23 / 04 / 2024

galataport tabiat varlıkları

galataport tabiat varlıkları

İzmir Limanı özelleştirmesinde, Danıştay'dan imtiyaz sözleşmesine yönelik görüş beklenirken, Galataport'ta (Salıpazarı-Karaköy Kruvaziyer Liman Kompleksi) ikinci kez ihaleye çıkabilmek için Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun onayı bekleniyor.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları ağustosta yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) resmi rezerv varlıkları Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 11,3 artarak 117,8 milyar dolar oldu.

Milyonerlerin gayrimenkul varlıkları 418,3 trilyon oldu!

Credit Suisse tarafından yayınlanan yeni bir rapordaki verilerde, Kovid-19 pandemisi sürecinde 5 milyon kişi milyoner oldu. Kişilerin gayrimenkul varlıklarının toplam değeri 418,3 trilyonu buldu.

Ülkemizin taşınmaz kültür varlıkları meclis gündeminde!

Ülkemizin taşınmaz kültür varlıkları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gurbetçilerin tapu ve mal varlıkları paylaşılacak mı?

Gurbetçilerin bilgilerinin taraf ülkelerle paylaşılmasına ilişkin anlaşma yürürlüğe alındı. Peki gurbetçilerin tapu ve mal varlıkları paylaşılacak mı?

Milyarderlerin varlıklarını yöneten aile ofisleri mercek altına alındı!

Toplam 6 trilyon dolar değerinde servet yöneten “aile ofisleri”, ABD’li Archegos’un iflasının ardından otoritelerin radarına girdi. Aralarında SEC ve ABD Vadeli İşlemler Komisyonu gibi otoriteler ABD’de varlıklı birey ve ailelerin kişisel varlıklarını yöneten aile ofisleri mercek altında...

Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları 95,3 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, şubatta bir önceki aya göre yüzde 0,4 azalarak 95,3 milyar dolar oldu.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları aralıkta 93,3 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, geçen yılın aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 12,8 artarak 93,3 milyar dolar oldu.

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelikte Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları kasımda 2,2 azaldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 azalarak 82,7 milyar dolar oldu.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu: Yerebatan Sarnıcı ile ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor!

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Yerebatan Sarnıcı'nın ivedilikle güçlendirilmesi gerektiği ve Koruma Bölge Kurulu'nun konuyu bir türlü karara bağlamadığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları ekimde arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 6,1 artışla 84,5 milyar dolar oldu.

galataport tabiat varlıkları Haberi

galataport tabiat varlıkları

SIRADA SAMSUN VAR

Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDı) Genel Müdürlüğü'nün, Galataport ihalesi, 16 Eylül 2005'te gerçekleştirilirken, en yüksek teklif, 3 milyar 538 milyon euro ile Royal Caribbien önderliğindeki konsorsiyumdan gelmişti. Galataport ihalesinde iptal kararı üzerine, Özelleştirme İdaresi yeniden imar planı hazırlayarak, bir yıl önce ikinci ihale için, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na başvuru yapmıştı. Derince Limanı da ihale lehine sonuçlanan teklif sahibi ile sözleşme imzalanmasını bekliyor. Özelleştirme hazırlıkları süren Samsun ve Bandırma limanları da ihaleye çıkmayı beklerken, İskenderun Limanı da özelleştirme ihalesinin iptalinin ardından bekleyen limanlar arasında yer alıyor.