi oluyor?

Rusya Ukrayna savaşıyla birlikte dünya üzerinde tahıl ve hububat başta olmak üzere pekçok gıda ürününe erişim zorlaştı. Ayçiçek yağı, buğday, bakliyat ürünlerinde sıra dışı fiyat artışları görüldü. ABD, gıda krizine karşı G20 ülkelerine harekete geçmeleri için çağrıda bulundu.

Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor! 2021'de yüzde 11 büyüme kaydetti!

Türkiye, 2021 yılının son çeyreğinde yakaladığı yüzde 9,1 oranındaki büyüme ile, verisi belli olan G20 ülkeleri arasında birinci, OECD'de ise üçüncü sırada yer aldı.

Kentsel dönüşüm ile iklim dirençli binalar inşa edilecek!

İtalya'nın Napoli şehrinde tarihi Palazzo Reale Sarayı'nda düzenlenen "G20 Çevre Bakanları ile İklim ve Enerji Bakanları Toplantısı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ebru Özdemir: İnşaat sektörü istihdam açısından önemli!

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Türkiye Finans'ın Fast Company Türkiye iş birliğiyle düzenlediği "Üretime Dönüş - Holdinglerin Yeni Ajandası" isimli webinarda inşaat sektörünün önemine dair açıklamalarda bulundu.

Moody's G20 ülkelerinin büyüme tahminini düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, G20 ekonomilerinin bu yıl yüzde 4.6 daralacağını, 2021'de ise yüzde 5.2'lik büyüme göstereceğini bildirdi.

Türkiye ve Hindistan G-20'de ilk çeyrekte büyüyen iki ülke oldu!

Türkiye, mevsimsellikten arındırılmış olarak ilk çeyrekte yıllık bazda yüzde 4,4 ile G20 ülkeleri içinde en fazla ekonomik büyüme elde eden ülke olarak kayıtlara geçti.

G20 ajandası Haberi

G20 ajandası

Türkiye'nin gelecek yıl üstleneceği G20'nin dönem başkanlığı öncesi ilk prova AK Parti Afyon kampında yapıldı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın milletvekillerine anlattığı G20 ajandasına göre, dünya ekonomisi küçük ve orta boy işletmelerle (KOBİ) büyüyecek. Babacan, bu nedenle küçük işletmelere destek, yatırımlara finansman, büyümeye yatırım dopingi, IMF, Dünya Bankası, OECD kaynaklarının KOBİ'lere yönlendirilmesinin sağlanacağını açıkladı. Bu kapsamda küçük işletmelere özel vurgu yapılarak, destek mekanizmaları güçlendirilecek. Dünya genelinde KOBİ platformu oluşturulacak. 


Sabah...