20 / 04 / 2024

Galataport Projesi onaylandı mı

Galataport Projesi onaylandı mı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Doğuş Holding'e ait Galataport projesine ait ÇED raporu için olumlu görüş bildirdi. Yıkımlar yakında başlayacak.

Galataport Projesi onaylandı!

Galataport projesinde otel, ofis alanları, mağaza, restoran, ofis, kruvaziyer terminal binası, rekreasyon alanları, kapalı otopark alanları yer alacak.

Galataport'un yüzde 85'i kiralandı!

Galataport İş Geliştirme ve Kiralama Genel Müdür Yardımcısı İrem Yücel Kaymak, Galataport projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, kiralama oranının şu anda yüzde 85’lerde olduğunu söyledi.

Zorlu Konak projesi onaylandı!

Zorlu Holding tarafından İzmir Konak'ta inşa edilmek istenen ve tepkiler üzerine geri çekilen gökdelen projesi tekrar gündemde. Gökdelen için onay kararı askıya çıkarıldı.

Galataport projesinin inşaat çalışmalarında son durum ne?

Galataport projesi dünyanın en özel yerlerinden biri olan, İstanbul'un merkezi Karaköy sahilinin 1.2 kilometre uzunluğundaki kıyısında hayata geçiriliyor. Peki projenin çalışmalarında son durum ne? Genel Müdür Erdem Tavas, projedeki son durumu paylaştı...

Karaköy Galataport ile uçuşa geçti!

Karaköy'de hayata geçirilen Galataport Projesi ile bölge gayrimenkul yatırımlarında cazibe merkezine geldi. Bölgede gayrimenkul değerleri üç kat arttı. 

Galataport'ta Knauf’un ürün ve sistemleri tercih edildi!

Galataport Projesi’nde otel bölgesi ile restoran ve mağazaların yer aldığı çarşı kısmının toplam 68 bin metrekarelik metrajında Knauf Aquapanel kullanılacak.

Aydın Arasta Kentsel Dönüşüm Projesi onaylandı!

Aydın Korkuteli Belediyesi heyeti Arasta Projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaptığı görüşmenin ardından ilçeye sevinçli haberle döndü.

Van Gölü'ne 'yüzen otel' projesi onaylandı: 2 milyon liralık destek sağlanacak!

Van'da Edremit Belediyesi'nin turizm, istihdam ve mesleki unsurları içerisinde barındıracak olan 'Yüzen Otel' projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.

İlimtepe Millet Bahçesi'ne onay verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kocaeli İlimtepe'de yapılması planlanan Millet Bahçesi projesi onaylandı.

Galataport projesi açılmadan emlak fiyatlarını yükseltti! 

İlk kruvaziyer gemisinin Nisan 2020'de Galataport limanına yanaşması öngörülüyor. Karaköy'den Fındıklı'ya 1.2 kilometrelik bir alanda yapılan proje, daha açılmadan bölgedeki emlak fiyatlarını uçurdu...

Salda Gölü'ne yapılacak millet bahçesinin projesi onaylandı!

Burdur Yeşilova'daki beyaz kumsalı ve turkuaz suyunun güzelliğiyle 'Türkiye'nin Maldivleri' olarak ünlenen Salda Gölü yakınına yapılacak millet bahçesinin projesi onaylandı... 

İzmir Çiğli tramvay projesi onaylandı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir'deki Çiğli tramvay hattına onay verdi. Projenin ilk etabı, Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayarak bağlantı köprüsüyle Ataşehir ve Çiğli İstasyonaltı mahallelerini, Çiğli İZBAN İstasyonu’nu ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi olacak... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Galataport'u inceledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galataport Projesi'nin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.

Selimiye Camii çevre düzenleme projesi onaylandı!

Selimiye Camii çevresi düzenleme projesi, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Galataport Projesi onaylandı mı Haberi

Galataport Projesi onaylandı mı

MART 2002'de kamuoyuna duyurulan proje aradan geçen 12 yılın ardından ismi de dâhil birçok değişikliğe uğradı. İki kere ihaleye çıkan proje, en son 16 Eylül 2013'de Doğuş Holding'in oldu... 


Kamuoyunda 'Galataport' olarak bilinen Salı Pazarı Kruvaziyer Limanı Projesi, çevreye ve İstanbul'un tarihi dokusuna zarar vereceği eleştirileriyle yine gündemde. Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan bin 200 metrelik sahil şeridini kapsayan 702 milyon dolarlık projesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nihai Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu için 'olumlu' görüş bildirdi. Nihai raporla birlikte Karaköy sahilinden Tophane'ye kadar olan sahil şeridindeki tarihi tescilli binalar yerini lüks otellere, gece klubiiplerine, restauranlara bırakacak. Adrese teslim Boğaz'da deniz dolgusunun da yapılacağı proje için Mimarlar Odası ve sivil toplum örgütleri dava açmaya hazırlanıyor. 


Bakanlığın vermiş olduğu bu kararla birlikte...