19 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm ile iklim dirençli binalar inşa edilecek!

Kentsel dönüşüm ile iklim dirençli binalar inşa edilecek!

İtalya'nın Napoli şehrinde tarihi Palazzo Reale Sarayı'nda düzenlenen "G20 Çevre Bakanları ile İklim ve Enerji Bakanları Toplantısı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, talya'nın Napoli şehrinde tarihi Palazzo Reale Sarayı'nda düzenlenen "G20 Çevre Bakanları ile İklim ve Enerji Bakanları Toplantısı'na katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, toplantıda kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Bakan Murat Kurum, toplantıda şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye olarak, bu konuda kararlılığın, başarılı olabilmek için önemli olduğunu biliyoruz. Ulusal ve yerel ölçekte iş birliğini en üst seviyede temin edecek adımları atıyoruz. Karadeniz Bölgesinden başlattığımız, bölgesel ve yerel eylem planlarımızla, akıllı şehir ve sıfır atık uygulamalarını yaygınlaştırıyoruz. Bakanlık olarak, binalarımızdaki bilhassa enerji tüketiminin azaltılmasını sağlamaya dönük çalışmalara hız verdik. İklime duyarlı kentleşme, iklim şehirciliği ve eko-kent merkezli şehircilik projeleri yürütüyoruz. Bugüne kadar inşa ettiğimiz 2,5 milyon konutumuzda ve halihazırda devam eden 300 bin kentsel dönüşüm konut olmak üzere, tüm inşa faaliyetlerimizi bu hassasiyetle yürütüyoruz.

Kentsel dönüşüm ile iklim dirençli binalar inşa edilecek!

Tüm kentsel dönüşüm projelerimizde, sosyal konutlarımızda ve kamu binalarımızda doğal malzemeleri seçiyor, güneş enerjisi sistemlerini tesis ediyor ve kendi elektriğini üreten sistemleri uyguluyoruz. Binalarda yağmur suyu toplama sistemini zorunlu hale getirerek, doğal su kaynaklarımızı koruyoruz. Bir yandan doğal korunan alanlarımızı artırırken, diğer yandan millet bahçelerimizle şehirlerimize yeni yeşil alanlar kazandırıyoruz. Tüm bu projelerle temel gayemiz, iklim-duyarlı, enerji-verimli şehirler inşa ederken, afet risklerini azaltmak, doğamızı korumak ve şehirlerimizin sürdürülebilir gelişmesini sağlamaktır. İnanıyoruz ki, yaptığımız bu çalışmalar, sadece ülkemizde değil, küresel ölçekte iklim değişikliği ile mücadeleye büyük katkı sağlayacaktır."

Kentsel dönüşümde buna dikkat!


Geri Dön