23 / 04 / 2024

İlimtepe Millet Bahçesi'ne onay verildi!

İlimtepe Millet Bahçesi'ne onay verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kocaeli İlimtepe'de yapılması planlanan Millet Bahçesi projesi onaylandı.



Koronavirüs nedeniyle meclis toplantıları, nisandan itibaren ertelendi. İçişleri Bakanlığı’nın 1 Haziran’da yayınladığı genelgesi ile beraber toplantıların yeniden yapılabileceği kararı alındı. Körfez Belediye Meclisi de böylece mart ayından sonra ilk kez toplandı. Olağanüstü toplantı, Belediye Başkanı Şener Söğüt başkanlığında gerçekleştirildi. Tütünçiftlik Kültür Merkezi Kongre Salonu’nda yapılan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Toplantıda 18 gündem maddesi görüşülüp oylandı.

FAALİYET RAPORU GEÇTİ

Özgür Kocaeli'de yer alan habere göre; Körfez Belediyesi tarafından 2019 yılı faaliyet raporu öncelikli olarak görüşmelerde bulunuldu. Rapor oy çokluğu ile onaylandı. Körfez’in her geçen gün büyüdüğünü ve bununla beraber yeni ihtiyaçların oluştuğundan bahseden Şener Söğüt “Göreve geldiğimiz günden bugüne; Sarnıçhan, İlimtepe Kültür Merkezi, Hereke Kalesi, Himmetli Köseler Camii, Körfez Sosyal Hizmetler binası, Yarımca Sosyal Tesisi gibi yarım projeleri tamamladık. Büyükşehir Belediyemiz İlimtepe-Yarımca yolunu tamamladı. Naim Süleymanoğlu Spor Salonu bitmek üzere. Şirinyalı’yı doğalgaza kavuşturduk” diye konuştu.

BAKANLIK ONAYLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İlimtepe’de yapılması planlanan Millet Bahçesi projesine onay verildiğini ifade eden Şener Söğüt, “İlçemizin kent meydanlarına ihtiyacı var. Yarımca’da, Mehmet Akif Ersoy Cami’nin batı tarafı ve karşısındaki alanda kent meydanı projemizi hazırladık. 2021’de hayata geçireceğiz. Güney ve Fatih’te alt yapı çalışmaları başladı. Çevre, alt, üst yapı, sosyal ve kültürel çalışmalarımızın tamamını planladık. Tek tek hayata geçireceğiz. Ne söz verdiysek onu yapacağız. Bir sözümüz de KHK ile belediyemizde çalışmaya başlayan arkadaşlarımıza. Haziran ücretlerinde iyileştirme sözümüzü tutacağız” şeklinde konuştu.

 


Geri Dön